bugün

(bkz: akor)
5 li akorlardır. örnek vermek gerekirse;

la sesi ile mi sesinin aynı anda çalınması rock müzikteki power chord hadisesini oluşturur.
sadece kök ve beşinci sesleri kullanarak basılan kolay akorlardır bunlar. palm mute ile güzel giderler.
güzel akorlardır bunlar. örneğin iki gitarınız varsa grupta, biri A basarken diğeri A power chord unu (A5) basarsa ortaya güzel bir ses çıkıyor. en büyük avantajı bütün notaların akorlarının parmaklar aynı şekilde kalarak, el klavyede kaydırılmak suretiyle çalınabilmesidir. ayrıca güzel görüntü veriyor. çok kolay bir iş olmasına rağmen sizi gitara hakim gösteriyor. * dezavantajı ise son iki teldeki notaların ezberlenmesi gerekiyor. bu da benim gibi amatörler için azcık zor. bir de basmadığın telleri parmağının ucu veya gövdesi ile mute laman gerekiyor. örneğin B power chordunu ele alalım. dizilimi şöyle:

--x--
--x--
--4--
--4--
--2--
--x--

5. tele işaret parmağı, 4. tele yüzük parmağı, 3. tele de küçük parmakla basıyoruz. ama son teli işaret parmağının ucuyla, 1. ve 2. telleri de işaret parmağının gövdesiyle susturmak gerekiyor.
bunu yapmaya alıştığında artık "power chord'u biliyom" diyebilirsin.
kullanılan kanalın türüne göre * ve yüksekliğine göre parmak sayısı değişen akor. örneğin düşük overdrive da 2 parmak güçsüz ses verirken aşırı overdrive da 3 lü parmak kullanmak kakafoni meydana getirir. diğer şekilde de eğer overdrive değil de distortion kullanılacaksa 2 parmak kullanılması daha uygundur. ayrıca 5. perdeye kadar basılan 5li akorlarda serçe ve işaret parmağının kullanılması size umursamaz bir hava verir.