bugün

kütahya'nın bir ilçesi.
kütahyanin yastık altı hasılatı en yuksek olan ilçesidir. Çogunlugu gayrimenkul zenginidir. Kutahya sehir merkezine 50 km uzaktadir. Çorumlu olarak bilinen leblebinin anavatanidir. 1001 cesidi ile tadından yenmeyen leblebiler türkiyeye buradan yayılır. Fakat reklam acısından çorumun her zaman gerisinde kalmıstır.
daha cok zengin kömür madenleri ve termik santrali nedeniyle tanınan ama cok güzel ve şifalı kaplıcalarının da oldugunu kimsenin bilmedigi yaşanılası yer.ayrıca piramidal karacam dünyada yalnızca bu bölgede yetişir.
geçim kaynağının temelini kömür ve bunun iş kolları sağlar. büyükşehirlerde hibe olarak dağıtılan kömürler buradan satılır. (bkz: nakliye) (bkz: termik santral) (bkz: harfiyat)
yük vagonlarinin üzerinde sikca görülen yazi. vagon falan üretiliyor olabilir bu kütahya ilcesinde.
germiyanoğulları beyi'nin yıldırım beyazıt'la evlenen kızının çeyizi olarak osmanlı devleti'ne verdiği ilçedir.
kütahya'dan daha zengin kütahya'nın en büyük ilçesi.
750 metre yükseltisi olan, doğu batı doğrultulu dağlarla çevrili, yetmiş bin nüfusa sahip kütahya'nın en büyük ilçesi.
leblebiilik ve madencilikle geçinen,son zamanlarda sanayide hame yapan ilçe.
(bkz: lale restaurant) (bkz: 49)
düğünlerde gösterişi, takı takmayı seven ve neredeyse nüfusunun %80'inin wolksvagen marka arabaya sahip olduğu leblebi diyarı...
lise hayatımı geçirmem gereken, bir uzun saçlı erkek gördüğümde gözlerime inanamıyorum tepkisini vermemi sağlatan,yazın sinekleriyle sıcak saatler yaşatan,rugan ayakkabılı gençliğin tavan yaptığı ilçe.
çorum ile sıksık leblebi yarışına giren kütahya ilçesi , özel olarak hayatımın en güzel günlerini geçirdiğim yer .
kütahyanın güzel bir ilcesi.
Leblebileri ile meşhurdur ayrıca linyit sanayi iyi gelişmiştir.
serbest çağrışım
(bkz: playboy)
Kütahya iline bağlı bir ilçe. Yüzölçümü 2.111 kilometrekare, nüfusu 54.721 dir. Kazanın yüzeyi ormanlarla kaplı dağlık alanlardan ve vadi tabanlarındaki düzlüklerden ibarettir. Orman ürünleri, bahçe kültürü
yarınki maçta sokaklarını,caddelerini ve stadlarını göz göz sesleriyle inleteceğimiz kütahyanın bir ilçesi.
bir kazak ve mont markasıdır. kalitelidir pahalıdır.
kütahyanın güzide bir ilçesi olmakla beraber içerisinde kütahya kesimine göre daha elit insanlar barındıran, leblebi olayında uzmanlaşmış, muhafazakar kesimin hakim olduğu bir yer. Memleketim.

(bkz: leblebi)
(bkz: tavşanlı leblebisi)
yeniköy adlı köyü sınırları içinde barındıran ilçe. bu köy atlar kışın donmasın diye atlara antifriz içirilen, inekler kışın samanı yeşil görsün diye ineklere yeşil gözlük takılan köydür. ve bunları bir yeniköylüye sorduğunuzda yalan diye itiraz etmez "amcamın bok yemesi diye" kendini savunur.
balıkesir-kütahya kara ve demiryolunun üzerinde olan, her gün inegöl'den otobüsün kalktığı ve şu an kütahya'nın ligimizdeki tek profesyonel takımı tki tavşanlı linyitspor'un mekanı olan ilçe.
isminin nereden geldiği hakkında çeşitli rivayetler olan insanı sıkıntıdan patlatan kütahya ilçesidir. üç tanesini dinledim kulağa hoşgelen şeyler.peki nedir bu rivayetler şöyleki birincisi tavşan-lı tavşanı bol olan yerdir sebebi osmanlı beyliği zamanında yıldırım beyazıtın canı sıkıldığı zamanlarda tavşan avlamak için geldiği yerdir burası. gittim ama herhangi bir tavşana rastlayamadım.ikinci rivayet ise tavşanlının leblebisi meşhurdur. bundan dolayı ismi buradan geldiği sanılmaktadır tav leblebinin kavurulduğu alettir. tav(ı)şanlı'dan geldiği söylenir. peki üçüncüsü nedir hatırlamıyorum
kütahya'nın bir ilçesi olmasına rağmen kendilerini bursa'lı olarak addeden insanların bulunduğu ilçe. harmancık ve keles'in hemen ardında yer alır tunçbilek'le birlikte ve bursa'nın gayriresmi dağın arka yamacındaki son iki ilçesinden biridir.
hatırı sayılır bir bursaspor populasyonu vardır burda. tavşanlı linyit'in bank asya'ya çıkmasıyla çifte şampiyonluk yaşadılar bir yerde.
şen ola tavşanlı, şen ola...
tavşanlı linyitspor un bank asya ya yükselmesi sebebiyle yıkılmakta olan ilçe.

http://www.biziizle.com/player/tvplayer.asp?bd=54
okul biter bitmez evlenen sınıf arkadaşımızın düğünü için gidip gördüğümüz ilçe. adatleri gerçekten ilginç. ahmet özer denen yerel türkücü 5.5 saat boyunca saz çaldı kulağımızın ebesini skti resmen. bizleri de damadın ankara'dan üniversite arkadaşları diye oynattılar. her ne kadar onlar gibi figürlü oyun yapamasak da kendi çapımızda oynadık. gece yarısından sonra ilçe merkezine 20 km mesafede bir köydeki kaplıcaya gittik damat ve arkadaşlarıyla. oradan sonra sabaha karşı mangal yaptık dağ evinde. ertesi gün öğleye doğru gelini aldık konvoyla ve ayrıldık oradan. sonuç olarak gerçekten bizi orada çok güzel ağırladılar. dışardan gelen bizleri el üstünde tuttular. bizim için her şeyi düşünmüşlerdi. bizi hiç tanımayan damadın arkadaşlarıyla kırk yıllık kanka gibi olduk. nihayetinde, güzeldi, sevdik, beğendik.