bugün

call of duty modern warfare 3

gümbür gümbür gelmekte olan ve büyük ihtimal kasım 2011'de çıkacak efsane call of duty serisinin yeni bölümü.

hikaye modu büyük ihtimal modern warfare 2'nin kaldığı yerden devam edecektir, zira ikinci modern warfare'ın sonu "to be continued.." tadında bitti. bu nedenle de yine harika bir hikaye modu bizleri bekliyor olacak, bu konuda zerre şüphem yok.

beni asıl meraklandıran kısım multiplayer, yani çoklu oyuncu modu. black ops'un çıkışıyla multiplayer'ın daha dengeli ve stabil bir oynanış sunması sonrası modern warfare 3 ile birlikte tactical nuke tarzı fantastik killstreaklere ve aşırı güçlü secondary weapon'lara büyük ihtimal elveda diyecekmişiz gibi duruyor. bu da demek oluyor ki oyunun en zevkli yerinde tüm eğlencenizin içine sıçacak faktörler kalkıyor. bu da multiplayer'ın daha da zevkli olacağı anlamına geliyor.

multiplayer'da olmasını tahmin ettiğim ikinci şey de theater mode. black ops'un bu yeniliği getirmesi sonrası infinity ward da boş durmayıp modern warfare 2'nin en büyük eksikliklerinden birisi olan bu öğeyi kendi oyununa büyük bir ihtimal katacaktır. bildiğimiz gibi modern warfare 2'de oyuncular kaydetmek istedikleri anları ya da maçları kaydedemiyorlardı. bunu gerçekleştirebilen tek elemanlar da machinima, gamespot tarzı oluşumlara bağlı olan pro gamer'lardı. hangi programları ya da aletleri kullanarak kaydediyorlardı bilmiyorum ama umarım bu yeniliği göz ardı etmek gibi bir hata etmez infinity ward. zira bir çok oyuncunun kaydetmek istediği bir çok an oluyor.

son olarak bir kaç şeyden de bahsetmek isterdim ama malesef diğer detaylar üzerinde pek düşünmedim. mutlaka değişmesi gereken yüzlerce şey var ama zaten oyunu hazırlayan ekip bunları bayaa detaylı olarak düşünüyor ve yapabildiklerini oyuna ekliyor. bahsetmiş olduğum bu iki önemli detayı oyunlarına ekleyebilirlerse bu onlar için çok büyük bir artı olacaktır. böylece hem biz oyuncular oynadığımız oyundan mutlu olacağız, hem de oyunu hazırlayan ekip çıkardığı oyundan büyük kar edecektir; iki taraf da mutlu olacaktır. bakalım nasıl bir oyunla karşılaşacağız..