bugün

Çok tehlikeli bir branş bence.
9 ay boyunca gittim. Verdiği ilaçlar inanılmaz güzel ve rahatlatıcı. Nasıl bir derdin, sıkıntın varsa ona göre uygun bir tedavi yöntemi uyguluyor.
Başlarda gitmeye çok çekiniyordum ama iyi ki gitmişim. Sanırım 3 5 ay daha profesyonel destek almam lazım..
Psikiyatrist, psikiyatri alanında uzmanlaşmış tıp doktorudur. Psikiyatri, zihinsel sağlık ve duygusal refah ile ilgilenen bir tıp dalıdır. Psikiyatristler, ruh sağlığı bozukluklarını teşhis eder, tedavi eder ve yönetirler. Bunlar, depresyon, anksiyete bozuklukları, bipolar bozukluk, şizofreni, obsesif-kompulsif bozukluk ve kişilik bozuklukları gibi çeşitli zihinsel sağlık sorunlarına yönelik uzmanlık alanlarına sahip olabilirler.

Psikiyatristler, hastaları değerlendirirken, semptomları dinler ve uygun teşhisleri koymak için psikiyatrik değerlendirme araçları kullanırlar. Tedavi yaklaşımları arasında psikoterapi (konuşma terapisi), ilaç tedavisi (psikotropik ilaçlar) ve bazen hastane yatışı gibi seçenekler bulunabilir. Psikiyatristler, zihinsel sağlık sorunlarıyla ilgili birçok farklı yaklaşımı ve tedavi seçeneğini değerlendirerek, her hastanın bireysel ihtiyaçlarına en uygun tedavi planını geliştirirler.
bkz: izmir psikiyatrist
birkaç gün önce edirne balkan yerleşkesine kontrole gittim ve adam beni bildiğin sorguya çekti savcı veya sorgu odasındaki bir polis gibi. rahatsız edici ve hoş olmayan bir tecrübeydi.
bu adamın dedikleri kesin doğru değildir ama yinede dikkate almak lazım. https://www.ntv.com.tr/sa...un,eZKqU_yGrECIieRXymXHTA
okumuş uzman arkadaşlardır, sağ olsunlar var olsunlar. pskiloglar gibi tırt değildirler eyvallah.

ne var ki, zamanında cinlenmiş birini götürmüştük. neyse doktor tüm uzmanlığı ile adama sorular sorarken, adam 5-6 farklı ses tonuyla cevaplar vermeye, deli deli hareketler yapmaya ve adama gün görmemiş sinkaflı konuşmalar yapmaya başlayınca, psikiyatrist hoca oturduğu yerde buz kesip titremeye başlayarak "alın bunu götürün lan, ne olmuş bu adama tövbe tövbee" diyerek bizi sallamıştı.

duyduk ki o günden sonra kazalarla beraber günde 15 vakit namaz kılıyormuş, yılın yarısını oruçlu geçiriyormuş, malının yarısını infak etmiş, içki-sigara-alkol ve zinayı bırakmış falan. adam hidayete erdi, yüzünde nurlar oluştu vesselam.
günlük yaşantımızın olağan aktörlerindendir.
ruh ve sinir hastalıklarıyla, kişideki önemli uyumsuzlukların teşhis ve tedavisiyle ilgilenen uzman.
Kolunuzun kırılması nasıl hayatınızı olumsuz etkiliyorsa, ruhunuzun da hasta olması bir o kadar etkiler. bazen sis çöker doğruyu göremezsiniz, işte orada ilaçlar devreye girer. psikolog+ psikiyatr şeklinde combo ile gidildiğinde harika sonuçlar verebilir. tus puanı da gayet yüksektir ayrıca.
uyku ilacını yazdırmaya gerek yok çoğu antidepresanı da yazdırmaya gerek yok gidip alıyorsun.
Bir uyku ilaci rica ediyorum. Varsa yazabilecek olan bana mesaj atsin yalvaririm.
O bir hekimdir saatlerce sizi dinlemez, onun isi ilac verip yollamaktir.
Yakın zamanda gitmeyi düşünüyorum.
Belli bir süre çalışmış psikiyatristlerin şahitlikleri kabul olunmuyormuş efenim.

Psikiyatrist olan yazar varsa ve aklımdaki birkaç soruyu sormama müsaade ediyorsa açık oylasın lütfen.
ilaç yazar yollar o kadar .
Deli doktoru değildir, her insanın mutlaka gidip destek alabilmesi gereken kişilerdir.
türkiyede esrar yasal olsa açlıktan ağızları kokacak meslek grubu. esrar yasal olduğunda ilk bunlar kendilerine taksim anıtına falan zincirler. çünkü biliyorlar insanlar medikal esrar kullanmaya başlarlarsa o ilaç firmasıyla anlaşmalı ilaçlarını kimseye kakalayamayacaklarını.

o ilaç firmalarıyla anlaşıp hastalara verdikleri ilaçlar sigaradan, alkoldan, uyuşturucudan daha tehlikeli. ülkemizde insanlar kontrolsüz bir şekilde kırmızı reçeteli ilaçlar tüketiyorlar. yakınlarınada uyku ilacı falan diyorlar. yalan, onlar uyku ilacı falan değil, yavaş yavaş bağımlısı oluyorsunuz ve ilaç firmalarının cebini dolduruyorsunuz.

artık bir düzenleme gelmesi gerekiyor. 70 yaşındaki namazında niyazında ağzına sigara alkol sürmemiş hatice teyze bile elinde kırmızı reçeteli haplarıyla geziyor. soruyorsun mutlu oluyorum, iyi uyuyorum diyor garibim ama bilmiyor ki uyuşturucu kullandığını. kullanmayı bıraktığında hemen agresifleşiyor huzursuzlaşıyor. ailesine, çevresine kötü enerji yayıyor.

devletimizin acilen bu konuya el atması gerekiyor.

ingilizlerin çinlilere afyonu alıştırdıkları gibi bu ilaç firmalarıda halkı(müşteri) kendilerine alıştırıyorlar. işin tuhaf kısmı ilaç parasını hatice teyze vermiyor devlet karşılıyor.

bu meslek grubuyla ilgili köklü değişikliklere gidilmesi gerekiyor.
(bkz: yasal uyuşturucu ticareti)
(bkz: mesleki deformasyon)
Amerikan piyonları.
Öncelikle psikiyatrist değil psikiyatr diyeceksin!

