bugün

sahlep bitkisinin toprak altındaki yumruları toplanıp,yıkanır,ipe dizilir,su ya da sütle kaynatılıp kurutulur.kuruyan yumrular dövülerek toz haline getirilir ve kullanıma hazır hale getirilir.
ama "bu kadar uğraşmak istemiyorum diyorsanız" marketlerden tozunu alabileceğimiz bu ürün,sütle kaynatılarak içime hazır hale getirilir.ayrıca sıvısı da satılmaktadır,onu ısıtmak yeterlidir.üzerine konulan tarçınla soğuk kış gecelerine renk veren içeceklerdendir.(sahlep sevenler için bu yazıyı okumak iştah açıcı olabilir,sizi bilmem ama ben şuan sahlebimi yudumluyorum.siz de çay olmadı su filan için en iyisi)
(bkz: dondurma)
Salepgillerin tek köklü,yumrulu,salkımlı veya başak çiçekli örnek bitkisi (Orchis).

Bu bitkinin yumru durumundaki köklerinden dövülerek hazırlanan beyaz toz.Bu tozun,şekerli süt veya su ile kaynatılmasıyla yapılan sıcak içecek.
pahalı ama nefis bir icecek. tarçınla ayrılmaz ikilidirler. güzel kokar.

sahlep in doğru yazılmış versiyonu.
(bkz: sahlep)
(bkz: canım çekti)
ankara'da yüksel caddesinde 1ytl vererek içebileceğiniz ucuz ve güzel sıcak içecek.(tarçınlı olması tavsiye edilir)
isim olarak bir benzeri için; (bkz: mahlep)
Bazıları üzülecek ama buda arapça.
'sa'leb' tilki anlamına geliyor.
Peki kış aylarında içimizi ısıtan salebin tilki ile alakası ne?
Salep arapça ismi 'husyetül sa'leb' olan bir bitkinin kökünden yapılıyor.
husyetül salep (affınıza sığınarak) 'tilki taşağı' anlamına geliyor..
köklerin tilkinin bu uzvuna benzerliğinden dolayı bu ismi....! ! almışşş? ? ..:=)
(bkz: pratik salep)
(bkz: turk icecekleri)
günümüzde boza ile birlikte çağı yakalayamamış yerini cola fantaya bırakmış demode içeceklerdendir eskiden soğuk kış gecelerinde salep içilirken artık avrupai olduk ya cappucino muydu bir de sıcak çikolata var tabi onları tercih ediyoruz.
soğuk kış gecelerinin en iyi içeceklerinden. üzerine tarçın da dökünce doyumsuz bir tada ulaşır ve insanı iliklerine kadar ısıtır.
çok sıcak içilmeye çalışıldığında hoyratça damağa yapışan ve bir türlü damakla ilişkisi koparılamayan, damağınızı kavuran içecek.
Orkide'nin bir çok türünün toprak altındaki yumrularından elde edilen enfes içecek. Aynı zamanda dondurma yapımında da kullanılır. Kahramanmaraş dondurmasına özelliğini veren, bu şehrimizde yetişen orkidelerden elde edilen saleplerden yapılmasıymış. Orkide katliamına sebep olmakla birlikte bu içeceğin öksürük, bronşite, sindirim sistemi sorunlarına iyi geldiği, kalbi kuvvetlendirdiği ve afrodizyak etkisi olduğu söylenir.
arapça'dan dilimize giren bir kelimedir. arapça sahlep şeklinde yazılır.
maskeli mevlid olan nickini sahlep olarak değiştirmi$ besinci nesil, cevresinde sevilen sayilan bir yazardir.
eskilerin maskeli mevlidi, saygili terbiyeli yazar kardes.

bir de pek on yargili yaklastigim sicak icecek.
"biz sarhoşken henüz üzüm yaratılmamıştı." vhisky' dendir o zaman dedim, hayır "aşk"tan dedi... ben de diyorum ki, hayatın boyunca "aşkla yaşa" dilediğim yazar.... bir de cümleleri yaşından büyük *
tarçınla birlikte çok güzel olan genellikle kışın tüketilen içecek.
dışarıda kar yağar , evde huzur sobası yanar ; kaynayan suya bir miktar damlar ; kış gecelerine lezzet katar.
öksürüğe iyi gelen, eğer tarçınlıysa vazgeçilmez kış içeceği.
kimisinin midesi kaldırmaz bunu. fena halde attırığa * benziyor çünkü.
sigarayla birlikte tüketildiğinde yanında su gereksinimi doğuran, bir de üstündeki tarçınlı tabaka damağa yapıştıysa insanı candan usandıran cefadan usanmayan içecek.
st istanbulls olarak gençlere ne kadar önem verdiğimizin göstergesi olan file bekçisi. casillas gibi maşallah. 15 yıl bu takımda oynar, kimse de ondan kaleyi alamaz.