bugün

Nah bizanstan

Osmanlı müziği bizans müziğinden etkilense de iran ve kuzey afrika daha ağırlıklıdır

Ayrıca sen türkistan ın bütün müziğini hömey(gırtlak vokali) mı sanıyorsun koçum

Alakasız iki müzik türü.
https://m.youtube.com/watch?v=RGA6RUm7qaA

Bu osmanlı müziği

https://www.google.com.tr...Hlk2z9QIx28jtvfnGP_UlkifA

Bu bizans müziği

Aynen la ayırmakta zorluk çekiyorum şu an.
https://m.youtube.com/watch?v=4ytdy-iLF-Y

Al sana türkistan ın müziği bak bakalım bizans mı oğuz yabgu devleti mi osmanlı 'nın atası.
Hay amk saldirmadiginiz bi tsm kalmisti.
Hadi diyelim ki oyle, senin dedigin dogru.
Ne olacak? Harbiden ne olacak amk? Guzelliginden, dinlendiriciliginden veya bana verdigi keyiften bisey mi eksilecek?
Varsin bizans muzigi olsun cok da sikimdeydi lan. Biz severek dinliyoruz. Otesinin hic bi onemi yok. Bu iddia dogru bile olsa bunu bilmek bana veya herhangi birine ne kazandiriyor?
Koskoca bir sifir. Degersiz ve gereksiz bilgi kirliligi.
Muzik bu ya. Sevmeyen dinlemesin.
Aynen aslında türk hömey de yunan türkler de bizanslı

1453 de sipahi tacizine uğrayan hangi ailenin mensubun söyle içine atma türk kültürüne bu kadar saldırdığına göre

Sahi türkler de bizans mı kardeş?
Tamam değil de hadi senin dediğin gibi olsun osmanlı bizans müziği olsun rum müziği seni ilgilendirmiyor anladık

O zaman seni sıradaki çadıra alalım aaaa terbiyesiz ne demek yunan,pers,çin,arap gibi yerleşik yaşamak tövbe tövbe..
Gerçeklik payı olandır. Fakat müzik yalnızca makamdan ibaret değildir. Osmanlı Müziği ile Bizans müziği akraba olabilir. Ancak tamamen aynı olduklarını söylemek doğru değil. Neyse, zaten ne türk sanat müziği kalmıştır ortada ne de Bizans müziği.
Yaprağım o kültür benim zaten

Git anadolu da birçok köye hep atalarım şamanların,çerilerin ilahileri,naraları,sesleri

Yediğim yemekten,konuştuğum dile,yaptığım törenden her şeye kadar türkistan-moğolistan çıkışlı

Benim atam anadolu da değil türkistan 'dan geldi türk'üz türk yunan değil

Bazıları gibi türk kültürünü bizans olarak gösteren de piçtir türk değil!
ya aynı coğrafyanın kültürü tabii ki benzerlikler olacak.

ermeni müzikleri de benziyor.

yemeklerde de yunanlılarla etkilemişimimiz olmuş. ortak dünya mirası işte.
Halk müziğimizin çoğu Uluğ Türkistanın pentatonik havasını verir. Osmanlı müziğine gelince bizanstanda irandan da araplardan da etkilendiği doğrudur.
osmanlı dediğin yer müslümanlaşmış romadır zaten. şimdi osmanlıcık oynayanlar ne dünyadan ne kendinden habersiz bir oraya buraya göçen, çadır hayatı yaşayan insanlardı.
Tamam kardeş osmanlı diye bir şey yok türk de yok hatta biz orta asya da iken bok yiyorduk bütün yemekler grek,irani,arap,berberi,mısır,slav,hint,ermeni,yahudi,moğol tamam mı mutlu musun şimdi olduysa bir siktir git artık

Sen iste osmanlı roma olsun
Türkler cahil yunanlar aryan olsun
Yedigin bal içtiğin ayran olsun
Bilip bilmeden konuşan da amcık olsun!
Osmanlı müziği beylikler ve selçuklu dönemi türk müziği uzantısı bizans ne kafa mı iyi mehter takımı de bari o roma uzantısı.

