bugün

yerlisi olduğum köyden az gelişmiş yerdir.yerli halkın daha çok romanlarla anlaşmazlığı vardır. köfteci niyazi'si ve cazgır dondurmacı'sı bir numaradır.
edirne’nin değişmez ilçesi. yani en azından, benim gözlemlediğim kadarıyla 13-14 senedir değişmedi. ki değişmesin de bence.

terminalin arkasındaki pazar yeri çok kötü kokar. onun az ilerisindeki çay bahçesi iyidir, işletmecisi daha da iyidir. köfteci niyazi’den köfte, mustafa’dan yemek yenmeli. sosyalleşme ağı garden ve cazgır arasında gidip gelir, iğrençtir. ha ama bak cazgır’ın dondurması çok iyidir. çarşısı tek bir caddedir, akşam belli saatten sonra aç kalırsınız. (bkz: stokçuluk) bir de myo’da okuyan, şehir dışından gelmiş vasat tipler çoktur. her küçük ilçede olduğu gibi ‘üniversite öğrencileri geldiyse biz de düdükleyelim’ kafasında esnafları çoktur, mesela öğrenci nüfusundan dolayı kiralar ciddi anlamda yüksektir ya da daha doğrusu öğrenciye yüksektir.

tarihi köprüsü asfalttır.

ergene pistir. yaz sıcaklarında daha bir beter kokar.

sivrisinekleri boldur.

dört bir yanı çeltik tarlalarıyla çevrilidir.

insanları iyidir.
Cazgırın pizzası sanki bozdu ilçesi.
edirne'nin bi ilçesi,aynı zamanda kişiden kişiye değişen uzunluk ölçülerine göre ki bence 1000 km den uzun olan köprüye verdiğim isimdir.türkiyedeki en uzun köprü adana da bulunup,uzunluğu 1.8 km olan uzunköprüdür.
174 gözü bulunan köprüden adını alan ilçe.Türkiyenin(dünyanın dediler) en uzun taş köprüsüne sahiptir.1 km üzerindeki uzunluğu ile ergenenenin taşan suları üzerinden geçişimizi sağlar.
Köprüye yakından bakıldığında kabartmalar ve girişinde gözetleme kuleleri görülebilmektedir.150 mt ye yakın kısma toprak altında kalmıştır.
Uzunköprü benim doğduğum yerdir. Dünyanın en uzun taş köprüsüne sahiptir. Son nüfus sayımına göre 41.200 kişi yaşamaktadır. Gittikçe gelişen yakında ikinci bir üniversiteye sahiplik yapacak yerdir. Son zamanlarda birçok cafe benzeri mekanlar açılmıştır. Şehrin insanları cana yakın ve sevecen insanlardır. Yine şehrin tarihi eserleri restore edilmiş kültürel mirasını ön plana çıkarmıştır. Uzunköprü'ye uğramışsanız eğer Köfteci Niyazi'den köfte Cazgır'dan dondurma yemelisiniz.
II. murat tarafından yaptırılan köprüden ismini almış olan tipik trakya ilçesidir. * * * *. verimli çeltik tarlaları nedeniyle sanayisi ve diğer gelir kaynaklari tarim üzerine kurulmuştur.trenle avrupaya gideceklerin göreceği türkiyeye ait son yerleşim merkezidir.nüfusu 35000 civarındadır.
dahası için http://www.uzunkopru.gen.tr
tarihi, sevimli bir edirne ilçesi. orda doğup büyüyüp, dışarda yaşıyorsanız, sık sık özlersiniz. oraya gittiğinizde de 5 günde sıkılırsınız. ama gitmesemde, gittiğimde sıkılsam da, o şehir benim şehirimdir.
ayrıca içki tüketimi su tüketimine yakındır. içilecek başlıca mekanlar ise; ördekli göl, esentepe, çalıköy bayırı, birde dallık yolunda (sanayiyi geçtikten sonra) helikopter pisti denilen yer vardır.
Masada ki garson uyarı düğmesine basmadığın zaman hiçbir garsonun mütemadiyen ilgilenmediği, kendi sınırlarını zorlayan bir cazgır cafesi olan edirne ilçesi. Yazları caddebostanı aratmaz, gurbetçilerin mercedesleriyle dolup taşar.Kışınsa ayri zevklidir. Örneklemek gerekirse;

