dün akşam cnn de çok doğru şeyler söylemiş. imam hatip meselesini hükümet oy devşirmek için siyasete alet etti. iş bilmezligin, kötü yönetimin, yolsuzluğun, ekonomik çöküşün, eğitimde gerilemenin ve daha nice başarısızlığın üstünü imam hatiple, Gazze ile, Filistin ile kapatmaya çalışıyorlar. imam hatipler üniversite sınavında açık olarak başarısızlar. peki ne olacak bu kadar adam? her siteye, her apartmana, her devlet dairesine hatta her haneye bir imam mi atanacak? beş vakit namaz kılan biri olarak imam hatip siyasetini yanlış buluyorum. gerçekten dini eğitim almak isteyen nitelikli azınlığa yönelik olmalı bu okullar. herkes dinini öğrenebilmeli, gerekirse okullarda kuran, hadis, fıkıh dersleri belli bir oranda verilebilir. ama dünya kodlamaya, robotige, matematige yönelirken biz çocuklara sadece dini eğitim verirsek dinimizi ayaklar altına alırlar ve sesimizi çıkaracak gücümüz olmaz. Allah bunun da hesabını soracaktır. Serdar Kuzuloğlu'nun söylediklerine bu bağlamda katılıyorum. sonuna kadar doğru konuşmuş. ne aileler ne de hükümet imam hatip açarak ya da çocuklarıni bu okullara göndererek günahlarından kurtulamaz.
haftada bir pazartesileri yazar. ortalama olarak yazıları 4000-5000 kez okunur.
ancak geçen haftaki yazısı '24.800' kişi tarafından okunmuş.
bu durumun tek mantıklı açıklaması yazısının başlığı olabilir gibi geliyor:
'Birkaç porno site tavsiyem olacak'.
herhalde çok eğlenmiştir bunca insanın okuduğunu görünce.
kişisel olarak kuzuloğlu'nun köşeyazısını ve itinayla
seçtiği haberlerini okumak bana yetiyor.
(sadece 1 sayfada ve üstelik haftada sadece 1 gün)
hem internet hem de teknoloji dünyasını takip etmekte birebir.
sesi ve mimikleriyle kadir çöpdemir'e benzettiğim kişi.
blogunun twitter kadar önem görmemesinden yakınan internet ekipler amiridir.
görsel
“Zihnimin kıvrımları” Podcast’lerini çok severdim. Yemek yaparken, çalışırken ve dışarı yürüyüş yapmaya çıktığımda kulaklığımda genelde çalardı. Tüm bölümleri biriktirmiştim geçen Ağustos’ta sindire sindire 1 ayda bitirdim. Sonra tatilde olduğunu, sonra devam edeceğini öğrendim. 2 ay kadar bekledikten sonra unuttum. Şu an sözlükte görünce aklıma geldi, çıkmışsa devamı gider dinlerim. Dinlemenizi de tavsiye ederim.
"sosyal medya" isimli programdan ayrılmıştır.
edit: ibne şaka yapmış.
Bir kişisel gelişimciye evrildiği iddiaları komik geliyor. Bilişim ile ilgili yaptığı çalışmaların yanı sıra toplumu iyi analiz edebilen başarılı bir araştırmacıdır gözümde. Yerinde, nokta atışı, biraz da yaraya tuz basan tespitleri var. Tavsiyeci değil çözüm odaklı konuşur. Çoğumuz bahsettiği şeylerin az çok farkında olan bireyleriz aslında ancak önemli olan birilerinin bunu bizlere sürekli olarak hatırlatması gerekliliği. Bizim ülkemizde de bu açığı serdar abi kapatıyor. Onu dinlerken hayatımı sorgulamaktan, kaygılanmaktan kendimi alamıyorum.
kırmızı çorap giyen adam
görsel
suç duyurusu:http://www.turkegitimsen....goster.php?haber_id=14091
özür dilemesi:http://www.turkegitimsen....goster.php?haber_id=14146
iyi bir yazar ve iyi bir konuşmacı. yazdıklarından ve konuştuklarından zeka fışkıran bir deha. celal şengör ve ilber ortaylı'nın katıldığı tartışma programlarına kendinisinin de dahil edilmesi gerek.
Adam gibi adamlardan birisi...

O kadar iyi ve doğru gözlemleri var ki, siyasete atılsa kesinlikle destekleyeceğim kişidir...
gitmemiştir. gecikmeli 1 nisan şakası yapmıştır.*
takipçisinin biri rüyasında serdar beyin jennifer lopez le seviştiğinigörmüş,tweetlemiş.o da hemen rt yapmış.böyle tweetleri var işte.
bu gece gündem özel programında inanılmaz şeyler söyleyen yazar. inanılmaz diyorum çünkü bu gece imam hatipler hakkında çarpıcı tespitler koydu. OECD verilerini söyledi ve başarıyı kısas olarak yorumlarda bulundu. genel bir izleyici kitlesini ise benim nezdimde ikiye ayırmıştır.

ilk olarak; imam hatiplerin bilim, sanat, teknoloji gibi alanlarla ilgilenmemesi ve bu yüzden bu okulların bu kadar açılması mantıksız, gerek arz etmiyor görüşü. bu görüş her ne kadar doğru gibi gözükse de program moderatörünün olaya bakış açısıda bi o kadar iyiydi. deniz bayramoğlu denen sunucu ise 'peki diğer lise türlerinde bilim,sanat ve teknoloji çok mu ilerde yada başarı oranlarının kısası bu mudur yani ösym ye mi bakmalıyız?' demesi bi an stüdyoda 'evet ya aslında doğru değil bu görüş' dedirtti.

ikinci olarak; imam hatiplerin bilim, sanat, teknoloji üretememesi okulun, öğrencilerin veya velilerin suçu mu sorusu. aslında genel olarak okullara böyle şeyler yüklemek günümüzde o kadar yersiz ve alakasız ki. bunu savunan biri olarak serdar kuzuloğlunun anti-tez olarak bunu savunmasıda tutarsızlık göstergesi oldu bence. bugün internetin her kanalını avantaja çevirebilen bir imam hatip öğreciside bulabilirsiniz yada bunu biz yaratabiliriz ordaki eğitimle alakalı ama biz kolaya kaçıp 'imam hatipler kapatılsın' mottosuna girersek buradan çıkmak çok güç olur. bunun yerine o okullarda bilimi, teknoloji gibi geleceğin mottolarını koymak bizim geleceğimiz açısından daha önemlidir. eski zamanlardaki medrese eğitimi bunlara örnektir aslında, ibni sina, ibni haldun, ömer hayyam gibi din alimlerinin bilime ve o zamanki teknolojinin baş aktörleri olduğunu görebiliriz.