bugün

1926 yılında mustafa kemal'in emri ile, istanbul'a bağlı bir ilçe haline getirilmeden evvel; bir vilayet'idi. bugün yüzölçümü babında istanbul'un en büyük ilçesidir. en küçük ilçe güngören'in 10 katı kadar büyüklüğe haizdir.
31 ocak 2012 tarihinde gündüz -5 dereceye inecek bir havanın beklenildiği yer.
'istanbul'un her yerine kar yağdı bir buraya kar yağmadı' laflarının gün itibariyle götümüze girdiği yer.

bu arada çok soğuk lan.
10 ağustos 1923 yılında Mustafa Kemal Atatürk ve Lozan heyetinin karşılandığı ilçe.

http://video.haberturk.co...anmamis-goruntuleri/58096
aynı zamanda, tekerlemelere konu olmuş çatal yapıp çatal satan topal çobanın memleketidir.
tepeli meğeli bir yer ya ısınamamışımdır.

tanım: catalımsı.
Istanbul'un koyudur
çok tatlı bir ilçedir. küçük küçük bir sürü dükkanı vardır. merkezinde yürümek arabayla gezmekten çok daha keyif verici olmasına rağmen, gençlerin yarısından fazlası arabayla gezer. gösteriş merakı epey vardır. yemek dükkanları çok fazladır. hiçbiri de kötü yemek yapmaz. resmi kurumların konumları çok güzel yerlerdedir. yeni yapılan binalar ciddi anlamda güzel olmuştur. laik bir halkı vardır. insanları temiz kalplidir. kısaca güzeldir sevilesi bi yerdir. tribe girip istanbul merkeze uzak olduğu için, oralı olmasına rağmen ben çatalcadan nefret ediyorum diyen tipler de vardır. fakat ben çatalca nın yerlisi olmamama rağmen çatalca yı seviyorum. gidin görün. bi döner yiyin. güzel köfte salonları vardır oralara gidin. çay bahçeleri vardır sevimli sevimli. gidin yani. *
hakkari'nin şemdinli ilçesine bağlı bir köy.
hunlar'la başlamak üzere tarih boyunca çeşitli dönemlerde, bizans'a akın yapan türkler'in uğrak yeri olmuştur. avarlar, bulgarlar, peçenekler çatalca'dan geçerek büyükçekmece'ye inmişlerdir. akınları kesmek için imparator anastasius, evcik iskelesi'nden silivri'nin batısındaki karınca burnu'na kadar uzanan surları yaptırmıştır.
silivri'ye yakın bir ilçe.
istanbul'un arka bahçesi. gizlidir genelde, çoğu insan bilmez, bilse bile gidip görmez. mangal için birebirdir. millet için bir aktivite olan mangal biz çatalcalılar için sıradan bir öğlen yemeği tadında geçer...

seviyoruz amına koyim.
sarışın, renkli gözlü, topuklu ayakkabılı, havalı genç kızlarımızla dolu bir ilçe.Bu sevimliliğin yanında doğası da ayrı bir güzel.
mesela havuza doğru inildiğinde * oksijen manyağı olarak pikniğinizi yapabilirsiniz. Gösteriş düşkünlüğüne değinmiyorum yavrularım. Dede parası ile genç erkeklerimiz güzel işlere imza atmışlardır.
Alkol almayanını da biraz zor bulursunuz.
ito Çok programlı lisesi önünde de geniş bir erkek kuyruğuna rastlayabilirsiniz.2002 yıllarında Taner pastanesi bu gençlerimize kucak açmış, buluşma mekanı olmuştur.
Birbirini tanımayan yoktur, yabancı kişileri henüz bağrına basmamıştır. bu sebeple ahmet'in oğlu ile ayşe,gül'ün kızı ile süleyman evlenecek vakaları da çoktur. *
istanbul ilçesi demeye bin şahit lazım olan ilçe, neresinden tutarsan tut elinde kalır sosyal bir alan sıfır, insanı sıfır, merkezi 1,2 caddesi olan oda tavuk dönercilerden başka bişe bulunmayan biyer, burada yaşayan insanlar istanbulda yaşamadıklarını kabullenmişler zaten beylikdüzü büyükçekmece bile giderken istanbula gidelim derler, geneli macır trakya insanı yunanistan bulgasitan göçmeni çingeneside boldur, şehir içinde bankalar hariç kurumsal bir tek yer dominos pizza vardık oda yeni açılmıştır, ne lcw ne defakto ne bilmemne hiç bişey yoktur halkı kazıkçı çatalca esnafına mahkum bırakılmıştır, ne hikmetse onlarda bu durumdan memnundur. yaşanmak istenilen son yerlerden.
Çatalca Köyü Hakkari ilinde yer almakta olup, Şemdinli Köyleri semtinde bulunan Çatalca Köyü Şemdinli ilçesine bağlıdır.Çatalca Köyü haritası konumu ise 37° 23' 37.0176'' Kuzey ve 44° 34' 30.4572'' Doğu gps koordinatlarıdır. Çatalca Köyü bağlı olduğu Şemdinli ilçe merkezine 10 kilometre mesafe uzaklıktadır. Çatalca Köyü Hakkari şehir merkezine mesafesi ise yaklaşık 77 kilometredir.
istanbul'un en büyük yüzölçümüne sahip ilçesi. rock'n coke oldu mu tadından yenmez bir ilçedir aynı zamanda.
Çok güzel yer her yeri piknik yeri evet.
trakyamın garip yüzü..

yine de seviyoruz, canımızdır, torpaamızdır..

keşke trakyalı olmayanlar da siktir olup gitse..

aah ah..
atanın muhacirlere peşkeş çektiği yerlerden biri. evet...
Patlağı çatlagi çoktur. Alkol ve rahat zikisebileceginiz yerdir. Meydan otoparkın orada otelin dili olsa anlatsa. Arada gider kafa dağıtırım.
Her gidişim de mis gibi havası çarpan memleketim. Köyleri merkezinden güzel. Bir de her gittiğim de arı sokmasa.
istanbul'un en büyük yüzölçümüne sahip ve merkeze uzak fakat kendi vergi dairesi olmayan ilçesi. çatalca vergi dairesi birkaç yıl önce kaldırılıp büyükçekmece'ye bağlanmıştır. çatalca'daki mükellefler vergilerini ödemek için büyükçekmece'ye gitmektedir, bu da bir dış ilçe olduğu için merkez ilçelere göre daha zor olmaktadır. hele köylerdekilerin işinin daha zor olduğunu düşünüyorum. bence vergi dairesinin tekrar çatalca'ya gelmesi gerekiyor.
az kalsın çatalca var ama kaşıkca ya da bıçakca niye yok diye soracak sandım.
Kendi halinde bir kasaba. Orada yasamak isterdim.
istanbul'un çok sayıda köye ve en büyük yüzölçümüne sahip, gerçek anlamda merkeze uzak, dış ilçesi.