bugün

michael jackson'ın kahramanı olan masal karakteri.
hikayede bir peri daha öldü, ilk cinayetimi işledim.
çocukluğun kahramanı, gençliğin tatlı düşü ve yetişkinliğin eksik tarafı.

bir proje ödevim için çevirilerini didik didik ettiğim sevgili kahraman.
1953 tarihli çizgi filmiyle çocukluğuma dönüp, 2003 tarihli filmle yetişkinlikten korktum.

Büyüklere de anlatılmış en güzel masallardan biridir o.

Sana inanıyorum Peter Pan!
durp durup aklıma gelen efsane masal ve efsane masala ismini veren hiç büyümeyen çocuk peter in evlere şenlik özgün ruhu. james matthew barrie ın dünyalılara bıraktığı değerli hazine çocukluğumuzun ve büyük adamlığımızın ortak hikayesi.
filmide güzel olmuştur.
nickini çok sevdiğim yazar.
aman aman dediğim yazar. vasat demek istiyorum ama içimden geçen ''bir insan bu kadar kötü yazabilir mi? ''
Peter Pan'ın konsept sanat çizimleri Mary Blair yapmıştır..
Geliriyle hayır işleri yapılan bir kitap ayrıca devamıda vardır. (bkz: peter pan define avında)
ilac icmekten nefret eden cocuklari bunyesinde bulunduran literatur e adini yazmis cocuk masali. cocuk
masali denildigine bakmayin her kitlenin ilgisini cekebilmeye adaydir.
hikayenin asil olayi sudur arkadaslar. Peter pan olen cocuklari cennete tasiyan melegin adidir. cocuklarin uyumemelerinin sebebi budur, neverland'deki cocuklar aslinda oludur.
bir adet çocuk peri pardon cin.*
Uçabilen, NeverLand (Olmayan Ülke) de yaşayan ve sürekli çocuk kalacak bir karakterdir, en iyi arkadaşları TinkerBell ve Kayıp Çocuklardır ve büyüleyici bir masalı vardır:
Bloomsbury'de yaşayan neredeyse herkese çocukken bu masal anlatılmıştır. Bay ve Bayan Darling'in 3 çocuğu Wendy, John ve Micheal'ada bu masal anlatılmıştır. Bir gün Bay ve Bayan Darling baloya gitmişlerdir. Çocuklar tam uyurken odalarına Peter Pan gelir. Onlara da uçmayı öğretir ve birlikte Neverland'e giderler. Neverland'de bir sürü macera yaşadıktan sonra çocuklar eve dönmek zorunda kalır. Hiç evi ve ailesi olmayan Kayıp Çocuklar da Darling ailesi ile kalmaya başlar ama Peter Pan ve Tinkerbell Neverland'e dönmek zorundadır.
Aşik olduğum cizgi film kahramani.

(bkz: Penceremden gir içeri)

Neverland e ...

O değil de ulan bu peterlar hep mi yakisikli olur?
Ibnenin tekidir. Olum kız sana diyorki "sana ihtiyacım var, yanıma gel. "
Ama sen gitme.Kızın peri tozu yok ki uçup yanına gelsin
sen yanına gideceksin.
Yediden yetmişe her insana, içindeki çocuğu koruyup büyütmemesi için okutulması gereken bir kitaptır. Kitabı okuyan her insan Wendy'nin seçimini yargılar ama dönüp kendimize baktığımız zaman wendy'nin seçimini çok uzun süre önce yaptığımızı görürüz. Wendy büyümeyi seçmesine rağmen içindeki çocuğu ve Neverland'e olan inancını hiçbir zaman öldürmedi. Wendy gibi büyümeyi seçmiş olsak da, bu tür kitapları okuyup hayal gücümüzü ve heyecanımızı koruyabiliriz.
büyümeyi reddeden haylaz bir çocuğun hikayesi olan kitap bir çok defa sinemaya uyarlanmıştır.

hikaye varolmayan ülke * adındaki küçük adada (ki filmlerden birine göre kutup yıldızında), peri arkadaşı tinkerbell ve kayıp çocuklar adlı çocuk çetesiyle, maceradan maceraya atılarak korsan kaptan hook ve mürettebatı'na meydan okuyarak geçer. bu maceralarında ona kızılderili prensesi kaplan lily ve kabilesi de eşlik etmektedir. barrie, yarattığı kahramana peter pan adını, tanıdığı bir çocuktan * esinlenerek vermiştir. wendy ise kendi koyduğu bir isimdir. sonradan uydurulan bu isim insanlar tarafından çok sevilmiş ve kız çocuklarına konulmaya başlanmıştır.
Aynı isimle sendromu da var. Yetişkin olan ama çocuk gibi davranan, sorumluluk almak istemeyen erkek bireylerde rastlanıyor daha çok.
Masalları çok seven bir insan olarak da Once upon a time izleyene kadar yıllarca Neverland mı? oşeykitavtyo diye dolaşmama neden olan masal kahramanı. Ama dizide öyle işlenmiş ki hayattan soğuttu insanı.
dünden beri kostümünü tasarlıyorum. başardım sanırım amk.
5 yıl oldu hala 16 gösteriyormuşum. Sanırım yeni nesil peter pan benim.
2003 yapımı bilmem kaçıncı yeniden uyarlama.
Şu ana kadar izlediğim orjinal hikayeye en uygun film bu olmuş, çocukların performansları görsel kalite anlamında da çok başarılı ama filmin sürükleyiciliği yok ve bir süre sonra sıkmaya başlıyor; hikayenin anlatımı çok yavan kalmış.
Dustin Hoffman ve Robin Williamsın oynadığı Peter Pan uyarlaması "Hook" çok daha iyi ve keyifli bir filmdi.
aynı zamanda bir sendrom ismidir (peter pan sendromu). Bu sendroma sahip kişiler ne kadar büyüselerde kendilerini hep çocuk gibi hissederler. Fight Club filminde geçen şu söz bu sendromun özetidir:
"i'm a 30-year-old boy"