Psikiyatr terapi yapar yapmasına ama devlet Hastanesi'nde yapamaz, terapi zaman ve emek sarf edilen bir iştir.

Orada nasıl yapsın?

Psikiyatrın Özel muayenehanesinde olur; hem Terapi hem de ilaç tedavisini gayet de güzel uygular.

Yalnız özel muayenehanede Ödeyeceğiniz yüksek vizite sinir sisteminizi ve psikolojinizi olumsuz yönde etkiler, o da başka.
En gereksiz meslek grubu mu? Bunu öncelikle bir psikiyatriste söylemeye cesaret edin isterseniz. Sonrasında bir gözünüz Hatay’da bir gözünüz Sinop’ta ne halta yaradıklarını çözersiniz. Çözdürürler yani. *
Saygı duyduğum mesleklerden biridir. Çamur atmaya gerek yok. Bir bilim dalı var ve bunun üzerine yıllarca çalışmış bu konuda uzman kişiler var onların kitapları öğretileri teorileri var ve bu meslek grubu tüm bu kitapları yalayıp yutan insanlar. Sen de gelmiş bunlara bok atıyosun öyle mi. Ayıp.
Kamyoncuğumu da seviyorum ama bu iki alanı yarıştırmak inanılmaz saçma olmuş kusura bakmasın.

Psikoloji ve psikiyatri birbirinden ayrılamaz ve birlikte çalışmaları oldukça etkili sonuçlar verir; birlikte çalışmaları da çoğunlukla gereklidir. Gelgelelim bu ikisinin birbirinin önüne geçmesi neredeyse imkansızdır. Zira temelde aynı şeye hizmet etseler de vaka ve tedavi planı açısından bambaşka şekilde ilerler her ikisi de.. seçim yapmak da biraz danışanın inisiyatifinde olan bir durum.

Kendimden örnek vermem gerekirse, aralarındaki farka vakıf olmadığım için lisede bir psikiyatriste gitmeyi tercih etmiştim. Gelgelelim benim sorunuma psikiyatristin yapabileceği bir şey yoktu ki yapamadı da, ilaç yazdı ve ben de "hı hı geçti" deyip ayrıldım, olması gereken de buydu.

Zira benim ihtiyacım işlevsiz düşüncelerimin değiştirilmesi, çarpıtmalarımın yerine işlevsel düşüncelerin yerleştirilmesiydi, antidepresan gülümsemesi değil. O bir travma olarak kaldı, şimdi psikoloğa gitmem gerektiğini biliyorum misal. Aynı şekilde bir şizofreni hastası da direkt psikoloğa götürülmemelidir. Zira ilaçla tedavi edilmelidir.

Bu noktaya dek oldukça sakin ilerledim, sözün özü hödükçe birbirinden kopamayacak alanları yarıştırmayın. ikisi birbirinden bağımsız olamaz; olmamalıdır. Ekseriyetle de birlikte çalışırlar, bunu bilmemek de sizin cahilliğiniz olarak burada dursun.
Beklentileriniz "bana bir şey versin hop iyileşeyim" mantığında olduğu sürece gereksiz göreceğiniz kurum. Böyle de görüyorsanız zaten çok da şey yapmayın size bir şey olmaz.
(#43607908) söve söve güldüm affet kardeş..

demek isterdim ama yok, muhtelif yerlerinde bir şeyler hissetmen normal, paniğe kapılma.

psikologlarla aynı kefeye koyulamayacak kadar işinin ehli insanlardır. sen psikologla karıştırdın herhalde.

6 yıl tıp, 4 yıl da organik bakımdan psikoloji alanında doktora yapıp psikiyatrist ol, gel de bir hastayı tedavi edeme? güldürme beni cahil.

kim olduğunu söylemeyeyim, bir aile büyüğümün şizofreni hastası olduğu ortaya çıktı 2005 yılında. tabi salak akraba tayfası abuk subuk hocalara hacılara götürdüler bunu. baktılar iyileşmiyor, en sonunda tipi haydar dümeni andıran, neredeyse 70 yaşında bir psikiyatra götürdüler. adam önce tedavi etti, sonra ilacı verdi. seanslarda ne yaptığını da halen çılgınlar gibi merak ederim.

sonra ne oldu peki? hastamız ilacı bıraktı 2012 yılında, ben artık iyileştim yeaa kafasına girdi. 2 ay geçmeden hastalığı nüksetti. bu sefer devlet kurumu olan ruh ve sinir hastalıklarına götürdük. fakat bu aptal hastane terapi seansları ile tedavi etmek yerine ilaçla hastalığı maskelemişler. eh 1 aylık tedavinin sonunda hasta iyileşti sanılsa da eskisi gibi normal zihinsel becerileri yoktu artık.

hülasa boktan bir üniversiteye 4 yıl gidip gelip de bu 4 yılın kanıtı olarak diploma denilen o kağıt parçasına sahip olan psikoloji mezunları ile 10 yıl okumuş alanında uzman psikiyatrları karıştırmayın.