bugün

Asıl başlık: nuh un gemisine o kadar hayvan nasıl sığdı sorunsalı.

Malum, şuanda dünyamızda 8 milyon civarı hayvan çeşidi var. Bazı din sömürücüleri ise bunu kullanmaktadır. Yok 8 milyon hayvan çifterden sayarsak 16 milyon hayvan nasıl sığdı el yapımı gemiye falan.

Lan gerizekalılar. Gemiye bir tür örümcek alındı diyelim, günümüza kadar adamtasyona uğrayıp yüzlerce çeşidi varolmaya başlamıstır. Gemiye her çeşitten birer çift hayvan alınmamıştır. Bunu düşünemeyecek kadar da aptalsanız gidin atlayın. Bu kadar da net. Evet.
kimilerinin "adaptasyon" gibi (hoş onu da doğru yazamamış ya! "adamtasyon"!) inançları açısından sıkıntı yaratacak bir kelime kullanarak sıyırmaya çalıştığı haklı sorudur.

son bilgilere göre yeryüzünde tanımlanmış 1.800.000, tanımlanmış ve tanımlanmamış toplam 11 milyon tür vardır. bunlara bakteriler, böcekler (örümcekler taksonomi açısından "böcek" değildir) filan dahil değildir.

http://en.wikipedia.org/wiki/Global_biodiversity

neymiş? nuh'un gemisine sınırlı sayıda canlı alınmış ama "adaptasyona" uğrayarak, çeşitleri artmış sonradan! iyi ama burada kastedilen "adaptasyon" nedir bir izah edilse? sakın evrim teorisine benzer bir şey olmasın? ne demek adaptasyon? birileri izah etse de anlasak...

"tür nedir?" sorunun yanıtı kolay değildir. en yaygın yanıt "birbiriyle çiftleşerek kısır olmayan yavrular doğuramayan canlılar ayrı türlerdir" yanıtıdır. bir çok açıdan her zaman geçerli kabul edilebilecek bir yanıt değildir ama bir yere kadar geçerliliği olduğu için doğru kabul edelim.

nasıl oluyor da birbirleriyle çiftleşmeleri, çiftleşseler bile verimli yavru üretmeleri mümkün olmayan türler ortaya çıkıyor? yahu evrim teorisine karşı çıkanlar bunun mümkün olmadığını söylemiyorlar mı zaten?

bu sorunun yanıtı evrim teorisi açısından açık ve kesindir. fakat evrimi reddedenler ne diyecektir merak konusudur...

hayvanların ikişer ikişer koşup nuh'un gemisine bindiklerine inanılır. hadi kutuplarda yaşayan canlıların mezopotamya'ya kadar nasıl geldiklerini bir yana bırakalım. ömrü o kadar yolu kat etmeye yetmeyecek olan böceklerin lafını da etmeyelim. ya bitkiler? ya ağaçlar? onlar da koşarak mı geldi? yoksa tüm yeryüzü sularla kaplandığı halde yaşamlarını sürdürdüler mi? isteyen saksıdaki çiçeğini suya boğsun da sonucunu görsün...
bazı insanları bu konu yüzünden ciddiye alamıyorum
tam bana büyük bir hayat dersi verecekken o kişinin dünyadaki tüm canlıların bir gemiye dostça binmesine inandığı aklıma geliyor olmuyor ciddiye alamıyorum.
(bkz: cevab veremedi)
(bkz: nuhun gemisi vs titanik)

http://dolusozluk.com/?b=Nuh%27un+gemisi+vs.+Titanik
o değil de o kadar hayvanın boku püsürü nasıl ve kim tarafında kürüdündü.
kgb archiver kullanıp, riplediler.
nuh tufanı kavim tufanı'dır dünya tufanı değil diye cevaplamak istediğimdir. ama yanlışım varsa haşa estağfurullah.
çünkü gemide hayvan gibiydi diye cevaplanabilir bir soru.

