bugün

psikiyatrist

türkiyede esrar yasal olsa açlıktan ağızları kokacak meslek grubu. esrar yasal olduğunda ilk bunlar kendilerine taksim anıtına falan zincirler. çünkü biliyorlar insanlar medikal esrar kullanmaya başlarlarsa o ilaç firmasıyla anlaşmalı ilaçlarını kimseye kakalayamayacaklarını.

o ilaç firmalarıyla anlaşıp hastalara verdikleri ilaçlar sigaradan, alkoldan, uyuşturucudan daha tehlikeli. ülkemizde insanlar kontrolsüz bir şekilde kırmızı reçeteli ilaçlar tüketiyorlar. yakınlarınada uyku ilacı falan diyorlar. yalan, onlar uyku ilacı falan değil, yavaş yavaş bağımlısı oluyorsunuz ve ilaç firmalarının cebini dolduruyorsunuz.

artık bir düzenleme gelmesi gerekiyor. 70 yaşındaki namazında niyazında ağzına sigara alkol sürmemiş hatice teyze bile elinde kırmızı reçeteli haplarıyla geziyor. soruyorsun mutlu oluyorum, iyi uyuyorum diyor garibim ama bilmiyor ki uyuşturucu kullandığını. kullanmayı bıraktığında hemen agresifleşiyor huzursuzlaşıyor. ailesine, çevresine kötü enerji yayıyor.

devletimizin acilen bu konuya el atması gerekiyor.

ingilizlerin çinlilere afyonu alıştırdıkları gibi bu ilaç firmalarıda halkı(müşteri) kendilerine alıştırıyorlar. işin tuhaf kısmı ilaç parasını hatice teyze vermiyor devlet karşılıyor.

bu meslek grubuyla ilgili köklü değişikliklere gidilmesi gerekiyor.