bugün

türk sinemasının yaşayan efsanesi .
bir insan bütün rollerin altına girip hepsinin altından alnının akıyla çıkar mı sorusunun cevabıdır aynı zamanda .
gelmiş geçmiş en iyi türk aktördür. her rolü başarıyla oynamış bir insandır. üçkağıtçısından ağasına , çok çekmiş baba rolünden polisine. hepsinin hakkını verip ağzımızı açık bırakmıştır hepsinde. müziğin neşet ertaş'ı neyse sinemanın da şener şen'i odur benim için.
sayın başkomutan recep tayyip erdoğan'dan cumhurbaşkanlığı ödülü'nü aldı diye toplumun kanseri olan ekşiciler ve malum muhalif tayfanın lincine maruz kalan usta sanatçı.

görsel

herkes sizin kadar nefretle dolu, tahammülsüz, saygısız bir ruh hastası değil. usta sanatçılardan sizin gibi seviyesiz biri olmasını beklemeyin. ama ağlayıp zırlayarak laik atak geçirebilirsiniz, orası serbest...
an itibariyle genç bakış programına konuk olmuş kişi. bir kızın "hiç unutmak istediğiniz anınız oldu mu?" sorusuna "soru neydi?" diyerek ayarı vermiş büyük oyuncu.
Kimsenin linç edemeyeceği, türkiye'nin en usta sanatçılarından biridir.
2004 yılı gönül yarası filmi setinde neşet ertaş'ın; şener gardaşım gözlerinden öperim, bu sana olan sevgim, bu sana olan, bu sana olan sevgim, yüreğimde kalmadı şükür, karınca kararınca, bir katre, dünyana katılabildiysem, ne mutlu bana, sözlerine tepkisini, gözleri dolarak ağlamaklı bir şekilde vermiş olan türk sinemasının efsanesi. hani adamlık adamlık diye sözlerde konuşuluyor ya, adamlık bu gibi sanatçılarda işte.
Asıl Soyismi "şilit" olan Türk sinemasının efsane aktörü.

görsel
Keloğlan rolünde ŞENER ŞEN,
annesi rolünde AYLA ALGAN.
Oyunu yazan ve yöneten:AYLA ALGAN
Berlin'in ilk yerleşik Türk Tiyatrosu'nda çekilmiş.
Schaubühne Berlin Türk Tiyatrosu

görsel
türk sinemasının en büyük oyuncusu..yaşlandıkça başrol almaya başlayan efsane.. (bkz: eşkıya)
Seni nomıssız seniiiiii.
kemal sunal'dan bile daha iyi aktör. değeri öldükten sonra anlaşılacaktır.
kardeşim ve ben çocukluğumuzdan beri şener şen hayranıydık, kardeşimin arkadaşından aldığı vcd player ile bir gün 5 defa şalvar davasını izlediğimizi hatırlarım, çiçek abbas ve davaro, üst üste o vcd playerda izlediğimiz filmlerdendir.

şener şen'in bizim evimizdeki yeri farklıydı, tam muhabbetin ortasında kardeşim can salonun ortasında şener şen'in davaroda karısının düğününde oynama sahnesini veya kibar feyzo'nun sonundaki takla atarak ölme sahnesini taklit ederdi, hiç olmadı mekan elverişsizse filmlerindeki diyalogları kurup kahkahalar atarak kendimizden geçerdik. evet kendimizden geçerdik, biz bu adamla oturup kalkıyorduk. uzunca bir süre gerçekten böyle geçti.

bir gün kardeşim çok hastalandı, hastaneye yattı, hastaneden çıktı, sonra yine yatmak zorunda kaldı ki, artık çıkıp çıkamayacağından emin olamıyorduk, doktorlar çıkamayacağını biliyordu da, biz ailesi yakıştıramıyorduk, konduramıyorduk, yaşayanlar bilir.
kardeşim artık yatağından kalkamıyordu, bu çocuğu var olan durum içinde nasıl mutlu ederiz diye düşünürken 'şener şen sevgisi' bize ışık oldu.

şener şen'e ulaştık, o'na durumu izah ettik. 21 yaşında bir delikanlının ölümle buluşmasına az kala onu mutlu etmek için ziyaretine gelebilir misiniz? dedik.

kabul etti. ricası 'basına haber vermeyin.' oldu.

nedir ne değildir bilmiyorum, bunu anlatacak, tarif edecek bir cümle bulamıyorum, kardeşimin şener şen'in geleceğinden haberi olmamasına karşın (görüşme iptal olur da üzülür diye söylememiştik) o sabah, 'anne bana sakal traşı yap, top sakal istiyorum, üstümü de değiştir' demesi, sanki bu buluşma kalbine doğmuş gibi hazırlık yapması çok enteresan.

şener şen geldi ve kardeşim mutluluktan ağladı, hemen o an defalarca fotoğraflandı, sohpet ettiler kardeşim en sevdiği filmlerden bahsetti.

bu buluşmadan 2 yada 3 hafta sonra kardeşim hayatını kaybetti. tarih 15.04.2005 i gösteriyordu,doğum gününü kutladığımız 11 nisandan 4 gün sonra..

şener şen ölüm döşeğindeki gencecik bir insanı mutluluktan ağlatmış insandir.

görsel

alıntıdır
https://eksisozluk.com/entry/35394731
bugün doğum günü. 76 yaşına girmiş.

görsel
Twitter da referandum a hayır demiştir. Çakma milli topçular gibi cebinde bol parası olmasa da zehir gibi çalışan beyni var üstadın.
eşkıya ve ikinci bahar ile kendine hayran bırakmış ''sanatçı''.