bugün

devlet üniversitelerinde hocalar öğrencilere kayar, vakıf üniversitelerinde öğrenciler hocaya.

tam böle hoca kıl eder-zevke varmak üzeredir-, siz bi kayarsınız, hoca da okuldan atılma kaygısıyla bi yumuşar, bi yumuşar...

(bkz: valla lan)
(bkz: kendimden biliyorum)
(bkz: evet kılım)
emek harcanan hiç bir kurum zevk versin ya da süs olsun diye kurulmaz. pahalıdır, zengin cocuğu okutur falan tarzında yaklaşımlar, bakkal hamdi yaklaşımlarıdır. keşke ülkede yüzlercesi açılsa da herkes okusa, eğitimini istediği alanda tamamlasa, hem bu arada canı sıkılıp araştırma yapan falan bile çıkabilir.

parası olan zengin çocukları, devlet üniversitelerini kazanacak durumda bile olsalar, özel ünüversitelere gitmelidirler ki, maddi durumu iyi olmayan diğer arkadaşlarına kontenjan daha acılsın. büyük ihtimalle sevap ta kazanacaklardır.
zengin olmak ayıp değil evet. ama bankaların camlarını dökesim var ki bu hiç ayıp değil.

kimisinin aldığı ham puanı ancak toplamda alabilen öğrenciler niyeyse o çocuklarla aynı bölümlerden mezun oluyor. buna da biz adalet diyoruz.
kimisinin kafası çalışır, kimisinin babası.
(bkz: babadan burslu)

edit: bursluyum lan
gözlemlere göre sanılanın aksine devlet üniversitesi kız profili vakıf üniversitesinden daha özenti ve daha yosmadır.
vakıf üniversitelerinin imkanları sayesinde üstün gelebileceği karşılaştırmadır.

öss'yi zeka ölçen bir sınav olarak düşünüp, "zengin olmasa bi bok olamazdı" şekline kendisini avutur bazıları. derler ki; yok efendim, benim aldığım ham puanın yarısını aldı ama işte bilmem ne mühendisliği okuyor."

öss zeka ölçen,bir kişinin bir işi yapabilitesini ölçen bir sınav olsaydı, ajdar anık piyasada olmazdı en basitinden. tabii vakıf üniversitesi deyince hangi vakıf olduğu da önemlidir. resmi bir liste vardır, vakıf üniversitelerinin yıllık kazandıkları paranın kaçta kaçını geriye döndürdüklerine ilişkin, bu listede ilk 5te olan üniversitelerin tercih edilmesi daha mantıklıdır. vakıf kar amacı gütmeyen bir kurum olduğu için, sadece vakıf olan bir vakfın giderleri yine öğrencisini yetiştirmek için harcadığı giderlerdir. ona göre hizmet alırsınız.

devlet üniversitelerine göre öğrencinin çalışma seviyesi daha düşük olabilir, ama liseyi zor bitirmesine rağmen, meslek derslerinde süper başarılı adamlarla da karşılaşabilirsiniz, 2. sınıfta tübitak'ta çalışmaya başlayan adamlar tanıyorum bunların içinden zira.

benim ham puan kadr aldı ama işte bilmem ne mühendisliği okuyo diyenler için başka bir durum daha, e bu adamın ferrari'si de vardır, senden daha iyi bir evlat değildir kesinlikle ama babası almıştır, bu adamın iphone'u da vardır, vardır da vardır. dünyaya zengin bir ailenin evladı olarak gelmiş, bu durumda türkiye'deki adaleti mi sorgulaman gerekiyor? türkiye'de vakıf üniversitesi olmasa adam gider abd'de okur.

