bugün

Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı Anadolu yakasındadır,Türkiye'nin çoğu iline uçuşları vardır, yurtdışı olarak da sadece avrupa ülkelerine gidebilirsiniz.
istanbul Uluslararası Atatürk Havalimanı ise Avrupa yakasındadır.Türkiye'nin çoğu iline ve bütün dünya ülkelerine gidebilirsiniz. Uluslararası havalimanı olan her dünya ülkesine uçağınız düşmediği sürece gidebilirsiniz ve aynı zamanda gideceğiniz ülkeye vizeniz olduğu sürece.
sabiha gökçen havalimanı, kurtköy'dedir. ki bu tam olarak allah'ın siktir ettiği yere tekabül eder.
atatürk havalimanı ise bakırköy gibi merkezi bir ilçede bulunur.
sırf bü yüzden bile; and the 12 points go to atatürk airport!*
sabiha gokcen'e allahin kisinda yani hava alani bombosken indiginizde bile uzun sure bagajlarin gelmesini beklemek zorunda kaliyorsunuz.
sabiha gokcene yanimda biri olmadan gidebilmisligim yoktur. gerci ataturk'e hic gidebilmisligim yoktur. sabiha gokcen her ne kadar yer bakimindan sorunlu da olsa en ucuza seyahati saglayan yerdir. ataturk'e inmek icin 250 lira bayilmak gerekiyordu thy'ye. ama sabiha gokcen oyle mi? pegasus gibi cilgin pilotlara sahip sirket var orda. havada duse kalka gitmek neymis gosteriyorlar. super de adrenalin. oooh.
atatürk havalimanı'nın açık ara önde bitireceği karşılaştırmadır.
sabiha gökçen, avrupa yakası'ndan gidildiğinde adapazarı'na gitmeyle eşdeğer neredeyse saat olarak. atatürk havalimanı gayet kısa bu yüzden yolculuğa çabuk geçiş oluyor.
kalite açısından, şaşaa açısından atatürk havalimanının alacağı; ucuz uçuşlar ve daha ferah bir havalimanı ve daha ferah ulaşım açısından sabiha gökçen in alacağı karşılaştırma.
istanbul'un iki yakasında bulunan iki havalimanının karşılaştırmasıdır. Üçlü kodları sabiha gökçen için saw, atatürk için ist'dir. 2015 havalimanı istatistiklerini göz önünde bulundursak eğer;

Pist: Saw: 1 - ist: 3
Yolcu: saw: 21* ist: 61
Uçak trafiği: saw: 219* ist: 464

Dolayısıyla teoride atatürk havalimanında operasyonun daha hızlı gerçekleşmesi gerekirken, pratikte tam tersidir. Yani şöyle izah edeyim durumu, sabihada iniş sırası için 20 dakika havada dönerken, atatürkte bu süre 40 dk'ya kadar çıkabilir. Sabihada motor çalıştırma, pushback, de-icing gibi işlemlerde ( bu işlemler zorunlu olarak yolcu uçağa alındıktan sonra yapılır) 10. sıradaysanız, ki 10. Sırada olmak demek, minimum yarım saat uçağın içinde beklemek demek, atatürk'te 35. Sırayı duyabilirsiniz. Ki bu da bir-bir buçuk saate tekabül eder. Sabihada kalkış sırasında 3. iseniz, atatürkte 15. Olursunuz, gibi gibi uzatılabilir.

Dipnot: burası Norveç olsa beğenirdiniz ama burası saw.
görsel
aynı şehirde olmasına rağmen birbirine çok uzak olan 2 havalimanıdır. Atatürk'e inecekken saw'a divert ederseniz bahçelievler'deki evinize ulaşımınız hayal ettiğinizden çok daha uzun sürebilir.

Edit: imla.
Atatürk Havalimanın alacağı versus.
Evden çıkıp Ankara ya gitmek için Sabiha Gökçen e kadar gideceğime, otobüsle gitsem aynı Zamanı alıyor.
Bu yüzden tercih Avrupa yakasında yaşayanların büyük bölümü için Atatürk havalimanıdır.
Anadolu da oturuyorsaniz ayri avrupa da ayri yani. Ben avrupaya gidiyorum o yuzden ataturku kullaniyorum. Anadolu da olsam sabihayi kullanirdim. Dis hatlar icin hep ataturku kullandim.
Bir kere sabihadan uctum asiri rotar yemistim ve pegasustu hava kotuydu falan. Herkes sefil olmustu.
van edremit vs balıkesir edremit gibi bir versustur.
dudullu sapağı geçildikten sonra sabiha gökçen yolu nürburgring'e dönüşür. altınızda iyi bir araba varsa max speed deneyebilirsiniz. sabiha'ya gelmeden önceki virajlarda yol tutuş ve kasılma oranlarını test edebilirsiniz. bu yüzden benim oyum sabiha'dan yana. atatürk havalimanı'na gitmek her daim çile benim için. tekstil kent ayrımının trafiği, basın ekspres yolunun o bitmek bilmez trafiği insanı canından bezdirir. oysa ki sabiha'nın avrupa yakasında oturanlar için tek çilesi köprü trafiğidir. canım sabiha'm. hem sabiha gökçen'den birisini alacaksanız dışarıda beklemesi bile keyiflidir. hemen dibinde bulunan köprü altına çekin arabanızı, arkada ufak tınılar kulağınızı şenlendirsin. bir yandan da sigara keyfi. anlayamazsınız..

özel şoförlük yaptığım yıllar geldi aklıma. 3.0 biturbo dizel, quattro audi a6 ile az yakmadım o yolların canını peh pehh. haftada en az üç kez tepiyordum o yolu. patronu bırakmaya giderken 140, patronu bıraktıktan sonra 240. kaz makiyama'cım bilmez bunları. yeri gelmişken itirafta da bulunayım;

makiyama'cım o arabanın ağzı olsa da konuşsa. neden çok yakıyor diye sorardın bana hep. sence neden?