bugün

(bkz: sehremini)
adam şehre küsüp gitmiş buraya yerleşmiş, şimdinin şehir merkezi. küsme diye buna denir heralde.
Sari renkteki 17/d otobusunun 10 dakika bekleyip yolcu aldigi duragin oldugu semt. Ayrica bumey'in de standi vardir. Sikma meyve sularini uygun fiyata ve taze olarak satarlar.
diğer adı fomara dır. güzeldir zafer in dibidir kervansaray medical park akp binası osman gazi heykeli ile de bilinir. bursamızın güzel yerlerinden birisi.
kiminin çehreküstü veya çeyreküstü dediği yer. metroda insanlar dinlenirse duyulabilir.
çeyrek üstü diye biliyordum ilk zamanlar. ama sonra öğrendim tabi... fomaranın yukarısı kapalı çarşını girişi gibi..
her adım attığımda 'lan şehrek-üstü mü şehre-küstü mü' diye düşündüğüm yer. semt adı çok iyi de karışık bee.
Çeyreküstü diyenlerin bile mevcut olduğu bursa'da fomara'nın üstünde kalan meydanın adı.
bursa ya ilk geldiğimde adını adres aldığım kişiden anlamadığım, metroya binip söylenene yakın olan kelimeyi bulup keşfettiğim bursa da semt ismi.

şehreküstü diye semt mi olur ?
Önümüzdeki 1 sene yaşayacağım yer. Dershaneden dolayı o da.
şehre/küstü diye ayrılır. k'den sonra ayıranlara duyurulur. saygılar.
Bursa da bir semtin ismidir. ilk adını duyunca şaşırmama neden olmuştu. Teyzemler deyince anneannemin adı geçiyordu dedim Bursa ya mı küstü acaba dayimlara kızıp yok artik gibi bir sürü teoriler oluşturdum kafamda. Sonra yok beya semtin adı o denilince bir rahatlama geldi bana. Öyle de bir anısı var bende buranın. Çok kalabalık yazın ama iğne atsan yere düşmez.
Eski adı ile itfaiye yeni adıyla zafer plaza ile altıparmak caddesi arasında kalan bölge. Doğusunda haşim işcan caddesi kalır. Az kuzeye giderseniz fomara karışıniza çıkar.
şehrek üstü mü şehre küstü mü diye düşündüren bursa semti.
Şehre küstüdür. Geçmişte şehir sadece Ulucami ve hisar kısmından oluşuyormuş. Bir rivayete göre Nüfus artıp bölge genişlemeye başlayınca bu bölgeye yapılan şehreküstü caminin kapısı şehrin dışına baktığı için bu bölgeye şehreküstü adı verilmiş.
On yıl kadar önce şehrin merkezi burasıydı şimdi ise gerçek Bursalılar Nilüfer’e doğru kaydı, şehreküstünde nüfus yoğunluğu azaldı. metro istasyonundan çıkıp heykele doğru yürümek, çarşıdan, kozahandan Ulucami’ye ulaşmak ne huzur verir insana.
aklımda bursa tramvayının aktarma durağı olarak kalmış.