(bkz: the silent hill)
ALIÇ
ALTINYAZI
ASLIHAN
BALABAN
BALABANKORU
BAŞAĞIL
BAYRAMLI
BEYKONAĞI
BILDIR
ÇAKMAKKÖY
ÇALIKÖY
ÇAVUŞLU
ÇiFTLiKKÖY
ÇOBANPINARI
DANiŞMENT
DEĞiRMENCi
DEREKÖY
ELMALI
ESKiKÖY
GAZiMEHMET
GEMiCi
HAMiDiYE
HAMiTLi
HARMANLI
HASANPINAR
KADIAĞILI
KADIGEBRAN
KARABÜRÇEK
KARAPINAR
KARAYAYLA
KAVACIK
KAVAKAYAZMA
KIRKKAVAK
KIRKÖY
KiREMiTÇiSALiH
KURDU
KURTTEPE
MAKSUTLU
MALKOÇKÖY
MEŞELi
MUHACiRKADI
ÖMERBEY
SAÇLIMÜSELLiM
SALARLI
SAZLIMALKOÇ
SIĞIRCILI
SiPAHi
SULTANŞAH
SÜLEYMANiYE
TURNACI
TÜRKOBASI
YAĞMURCA

adlı köylere sahip bir edirne ilçesi.
edirne'nin tarihi köprüye sahip,gelişmemiş ama herşeye rağmen bana şirin gelen ilçesi. içinde güzel insanlar barındırır. çarşıdan biraz uzaklaştığınızda çeltiğin ilginç kokusunu almaya başlarsınız. özellikle yaz aylarında ergene'deki kanalizasyon kokusu can sıkıcıdır. akşam 7'den sonra mümkün olduğunca acıkmamanız gerekir,çünkü yiyecek pek bir şey bulamazsınız. gece çok acıkırsanız, ergene otel'in hemen karşısındaki lokantadan patates alabilirsiniz. (denedik onayladık, gece 3'te gittik patatesimizi aldık,dönüşte de köpeğe kovalandık,sonra eve geldik patatesimizi kızarttık ve afiyetle yedik) eviniz kavak mahallesi'ndeyse minibüse ilk siz binip,oturursunuz. aşçıoğlu mahallesi'nde oturuyorsanız,dedelerinizin dedelerinin dedeleri de uzunköprü'lüdür. perşembe günü çarşı inanılmaz kalabalık olur çünkü pazar kurulduğu için köydeki halk merkeze gelir. postanede çalışan sarı saçlı,orta yaşlı,uyuz,suratsız bir kadın vardır,hiç hoş değildir. canınız dondurma isterse hemen cazgır'a gidersiniz. canınız profiterol isterse,hemen balaban'a gidersiniz.

acısıyla, tatlısıyla güzel yerdir.
Edirnen'nin ufak ve sivrisinek yuvası, çeltik ve pirinç tarımıyla ünlü tarihi ilçesi.
ilçe bazında Hayır'ın en yüksek olduğu ilçe (%79)..
Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyetindeki ilk özgürlük anıtı,ilçe bazında Türkiyede en çok içki tüketilen ilçe.
Memleketimdir. Türkiye'nin en iyi köftesi burdadır, pek bilinmez ama yiyenler bu konuda hemfikirdir. Çeltik tarlalarıyla çevrilidir. Yazın Ayçiçeği fabrikalarından etrafa kokular yayılır. Ergene nehri maalesef endüstriyel atıklar yüzünden ölmüştür. Kışları çok çok soğuktur. tren istasyonu merkezden 4-5 km. dışardadır ve sinemagrofik, hüzünlü bir havası vardır.
tarihi eser ve dünyanın en uzun köprülerinden biri olan taş köprüye asfalt dökmüşler mına kodumun vizyonsuzları. neden? araba geçecek diye. yap yanına bir köprü geçsin arabalar. tarihi köprüye asfalt dökmek nedir?