Ey allah'ım ettiğim küfürlerin nedenini sen görüyorsun anladım peygamberlerin halini bir insan bir lafı kanıtlara rağmen anlamaz mı yok anlamıyor.
görsel
Yahu turkler konar gocer bi topluluk zaten oyle ince ince oturup sanat edebiyat yapacak zamanlari mi olmus.
Konustugumuz dil bile at ustunde yasanan hayata uygun. At, tut, kap, koş, bas, kaç, gel, git, götü kolla, ev, yurt, oba, bak, er ve daha niceleri
Çoğu kisa ve ve net anlaşılır kelimeler. Neden?
E adam sabahtan aksama kasar at ustunde avlanirken savasirken göçerken. Ve bu hareket halinde olma durumunda ayni zamanda iletisim ihtiyaci var ve bu ihtiyaci kisa ve net kelimelerle hep sondan eklemeli pratik bir dille gidermis.
Simdi dili boyle iken bu adamin oturup ince ince muzik uretmesini bekleyemezsin.
Ve bu konar gocerligimiz sebebiyle onlarca belki de yuzlerce degisik toplulukla karsilasmisiz, etkilenmisiz onlar bizi biz onlari etki altinda birakmisiz.
Zaten kultur denilen sey bi harman. Roma kulturu, helen kulturu, arap kulturu hic baska bir medeniyetten etkilenmeden kendi kendine mi olusmus?
Neyse konu cok daha derinlestirilp sabaha kadar uzerine yazilabilir ama bu kadar yeter.
osmanlı zaten bizansın devamı nitelikte bir imparatorluktur. normaldir. türkler orta asyadan gelirken çoğu özelliğini zaten kaybetti. osmanlı için konuşursak ve bir örnek vermek gerekirse osmanlı'nın piyade(yaya) orduları bizans birliklerine bir hayli benzer. türklerin göçebe olmaları,ordu-millet olmaları,dinleri vb. bir çok özelliği anadoluya gelirken ya değişime uğramış ya da yitirilmiştir. bununla beraber bir çok yeni olgular da benimsenmiştir.
doğru olan önermedir.

Bizim asıl müziğimiz (bkz: Türk halk müziği)
bu başlığı açan kişinin de favori müziği bu
http://www.youtube.com/watch?v=RpKY_jvCVxk
Hassiktir dedirtecek kadar cok yuzeysel bir tespit olmakla beraber rum, fars ve arap muziginin klasik turk muzigine yon verdigi dogrudur. Fakat gerek muzikal, gerek icerik bakimindan turk sanat muzigi basli basina koca bir alandir.

Ve bugun yasayan bir olu kivaminda olmasinda turkiyenin ice kapanikliginin buyuk payi vardir, ozellikle rumlarin ulkeden ayrilmasi ve saray baskentinin aldigi goclerle istanbullulugunu yitirmesiyle zamanla sadece kemik bir kitleye hitap eder olmus ve halk nezdinde meyhaneden pek oteye gidememistir ne yazik ki.

Cok degerli ses ve nefesler cikmasina ragmen fenomen olamamaktan ve populer kultur karsisinda direnememekten oturu sessiz sedasiz yasamina devam etse de turk milletinin essiz bir varligidir ve ileride de pek cok esere ilham olacagi gibi egitim seviyesi arttikca tekrar altin caglar yasayacagini dusunuyorum.
Klasik anlamda Türk Sanat Müziği çeşitli islam müziklerinin oluşturduğu zengin birikime dayanan Osmanlı müzikçilerinin ürünü olan makamsal bir müziktir.

Araştırmacılara göre Türk Sanat Müziği'ne ait 590 MAKAM adı belirlenmiş, ancak bunlardan pek çoğunun bugün örneği bile kalmamış, çoğu unutulmuş, önemli bir bölümü de kullanılmaz olmuştur. Günümüzde ise kullanılan makamların sayısı100'ügeçmez.Bunlardan ise ancak 40-50'si yaygın olarak kullanılmaktadır. Makamlar arasında gerçekten apayrı bir anlatım gücü taşıyanlardan bazılarını makamlar kısmında görebilirsiniz. Türk Müziği'nde doğaçlamalar dışında, yalnızca bestelenmiş yapıtların biçimlenişine katkıda bulunan ve usül adı verilen bir öğe daha vardır.Usül'ler çeşitli uzunluktaki kuvvetli ve zayıf vuruşların belli bir düzen içinde ortaya çıkan birer ritim kalıbıdır.

Çeşitli Türkçe metinlerde 100'ün üzerinde usül adı geçer. Ancak 80 kadarının örneği günümüze gelmiştir.

Bak farkındaysan islam müzikleri diyor hristiyan değil ki osmanlı imparatorluğu ve türkler müslümandır he sen dersen bizans da müslüman o ayrı mevzu

He ayrıca iki şey birbirine benziyor diye illa öbür tarafın mı oluyor bizans kurulduğu döneminden beri türk boyları ve devletleri(hun imp,oğuz yabgu dev,memlük,hazar,b. Selçuklu,osmanlı,altın orda dev,volga bulgar,avar vs) ile içli dışlı ayrıca bizde türkistan dan gelen sufi müzik diye bir şey var bizans ın bizden almadığı ne malum

Kesin hömey de moğol 'dur sana göre.
Benim bildiğim yahudi işi ama güzel yine de siz bilirsiniz.
zenginliğimizin kaynağı işte asırlardır süzüle gelen bu sentezlerdir. başka örnekleri de bekleriz.