bugün

yogurduyla meshur mersin ilçesi.
yazın sıcağıyla kışın poyrazıyla bezdiren, ana caddesi dışında pek bir sakin pek bir sessiz mersin ilçesi.
yoğurdu ile türkülere meze olmuş mersin ilçesidir.
Silifke Doğusunda Erdemli Batısında Gülnar ve Mut ilçeleri ;kuzeyinde Karaman ili; güneyinde Akdeniz ile çevrili şirin bir ilçedir.Toros Dağlarının eteğinde, Göksu Irmağının iki yakasında kurulmuş bulunan Silifke; Güneydoğu Anadolu, Doğu ve Batı Akdeniz ile iç ve Batı Anadoluyu birbirine bağlayan Devlet Karayolu ağının kavşak noktasında olup , il merkezi Mersin’e 80 Km. mesafededir.
susanoğlu, narlıkuyu, cennet-cehennem mağaraları gibi görülesi yerleri içine alan mersin ilçesi.
(bkz: silifke koop)
antalya'yı aratmayacak güzellikte sahilleri bulunan mersin ilçesi. gerçi son zamanlarda o güzelim kumsallar kocaman ve çirkin sitelerle talan edilmiştir ama hala el değmemiş, eşsiz koyları da vardır.
gittikçe mersine benzeyen bir mersin ilçesi. mersinde sahilde eskiden çok güzel kumsallar uzanırken şimdi site doludur. silifke de aynı yolda ilerlemektedir.
ayrıca mekanları sayarken kayacı vadisi ve kız kalesini de atlamamak gerek. ama herşeye rağmen mersinin en güzel ilçelerinden bir tanesidir.
yaz aylarında nüfus patlaması yaşayan turistik mersin ilçesi.göksu ırmağının verdiği hoş bir şirinlik vardır ilçede.Büyük iskenderin generallerinden biri kurmuştur silifkeyi adı oradan gelmedir.Altın kumsalları ve müthiş tarihi değil yaylaları da meşhurdur.bunlardan biri 'mara' yaylasıdır. yayladaki kuleden kıbrısın görülebildiği rivayet edilir.
(bkz: kız kalesi)
silifkenin yoğurdu
kız seni kimler doğurdu
gibi tezahuratı bulunan ve sonu küfürle biten iğrendiğim bir tekerleme.
mersin'de sıkça geçen bir rivayete göre atatürk'ün vilayetken kızıp ilçe yaptığı söylenir burayı *
atatür silifke'yi ziyarete gelecektir,bir aksilik olur ve baya gecikir...atatürk'ün gelmeyeceğini düşünmeye başlayan silifkeli'ler içmeye başlarlar...ne yazık ki düşündükleri gibi olmamıştır ve atatürk gelip onları zil zurna görmüştür..bunun üzerine orada ayık bulunan tek zat olan tevfik sırrı gür ü mersin e vali yapıp mersin'i de haliyle vilayet yapmıştır...
otobüslerinin üzerindeki manzarasının altında "sabahı güzel silifke" yazar.
bir zamanlar yoğurdu meşhur olan ilçedir.bu şöhret ise yörüklerin yoğurtlarını satması için şehre getirip bakır bakraç * ların içinde göksu nehrinde soğutularak sunulmasından gelmektedir.
Turgut Özal'ın çocukluğunu geçirdği ilçe.
limon çiçekleridir ; çünkü en güzel orada kokarlar .
yazları denizinde çimmeye gittiğim muazzam ilçemiz.
tarihi doğasıyla bütünleşmiş eşsiz deniziyle mersinlilerin gönlünde taht kurmuş mersin ilçesidir.
rahat insanlardan oluşan populasyonu ile eyalet olmayı hakeden bi şehir.
güzel bir sahil şehri olma kriterini fazlası ile yerine getiren ilçem.
keklik, yoğurt, tantuni ve hüçük hacı kasaplar marketiyle ünlü, mersinin bir ilçesi.
her ne kadar herkes yoğurt sansada aslında ; çilek , limon ve festivaliyle ünlüdür. ayrıca yahya yılmazın memleketidir. kendileri mersin il mecliy üyesi olup mersinin en zenginlerindendir.
son zamanlarda bozuk yoğurt üretmeye başlamış şirin ilçe.
yoğurduyla meşhur olmasına rağmen, yoğurdu nereden temin edebileceğinizi bulamayacağınız ilçe. ya bu ilçenin ev sakinleri yoğurdu yapıp kendi yiyorlar, ya da yoğurtlarının satılacak kadar ünlü olduklarının farkında değiller.* elbette ki satılıyordur da ben sormadım hiç bi dükkana yoğurdu nereden temin edebiliriz diye.*

sonradan gelen edit: yoğurdu eskiden üretiliyormuş, ünlü olmasının nedeni ise çok sert-katı halde olmasıymış.
içinden nil yeşili bir nehir geçen, şirin, sıcak bir mersin ilçesidir. benim ilçemdir.sarı sıcağı, poyrazı, kekliği, o güzelim sabahı, yoğurduyla özlenen yerdir. bu arada entrylerden anladığım kadarıyla silifkenin illikten ilçeliğe alınması hakkında yanlış bilgiler mevcut. Atatürk 1928 de silifkeyi ziyarete gelir. fakat silifke yapı itibariyle biraz muhafazakar bir yapıya sahiptir. yollar bakımsız, devlet memurları ise neredeyse görevlerinin bile başında değildir. Atatürk bu duruma sinirlenir ve taşucuna atlı jandarma ile haber gönderir ve geminin susanoğluna gelmesini ister. gazi çiftliğne uğramadan susanoğluna geçer. fakat zaman geçer gemi gelmez. hava soğuktur, ateş yakarlar ama atatürk iyice sinirlenmiştir. açlıkta baş gösterince çiftliğe gitmek isterler. çiftlik pek uzak değildir. fakat atatürk ün gittiğini düşünen çiftlik personeli sofrayı talan etmiş ve içkileride içmişlerdir. atatürk bunları görünce daha çok sinirlenir. 1932 yılına kadar il olarak kalan silifke, alınan bir kararla ilçe yapılır.