bugün

Nereden bıçaklanıp vurulacağına göre sonucu değişecek versus.
Tabancayla hemen hissetmezsin sonra anlarsın ama bicaklaninca o bıçağı geri çıkarma mevzusu var iğrenç.
aklı başında herkesin tabancayla vurulmayı seçmesi gereken versus.

insan vücudu ateşli silah yaralanmalarının tıbbi sınıflandırılmasında baş-gövde-kol ve bacak yaralanmaları olmak üzere üçe ayrılır.

Tabancanın namlu boyu ortalama 11-13 cm ve mermi çıkış hızı ortalama 350-400m/sn dir. Bu şu demek oluyor ki bir tabancanın etkili menzili en fazla 50 metredir.

Tabanca ile Baş yaralanmaları için konuşacak olursak; merminin çapına göre çok farklı sonuçlar meydana gelir. 9mm den daha düşük çaplı mermilerle 7 metreden daha uzak baş yaralanmalarında çekirdek kafatasından sekebilir. Bu durumda ağır bir yaralanma hayati bir tehlike oluşmaz. Mermi çekirdeği kafatasını delip de diğer taraftan çıkamazsa bu durum daha tehlikelidir çünkü mermi bu sefer kafatasının içinden sekmiş ve 2x beyin hasarına sebep olmuş demektir. Kişinin beyninin hangi lobu zarar görmüşse tam aksi istikameti felç kalır. Ola ki mermi kafatasını delip çıkarsa ki bunu yapabilecek mühimmat 9mm üstü mermilerdir ve ülkemizde yaygın değildir vurulan kişi olay yerinde ölür zaten.

Gövde yaralanmalarından kasıt karın ve göğüs boşluğu yaralanmalarıdır. Çekirdek kalbe gelmedikten sonra insan anatomisi gereği üst üste konumlanmış iç organlar hava yastığı vazifesi görüp mermiyi durdurur.

Kol bacak yaralanmaları ise kemik ve kas yaralanmaları şeklinde ikiye ayrılır. Mermi tibula,fibia gibi uzun kemiklere denk gelirse kemik cam gibi dağılır. Kalça, baldır, basen gibi büyük kas grupları yaralanmalarında mermi genelde diğer taraftan çıkamaz ve mesafeye bağlı olarak kas gruplarının. 3-10 cm altında gömülü kalır.

Özetle mermi kalbe gelmedikten veya kafanın içinde sekmedikten sonra tabancayla vurulan kişi pek de kolay ölmez.

Gelelim bıçağa; satın alınmasının daha kolay olması, tabancadan daha kolay taşınması, ve suça karıştığında tabancadan daha az ceza verilmesi vb. Sebeplerden ötürü tabancadan daha yaygın olarak kullanılıyor. Ancak bıçağın durumu daha farklı. Bir kere tabanca mermisi gibi doğrusal bir yaraya sebep olmuyor. Kasları kemiğe bağlayan tendonları kestiğinde kalıcı sakatlıklara sebep oluyor. Tabanca mermisinden daha uzun bir alana düzensiz şekilde zarar verdiğinden iyileşmesi daha zor olabiliyor ve en önemlisi lineer bir alanı kestiğinden ve bıçak savruluş pozisyonundan dolayı kasık, uyluk ve koltukaltından geçen atardamarları kestiğinden kan kaybından ölünebiliyor. Ani ve sinsice kullanmaya müsait olduğundan çoğu kişi sıcağı sıcağına adrenalinin de etkisiyle bıçaklandığını farkedemiyor bile. Farkettiğinde ise zaten kan kaybından komaya girmiş oluyor.

Özetle sanılanın aksine tabanca, bıçaktan daha tehlikeli değil.
Bicak daha bir tehlikeli yarayi hemen kapatamaz kan kaybi coktur.
Tabanca ile kafadan vurulmak daha kesin bir cozum.
Bıçak yedim ama otekini bilemiyorum. Kısmetse sıra onda...
Bıçaklanmanın yeri bende ayrıdır.
Bıçakla darbesiyle ölen daha çabuk soğur.
Daha güzel hayaller tavsiyemdir.
Palayla doğranmak gibisi yoktur bence. Te allahım.

(bkz: millet deliye hasret biz akıllıya)
Birinci derece riskli bölgeler ( kalp, kafa ve boyun )

Bu bölgelere gelecek tabanca veya bıçak yarası ölüme yol açmaktadır.
herkes semt çocuğu zaten amk.
(bkz: yazarların gangster olsa açılacak başlıklar).