bugün

Birbirinden uzak iki yüksek yer arasında,havada gerilmiş bir veya birkaç kablo üzerinde kayarak hareket eden asılı taşıt.
Bursa'da bir semt.
kurtlar vadisinde istanbulda da var denilen taşıma aracı.
binmesi göt isteyen alet.
izmir balçovada bulunan, baharda ve yazın çalışan, kişiyi harika bir doğa manzarası ve piknik alanına çıkaran süper taşıt.
(bkz: cable car)
kablo üzerine asılmış bir oyana bir bir bu yana sallanan, insandaki kusma hissini zirveye vurduran ve heran düştü düşecek hissi veren taşıma aygıtı...
okudğum lisenin bulunduğu bursaya yukardan nazır olan şirin semt.
heyecan veren, bakamayacağım dedirten, yanındaki kişiye sımsıkı sarılmaya bile neden olabilen ama harika olan bir araç.
çocukluğumun geçtiği bursa semti
Bursa'nın en yeşil mekanı, merkeze yakın olduğundan favori piknik alanlarından biridir.Heykel'den yürüye yürüye çıkabilirsiniz.*
isviçre'lilerin icat ettiği, asansörle helikopter karışımı bir taşıt.türkiye'deki en büyük teleferik 40 kişiliktir ve bursa'da aynı isimle anılan semt ile uludag arasında 1963 yılında isviçreli von-roll firmasınca yapılmıştır.bakım zamanları dışında yaz-kış sürekli çalışır.
(bkz: eyüp)
tam uludagın tepesindeyken elektrıkleri gidebilen ve rüzgarın acayıp salladıgı korkunç ama bir o kadarda zevkli araçtır.
(bkz: periferik)
Bursa teleferiğin yapımına vesile olan kişinin "Hubert Sonderman" isimli bir Alman fizikçidir.Kendisi Bursa'ya gelip buraya aşık olmuş Uludağ için bir teleferik yapmanın ne kadar yerinde olacağını o zamanki yetkililere benimsetmiş ve bunun kurulması çalışmalarında da bulunmuş bir zat.Bursalılar ona "Alman Amca" diyorlar.Öldüğünde de yine Bursa'da gömülmüş.
Bu güzel insanin resmi ve teleferigin tarihcesi icin kaynak:
http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=35568

mükemmel teleferik resimleri için:
http://wowturkey.com/foru...ic.php?t=8478&start=0
mangalın izmir'de en iyi gittiği yer .
bursa'da bulunaninin bakim ve onarim cali$masina ihtiyac duydugunu belirtmekte fayda var. zira 19 temmuz tarihinde du$en kabin nedeniyle bir genc kiz hayatini kaybederken uc kiz da yaralanmi$tir.

$uan mevcut sistemin mukavemeti ve yipranmalar radyografi testleri ile kontrol edilmekte.
yapilan ilk testlerin sonuclarina gore 4 nolu kabinin ta$iyici kol ve civatalari saglam gorunuyor.

not:bu entryde diger kabinler icin editlemeye gidilecektir.

edit: mevcut 4 kabinin civata, govde ku$aklari, ta$iyici kol ve ta$iyici kol baglanti kontrollerinin hepsi tamamlanmi$ ve testlerden gecmi$tir.
izmir'de olanı yılın her döneminde çalışan, yağmurlu havada bile çıkıp mangal yapması çok zevkli olan yer. ara sıra derslerden fırsat bulup dağ havası almak insana iyi geliyor.
(bkz: kendin pişir kendin ye)
bizim eve gelmek için takip edilmesi gereken koyu renkli tabela. ben öyle buluyorum evin yolunu, uygun yerden ayrılıyorum sonra.
uludağ'a çıkarken kullanılan, üzerinden dünyada eşi olmayan bir manzara seyredilen icat.
uludağ'da arapların işgal ettiği, türklerin içinden sık sık "bitse de insek, kurtulsak şu toplumda nasıl konuşulur bilmeyenlerden" dediği ilginç, tuhaf, korkutucu ama zevkli araç.
(bkz: arabistanda teleferik görmediniz mi lan!)

uludağ arapların mı? cidden soruyorum... bu kadar olmaz yav... uludağda türke rastlayabilene aşkolsundu bugün...
(bkz: varangel)
doğu karadeniz'de toplanıp, bohçaya sarılan çayların uzak ya da yüksek yerlere zahmetsiz taşınması için kullanılan sistemin adı.
http://galeri.uludagsozluk.com/r/teleferik-111764/
yaşadığım semti genellikle yaz aylarında arabistan özerk bölgesi hissetiren Bursanın uludağa uzanan kolu.
yeni filoların yapımına başlanmış aldığım duyumlara göre yeni teleferikle direklerde hooooop paaa tarih olacak (binenler bilir) yaz aylarında araplarla binilirse her direkte allahuekber demenizi tavsiye ederim. ayrıca yine araplar size ev sahibiymiş gibi bakıcaklardır görmezlikten gelin.

edit: semti unutmusuz. bursa yıldırım piremir mahallesi.
Genelde arap turistlerin kullandığı, evimin camından her baktığımda bir yukarı bir aşağı gidip geldiğini gördüğüm eksantrik alet (manzarası müthiş).