otobus yolculuklarında verilen molalarda duyulan nidadır. Bir gorevli elinde tepsi cay dagıtırken bu sekilde bagırır. Ancak sirket hangi sirkettir bilinmez. Otobus sirketi mi, benzin istasyonu mu, dinlenme tesisleri mi?
Ayrıca bu tabir, halk arasında ikram edilen herhangi bir sey sonrası, misafirler ezilmesin diye ortamı yumusatmak icin de kullanılır.
uzun otobüs yolculuklarında duyulması muhtemel ama artık pekte raslanmayan sözdür. otobüs mola vereceği zottiristan dinlenme tesislerine yanaşır, muavin mikrofonu eline alır pöff pöff sesini çıkararak kendi sesini kontrol eder.''çaylaaurr şirkettendiiyrr'' sesi duyulduktan sonra ise otobüste bir bayram havası, efendim nasıl söyleyeyim bir duygu seli yaşanır.
artık şehirlerarası yolculuklarda yaşanmayan uygulama. bazı ilçeler arası veya yakın ile yapılan yolculuklarda rastlanabilir. mesela aydın-ödemiş otobüsleri bir dağ köyündeki kahvede mola verip yolcularına kahveden odun ateşinde pişmiş çay ikram ediyor. şehirlerarası yolculuklarda ise plastik veya köpük bardakta nescafe veya poşet çay içmeye devam ediyoruz.
çaylar bardak başına belli bir fiyattan satılıp demlik boşaltıdıktan sonra deme su çekmek suretiyle yolcuya ikram edilen çayın tanıtım şekli.
polisler tarafından sıklıkla kullanılan caylari belese getirme cümlesi.

+ usta caylar sirketten mi?
- helal olsun abi.
(bkz: çaylaklıklar şirketten)
(bkz: uludağ sözlük çay seven yazarlar birliği)
Şimdilerde kalmamış bir söz. Mola yerlerinde bedava çay şöyle dursun tuvalet bile paralı.
Refik durbaş ın şiiridir. Okudunuz mu?