öte yandan; üsküdar amerikan,fmv ışık koleji,saint joseph,saint benua vb liselerde okuyan öğrenciler,diğer pek çok hatta tüm devlet liselerinin 10 katı üstünde eğitim almaktadırlar her açıdan.buna ne demeli? en iyisi komünist olmaya karar vermek heralde bu durumda*
insan kaynaklarında belli olan farktır. devlet üniversitesinden mezun olanları tercih etmek daha uygun geliyor. biri gidecek 98294271 puanla kazanacak, kasacak kendini. diğeri barajı aşacak baba parasıyla girecek üniversiteye, mezun olacak karşıma gelecek. kapıyı yüzüne çarparlar adamın. *
birinin yemekhanesinde tabldot en fazla 3 ytl iken diğerinde 7-8 ytl dir.
devlet üniversitesine sadece çalışanlar girebilir; vakıf üniversitesine parası olan herkes girebilir.
vakıf üniversitelerinde gelişmemekten rahatsız olmayan birey oranı daha fazladır. Ayrıca öss denen salak sistemden alınan puana bakıpta "hıh benim 50 puan altımda. vakıfa girmiş, o mühendisse ben mühendisin ağbabasıyım" şeklinde konuşan adam isterse tüm fizik kanunlarını yeniden yazsın, isterse psikolojiye yeni bir açılım getirsin. hayatta başarılı olamıyacak insan tipi olarak okullarda ders olarak okutulmalıdır.

edit: kötüleyin kardeşlerim! evet siz akıllısınız biz paralı zengin şımarık piçleriz.
davlet üniversitesinden mühendis çıkarken vakıflardan sadece bir iki eğitim almış arkadaş çıkmaktadır. mühendislik konusunda devlet açık ara öndedir.
zenginin parası, burslunun çenesini yorarmış.
türkiye'deki şartlara bakılırsa vakıf üniversitelerinin, bir kaç mimli hazır diploma dağıtanları dışında, açık ara alacağı karşılaştırmadır.

devlet üniversitelerinde "ingilizce" diye girilen bölümlerin maksimum %30u ingilizce okunurken, vakıf üniversitelerinde bu oran %100dür. bölümlerin ingilizce olması, zaten türkçesi bile zor olan mühendislik fakültesinin iyice ağırlaşmasına sebebiyet verir. derslerin tamamen ingilizce işlenmesi, eğitmenlerin türkçe sorulan soruları bile duymamazdan gelmemesi tek başına yeterlidir. böylece öğrenci sınavlara, devlet üniversitesinde okuyan öğrenciden daha sabırlı ve daha fazla vakit harcayarak hazırlanmak zorundadır.
vakıf üniversitesi öğrencisini, yabancı dil hazırlık eğitimlerinin gerek yoğunluğu, gerek ara sınavları ve proficiency zorluğu ile hazırlık atlama sınavı en zor olmasıyla ünlü boğaziçi üniversitesi'nin sınavlarıyla kıçıyla gülebilecek kapasitede yetiştirir. öss taban puanının düşük olmasını fırsat bilip kayıt olan ana-baba parası bol, zekası geri öğrenciler zaten hazırlıkta teker teker eleneceklerdir.
fakültede bölümler arası geçişler, vakıf üniversitelerinde öğrencinin daha verimli olacağı düşüncesiyle her zaman için daha kolaydır.
erasmus imkanı her açıdan sollar. bahçeşehir, koç, sabancı, yeditepe gibi üniversitelerin 100'e yakın okulla anlaşması olması türkiye sınırları içindeki tüm devlet üniversitelerinin erasmus anlaşmalarını tek başına geçer.
kızların tamamının tiki, erkeklerin tamamının züppe olduğu önyargısı saçmalıktan başka bir şey değildir. insanları görünüşlerine ve ailelerin maddi durumuna göre kişiliklerini yorumlamak zaten karaktersizliktir. on cm topuklularla okula gelip bölüm birincisi çıkan şekerler şekeri insanlar da gördük.
dershanelerde gereksiz bir gazla sınava sokulan öğrencilerin, össde yüksek puan almayı zeka belirtisi sanmaları nedeniyle vakıf üniversitelerine "ben niye kendimden düşük seviyedekilerle aynı ortamda bulunayım, ben daha zekiyim." tarzı yaklaşımları, o yüksek puanlı öğrencilerin sadece aleyhine olacaktır. zira iyi bir vakıf üniversitesinde tam burslu okumak varken, sırf etiket olsun diye devlet üniversitelerine gidip onca harç yatırmaktadırlar. ayrıca buradan söyleyelim, itüye vırta zırta gidiyorsunuz diye nur inmiyor bi yerlerinize. öss'nin zeka ve çalışma ölçen bir sınav olmadığı zaten dönem sonlarında yarı burslu veya burssuz öğrencilerin gno'larıyla tam bursluların önüne geçmesinden rahatlıkla görülebilir.

