bugün

çağdaşlığı sadece çıplaklık olarak gören sürü

kendi çapında eğlenen sürüdür.

kişisel fikrime göre çağdaşlık kelimesi yanlış kullanılmaktadır. Çağdaş olmak içinde bulunulan çağın gereklerini yerine getirmektir. Yani toplumun güncel düzenine ayak uydurmaktır.

Örneğin cep telefonu kullanmak. Cep telefonu kullanmak, içinde bulunduğumuz döneme ait bir davranış tarzıdır. Bundan yirmi yıl önce cep telefonu diye bir kavram yoktu hayatımızda. Kullananlara uzaylı muamelesi yapılırdı. Oysa ki şimdi cep telefonu buzdolabı ya da televizyon kadar sıradan bir alettir.

Bize öğretilene göre ilk insanlar kısmen çıplak gezerlermiş. bir "ilk insan" topluluğunun içinde tepeden tırnağa giyinmiş bir vaziyette dolaşmak çağdaşlık mıdır yoksa o çağa aykırı davranmak mıdır?

Kullandığımız otomobiller henüz uçamıyorlar. Bir firma kalkıp da uçan otomobil üretse ve sınırlı sayıda müşteriye satmış olsa, uçan otomobil alıp kullanmak çağdaşlık mıdır yoksa çağın ilerisinde olmak mı?

işte sanatçı hanım kardeşimiz de aslında çağdaş değildir. Çünkü herkesin içinde cinsel ilişkiye girmek bu çağda yapılan sıradan bir eylem değildir. Ona biz çok çok aykırı diyebiliriz.

Ve aykırı insanlar tarihin her döneminde varolmuşlardır ve bundan sonra da varolacaklardır.