bugün

ubuntunun sistem kaynaklarını en az harcıyan dağıtımı. eski makineleri tekrar kullanıma sokmak için kullanılabilir.
yamulmuyorsam xfce masaüstü yöneticisi kullanan ubuntudur.
64bit versiyonu çok şugar olan sarışın işletim sistemi.
6. nesil yazar adayı geliyor, daha 1 entry girdi ve başlığına hakkında bir şey yazıldı.
kenarda duran eski dizüstü bilgisayarıma kurduğum ve işbu entry'i girdiğim, gayet de performanslı çalışan Linux dağıtımı.
makine 1,5 gb ram'li, intel centrino işlemcili, 60 gb harddiskli 2005 model toshiba satellite.
özellikle "ubuntu yazılım merkezi"nden program bulup kurmak çok kolay.
Türkçe desteği de sanırım %100.
türkçe desteği %98 olan, başarılı, benim gibi bir xfce fanatiği için biçilmiş kaftan olan, çalınan bilgisayarımla beraber giden, kullanmayı özlediğim işletim sistemi. kullanımı çok rahattır. sistem kaynaklarını tasarruflu kullanır, yazılım ve sürücü sorunu yaşatmaz, stabildir. vallahi çok özledim.
ayrıca (bkz: zenwalk)
12.10 versiyonu ,yeni greybird teması ile çok şık görünen, sistem kaynaklarını çok az kullanan, stabil ve ubuntu tabanlı linux dağıtımıdır. düşük donanımlı eski makinalara ve netbooklara sihirli bir dokunuştur.
az önce yadigar netbookuma yüklediğim linux dağıtımı. gönül fedora benzeri bir şey yüklemek isterdi ama ubuntu benzeri yükledim, şu an windows 7'ye göre çok daha hızlı çalışıyorum.
Geliştirici ekibin çoğunluğu finlandiyalı olan ubuntu tabanlı ve xfce4 masaüstü ortamını kullanan bir işletim sistemidir.
pencere yöneticisi olarak compiz'i tercih ettiğinizde biraz daha iç açıcı oluyor. zira xfce'in vizyonu belli. en az görsellik; en fazla hız. diğer taraftan xfce üzerinde sistem saatini ve tarihini gui üzerinden değiştirmeseniz bile xubuntu kendi aracıyla geldiği için şanslıdır. ama yinede bilgisayarınız antika değilse daha kullanışlı bir ubuntu türevi tavsiye ederim.
8 yıllık bilgisayarıma kurduğum linux sürümüdür. Coşmaktadır. Kurunuz.
Yeni geçtiğim işletim sistemi, hızlı çalışıyor.