kısacası, üniversiteler bilimi amaçlar, öğretir. ve bilim önyargıları asla affetmez. bu nedenle vakıf üniversitelerine istemeye istemeye gelecekseniz de, lütfen bu önyargılarınızı bırakın.
paralı ve parasız olan iki kurumun karşılaştırılmasıdır.
iKiSiNi DE GÖRDÜM. FARKLARINI SAYARSAM SABAH OLUR.. O YÜZDEN OKUYUNUZ EFENDIM ÖYLE YA DA BÖYLE OKUYUNUZ, BiLGiDEN UZAK KALMAYINIZ DER SUSARIM.
EN iYiLER VE MEZUN OLUNCA iŞSiZ KALMAK BIR TARAFA ÇOGU MEZUNUN ÜNLÜ OLDUGU OKULLAR iÇiN:

DEVLET
(bkz: BOGAZiÇi ÜNiVERSiTESi)
VAKIF
(bkz: BiLKENT ÜNiVERSiTESi)
Vakıflar daha avantalıdır sektörlerle bağlantısı çok iyidir.Örnek okanın 450 ye yakın staj anlaşması var.Buralarda staj yapıp öğrenciyken buralarda çalışan çok okanlı var.Bence devlet yazılcağına puanınız yetiyosa vakıf yazın.Tabiki de olanakları iyi olan vakıf olsun.
http://www.okan.edu.tr/sayfa/isbirligi-protokolleri buyrun staj için anlaşmalı kurumlara bakın
vakıf avantajlı gözükse de daha zordur. daha büyük paralar büyük yaz okulunda daha büyük paralar döner bu da öğrencinin okul bitirmesini zorlaştırır. evet.
Türkiye'de apartman üniversitelerini elersek doğru düzgün vakıf üniversiteleri 10 sayısını geçmez. Lakin bölümüne göre kaliteli eğitim veren devlet üniversitesi çoktur. Şimdi karşı çıkanlar olabilir ancak vakıf üniversitelerinin devlet üniversitelerine göre kolay olduğunu biliyorum. Bulunduğum üniversitede ben 2.60 ile %10 luk başarı dilimine giriyorum aynı bölümün aynı sınıfında bir özel üniversite de okuyan arkadaşım geze toza yata yata 3.00 ortalama yaptı. imkan açısından stajdır,etkinliktir özel üniversiteler kesinlikle daha güçlü. bu açıdan kıçı kırık özellerin bile imkanları ortalama üstü devleti geçiyor. Erasmus da anlaştıkları ülkeler çok çok daha iyi. Onlar Fransa, italya ve ingiltere'ye giderken devlettekilerin litvanya ukrayna'ya gittiği oluyor. Fakat özel veya devlet iş gerçekten öğrencide bitiyor.
meslek edinme bakış açısıyla bakıldığında 'kötü okul yoktur az torpil vardır' denilerek savuşturulamsı gereken versus.
vakıf üniversitesinde kızların daha güzel erkeklerin daha yakışıklı olması dışında üniversiten üniversiteye değişecek durumdur.
Devlet mi özel mi ? özel üniversite tercih edilir mi ? hangileri iyidir hangileri kötüdür ? farkları nelerdir ?

http://medyoloji.blogspot...-tarafn-sec-maceraya.html
ingilizce konuşurken birinin öğrencileri düşünme durumunda ''hani hani'' derken diğerinin öğrencileri ''ııı'' der.
birinde tuvalet kağıdı var birinde yok.
Vakıf ne la? Vakıf ne?
Birisi zengin diğeri fakir Üniversitesi. Vakıf ne?

Vakıf deyince kendinizi entelektüel falan mı zannediyorsunuz? Vakıf ne?