bugün

vapur yolcusunun vazgeçemediği olaydır.

kişi vapura binmiş, tın tın gitmekte, deniz yolculuğunun keyfini çıkarmaktadır. çok mutludur ve içindeki pozitif enerjiyi bir şekilde yaymak ister. sahilde yürüyenlere, sandalda balık tutanlara el sallamaya başlar.

özellikle boğaz turu olsun, gemlik körfezi'nde ki sahil beldelerine yapılan geziler olsun, insanlar böyle organize olurlar ve hep beraber el sallarlar.

sahilde ya da sandalda balık tutanlar da aynı şekilde karşılık verirler ve onlar da el sallarlar.

yaa şimdi uğurlama yapılıyor, limandan ayrılan gemi bir daha dönmeyecek ya da uzun bir yolculuğa çıkıyor gibi bir düşüncenin olması mümkün değil. insanlar ya boğaz turu yaptıkları için oradan geçiyorlar ya da sahil beldelerini gezdikten sonra, ilk bindikleri yere geri dönecekler.

bir de buna teşvik eden gemi kaptanları vardır. mesela izzet kaptan. amcam bir başlar "sahilden el sallayanlara maşallah, maşallah" diye, herkes sahile akın eder.
izzet kaptanla büyümüş bünyenin ister istemez verdiği reaksiyondur. zira her an sallanan ele karşılık vermediğiniz için tüm sahile anons edilebilirsiniz.

izzet kaptan: iskelede duran delikanlımıza maşşallaa maşalllaa
kaptana ayak sallayan delikanlı: oğlum biraz medeni ol el salla el! *
haydarpaşa garının önünde oturmanın en boktan tarafıdır. oturmuş ne güzel, rüzgarlı havada pardesüsüyle denize karşı sigara içen adam karizması yapıyorsundur ki birileri el sallar, öbürküler öpücük atar, berikiler hareket çeker, tüm havan bozulur. o güzel ortam bozulur.
vapur dışındakilere neyse de, içindekilere sallandığında deli gözüyle bakılmasına neden olacak davranış.
(bkz: martiya simit yerine inek atmak)
nedendir bilinmez ama; ufak bir gülümseme verir kişinin suratına.
çocuk yaptığında sevindirici, genç yaptığında neşeli, orta yaşlı bir insan yaptığında ahmak imajı verecek harekettir.