- vay be gemiye bak hayvan gibi.
(bkz: binbir yobaz masalları)
birbirinin içinden çıkmış olsa gerek. matruşka gibi matrak bir durum .
sığmadı diye cevap verilebilecek basit bir soru.

(bkz: efsane gerçek farkı)
(bkz: akıl fikir)
Nuh peygamberin mesleğinin marangozluk olduğu ve 1000 küsür sene yaşadığı bilinir.
En azından bu bilgiler geminin yapılışı hakkında bir fikir sahibi olmamıza olanak verir.
diğer konuları düşünmek fazla kasmaya girer.

"idrak-i maali bu küçük akla gerekmez,Zira bu terazi bu kadar sikleti çekmez".

Hakkında âyet olmasa doğruluğu bir nebze tartışılabilirdi belki ama allah muhafaza bir âyeti yalanlamak insanı dinden çıkarır.herşeye kadir olan Allahın hikmetinden sual olunmaz diyelim.
Gemide ne yiyip ne içtiler , nereye sıçtılar gibi çoğalabilecek soru serisidir.
kimisinin "bölgesel tufandı" diye geçiştirmeye çalıştığı sorudur. bu türden zavallı savunma çabaları beraberinde ek soruları getirir tabi ki:

1- bölgesel tufansa gemiye hayvanlardan (neden bitkilerden değil?) çift çift alınmasının gereği neydi?

2- madem bölgesel tufan olacaktı, gemi yapmaya ne gerek vardı? nuh'un ve ona inananların tufanın etkilemeyeceği bir bölgeye gitmesi daha mantıklı değil mi?

3- tufanın bölgesel olduğunun dini delili nedir? kuran'daki anlatım tüm dünyayı kaplayan bir tufan olduğu tezini destekler mahiyette...

gerçek şu ki, "bölgesel tufancılar" bu efsanenin akla uygun olmadığını gördükleri için böyle abuk tezler üretiyorlar.

martin mystere tezi bile daha makul...
(bkz: istiflemek) ahahaha.
o da birşey mi. şu anki nano teknolojiyle mikro hafıza kartlarına vs milyonlarca veri yüklenebiliyor ve siz hala nuhun gemisinden bahsediyorsunuz. sonra da vay efendim türkiye neden gelişmiyor diyorsunuz. neden olacak işte bu yüzden.
Burada akla gelen iki ihtimal var:

1- Bu hayvanların insanlar için çok elzem bazı hayvanlar olması ihtimali. Gemiden indiklerinde hemen lazım olacak hayvanlar...

2- Bu gün bazı islami araştırmacıların savunduğu gibi bu tufanın bütün dünyayı değil, o erken dönemde mesela Mezopotamya vadisi gibi bütün insanlığın tek bir bölgede yaşaması hasebiyle yalnız o vadideki bütün insanlığı kaplamış olması.
pokemon izlersin ama nuh'a inanmazsın orospu çocuğu. allahüekber. dinazor kemiklerini allah inancımızı test etmek için yarattı, aslında dinazor yok.
nuh'un 600 yaşında olmasına değilde hayvan sayısına takılmak.
onu geç nuhun gemisine antartikadan penguen ve kutup ayısını avustralyadan kanguruyu falan nasıl getirdiler?
(bkz: god zip)
tufan olayı, tüm dünyada olmadı. sadece Nuh Peygamber'in kavminin yaşadığı yerde oldu. dolayısıyla tüm hayvanları gemiye aldı diye bir şey olmadı hiçbir zaman. sadece o bölgenin gemiye girebilecek kadar hayvanını aldı. ayrıca tufan olayı, o kavim saptırmasa da olacaktı. Allah tufanın olacağı bilgisini Nuh Peygamber'e bildirdi. inananlar ve o bölgenin hayvanlarından birer çifti de kurtarmasını söyledi. böylelikle tufandan sonra o bölgede tekrar eskisine yakın bir yaşam olacaktı.
incile göre tüm dünyada olmuş ancak Kurana göre ise belli bir bölgede oldugu için bölgedeki hayvanlar kolaylıkla sığabilmiştir.
Halen bulamadım cevap var müminler?