bugün

''Kemalizm'' i sosyalist bir hareket olarak algılayan *ne idüğü belirsiz,MHP' li mi komünist mi belli olmayan, keza kendilerinin de nereye gittiklerini bilmediği zavallılar grubudur kanımca. Olmamıştır, Kemalizm ile sosyalizm farklı şeylerdir en nihayetinde...
işte en basitinden bir hata daha.

Pkk lı piçler sol kisvesi altına alınamaz. Sol yeniliktir, çağdaşlıktır, silah değil kalem tutmaktır.
bizdeki sol değil bildiğin amerikan sempatizanı faşisttir. dünyada ki bütün solcu-sosyalist oluşumlar filistin halkını desteklerken bizdeki sözde solcular israilin kucağından inmiyorlar.
mhp den daha faşist bir oluşumdur.
en kariyerlisi arda turandı.
solun jargonunu kullanarak alttan alttan milliyetçilik yapar bunlar.
(bkz: işçi partisi)
nazizmin türkiye şubesi olan dergi, solcu falan değil düpedüz ırkçıdır.
pkk'yı, askerimizden üstün gören gazeteleri (bkz: cumhuriyet gazetesi) övüp onları okuyan hatta düşüncelerini benimseyecek kadar beyni yanmış tek hücrelilerden oluşur.
yapılan iyi şeyleri bile eleştiren, kötüleyen, çekemeyen topluluk.
sol denince aklıllarına chp gelmeyenlerin de fasizm olarak algıladıkları bok yolu.

lisedeyken bir gazla alınır okunur, ancak olaylara daha sagduyulu yaklasmaya baslanınca hemen elden atılan bir yayın haline gelir. "yasasın turk ve kurt halklarının kardesligi" diye haykıran deniz gezmis e, kurtlere hakaret edip ayrımcılık tohumları ekmeye devam ederek, "kurt varsa sorun vardır, kurt istilası devam etmektedir" gibi soylemlerle karsılık veren bir olusumdur.

saddam ı da desteklemişlerdi bir zamanlar.
maalesef bugun ustlenmesi gereken misyonu ustlenmeyen, siyasi haklarını kapalılık, ulusalcılık ve malum devletci degerleri muhafaza yonunde kullanan, her hukumet için dikkat edilmesi gereken bir olgu olan muhalif tavrını kısır tartısmalar vasıtasıyla eriten, bir zamanlar devlet eliyle hem komunizm , hem sag fraksiyonlara karsı desteklenen, felsefesiz, mesnetsiz olusum.
ülkemizde sol, biri kemalist diğeri solcu olmak üzere iki kimlik taşır. bu kimliklerden kemalizm yakıştırmayı, sol ise gerçeği temsil eder. kapitalist sistemde üretime katılanların payı piyasa düzeni içinde belirlenir. bu payın adaletli ve isabetli olup olmadığının tartışılması abestir. ekonomi amaçsızdır. daha doğru bir ifade ile, amaç sistemin içinde gizlidir. ona yön vermeye çalışmak, bozmak anlamına gelir.

sol düşünceye göre üretim toplumsaldır. bir vücudun organları gibi, üretime katılanlar bir bütün için gerekli ve farklı işlevleri yaparlar. bunların paylarını matematiksel olarak hesaplamak imkansız ve anlamsızdır. bölüşüm bir amaca yönelik olarak toplumu temsil eden devlet tarafından yapılır. amaç ekonomiyi sağlıklı tutmak ve sürekli gelişmesini sağlamaktır. sosyal adalet başlı başına bir amaç değildir ve yukarıdaki amaca hizmet ettiği ölçüde gereklidir.

devletin üretim mallarının mülkiyetine sahip olması bir ilke sorunu değildir. şartlara göre tamamen özel teşebbüse bırakılabilir ya da tersine devlet sahiplenebilir. üst yapı kuramları, yani din, hukuk, ahlak ve benzerleri bir başlangıç değil, ekonomik yapının belirlediği bir sonuçtur.
hukuka uygun ekonomi ve toplum yapısı olamaz. ekonomik yapının belirlediği toplumsal değerler ve kurallar vardır. herkesin sandığı gibi, özgürlükler insana verilmiş bir konfor aracı değildir. sistemin gelişmesini sağlayan temel bir gerekliliktir. eğer alt yapıdaki gelişmelerin, genel olarak düzen diyebileceğimiz üst yapıyı değiştirmesi engellenirse sistem tıkanır.

eğer türk solu solcu olsaydı ak parti'nin başarısı karşısında bugünkü tepkiyi göstermezdi. çünkü sonuçlar iradesizdir. asıl irade sebeplerdedir. sol, tıpkı bir yol mühendisinin önüne çıkan bir dağ karşısında davrandığı gibi kızmadan, itham etmeden sorunu çözmelidir. oysa sergilenen tavır tam bir kemalist tepkidir.

kemalist söylem, solu olmazsa olmaz unursurlarından kopararak onu jakoben ve ittihatçı bir kimliğin içine sürüklemiştir. mesela soy farklılıklarının hiçbir anlam taşımadığı sol düşünce, türkiye'de en şoven milliyetçiliğin temsilcilerinden biri olmuştur. şimdi bu sol yol ayrımındadır ve iki kimlikten birini bırakmak zorundadır. sorun, çok iyi bildiği ve sevdiği kemalizm'i mi yoksa sadece adını taşıdığı solu mu terk edeceği noktasındadır.
görsel
(bkz: giderken sagda donerken solda)
Türk solu diye bir şey yoktur. Olduğunu iddia eden biri varsa önce ‘sol’u tarif etsin...