bugün

peygamberimizin* duası ile her yüzyılda bir gelen, içinde bulunduğu asra göre islamiyetin sunumuna yenilikler getiren zât.

ortak bir kanaâtle içinde bulunduğumuz asrın müceddidi risale-i nur müellifi bediüzzaman said nursi'dir. son müceddid olduğu söyleniyor.

ayrıca bir önceki yüzyılın müceddidi mevlânâ halid-i bağdadi'dir. *
arapça yenileyici demektir.
Allah tarafından her asırda dünyaya gönderilen islam büyüklerine verilen isimdir. arapça yenileyici yorumlayıcı manalarına gelmektedir. bu insanlar geldikleri asrın şartlarına göre kur'an'ı kerim'i tekrar yorumlarlar. mevlana ve said nursi'nin müceddid oldukları iddia edilir. said nursi'nin "mevlana benim zamanımda yaşasaydı aynen nur risalelerini yazardı, bende onun zamanında yaşasaydım mesnevileri yazardım" dediği bilinmekte ve müceddid oldukları iddialarını kuvvetlendirmektedir.
(bkz: imam-i rabbani)
dini yenilemek için, allah tarafından gönderildiği iddia edilen insanlara verilen titr. artık ellerinde allah tarafından verilmiş tastikli mühürlü bir belge mi var bilemiyorum.

"falan oğlu falan hicri beşinci asrın müceddididir. imza mühür"
Cahiller ve din düşmanları tarafından müslümanlar arasına sokulmuş olan hurafeleri, bid'atleri, yanlış inançları düzeltme işidir. Dine bir şey ilave etmeden eski haline döndürmek demektir. Bunları yapan büyük âlimlere (Müceddid) denir. imam-ı Rabbani, imam-ı Gazali ve dört mezhebin imamları birer müceddid âlimdir. [Rahmetullahi aleyhim]

Bu büyük âlimlerin geleceğini Peygamber efendimiz müjdelemiştir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Âlimler, peygamberlerin vârisleridir.) [Ebu Davud]
(Ümmetimin âlimleri, beni israilin peygamberleri gibidir.) [Neşr-ül-mehasin]
Bu büyük âlimlere, reformcu değil, (Müceddid) denir.

2- Dinde reform yapmaya kalkanların ikinci kısmı ise, âyet-i kerime ve hadis-i şeriflerden, kendi kısa akıllarına göre mana çıkaran ve Ehl-i sünnet âlimlerinden ayrılanlardır. Bunlara (Bid'at) veya (Dalalet) fırkaları denir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Ümmetim 73 fırkaya ayrılır. Bunlardan yetmiş ikisi Cehenneme gider, birisi doğru inanış sebebiyle Cehenneme girmez.) [Tirmizi]

Cehennemden kurtulacak olan fırka Ehl-i sünnet ve cemaattır. (Mek. Rabbani)

Bugün bilhassa Mısır, Suriye gibi yerlerde, mason Abduh’un yolundan giden, kendilerini müceddid ve müctehid olarak tanıtan sapıklar çoktur. Bunların kitapları çok zararlıdır.

3- Dinde reform yapmak isteyenlerin üçüncü kısmı, sinsi islam düşmanlarıdır. Bunlar müslüman görünerek, (Dini ıslah ediyoruz, ana kaynaklara iniyoruz, Kitab ve Sünnete sarılmalıyız) diyerek âyet-i kerimelere ve hadis-i şeriflere kasten yanlış mana veren kimselerdir. ister bunlar gibi kasdi olsun, isterse cehaletleri sebebiyle, Kur'an-ı kerime yanlış mana veren kimseler dinden çıkar. Mektubat-ı Rabbani’deki hadis-i şerifte, (Kur'an-ı kerimden kendi aklı ile, kendi düşüncesi ve bilgisi ile mana çıkaran kâfirdir) buyuruldu. Bunun için Ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarından nakil yapmayan kimselerin yazdığı kitaplar çok zararlıdır. insanları felakete sürükler.
said nursi değildir çünlü bu zat mehdidir.
hicri 15., miladi 21. yüzyılın müceddidi ' mahmud efendi ' olarak da bilinen mahmud ustaosmanoğlu hazretleri ilan edilmiştir 51 ülkeden 300'den fazla alimin ve otoritenin ittifakıyla : http://www.youtube.com/watch?v=e7Z9GEJQUbs
Bediuzzaman Said Nursi' dir.
Peygamber Efendimiz[sav]Hatem-ül Enbiya olarak gelmiş ve bir rivayete göre 124 bin peygamberin son halkası olarak zinciri noktalamıştır.O[sav]ndan sonra başka bir peygamber gelmeyecektir.
Ama islamiyete daima dışarıdan eklemeler yapılmaya çalışılmıştır. işte isa Aleyisselamın veya Musa Aleyisselamın tahrif edilmiş dinleri.

Hz.Muhammed [sav]efendimiz kendisine verilen görevle Bu ululazim islam Peygamberlerinin dinlerini müslümanlıkla hem hitama erdirmiş noktalamış hemde mükemmelleştirmiştir.Kendisine vahyedilen Kitapta tüm ilahi vahiylerin yerine muhkem kitap olarak gönderilmiştir.
Efendimiz[sav]ile noktalanan peygamberlik görevinden sonra görev müceddidlerindir.Yani ilmiyle amel edilebilen peşinden gittiğinizde sizin doğru yola devamınıza vesile olan.
Bunlar devrin veya asrın müceddidleriyle bin yılın müceddidleridir.
Dört meheb imamımız bu müceddidlerdendir.Onlardan sonra yine yoldan sapmalar başladı. ve işte o zamanların müceddidleri imam-ı Maturidi[Rha]imam-ı Eş'ari durumu toparladılar bi'datları biiznillah ayıkladılar itikad imamlarımız oldular.
Ama Eski sapık inançlarından kurtulamayan kavimler ve Müslümanlığın gelişiyle hükmü kalmayan dinlerin mensubları tekrar müslümanlığı dejenere etmeye çalıştılar.
Bu sırada kilometre taşı müceddid-i Elfi sani imam-ı Rabbani[ks]dir Bin yılda bir gelecek müceddidlerin ilkidir. Daha sonra asrın müceddidleri gelmeye devam etmiştir.Aynı asırda birkaç müceddid de gelebilir.Ama aslolan Edile-i şeriyeden sonra geçerli olan imam-ı Rabbani[ksa]hazretlerinin mektubatı ve eserleridir onlar kaynak gösterilebilir.
Hacı Mahmut Ustaosmanoğlu [ks]Ehli sünnet alimlerinin fikir birliğiyle asrın müceddidi seçilmiştir.350 alimin katıldığı bir törenle bu ünvanı alimlerce kabul görmüştür. Asrın müceddidinin bizlerden biri olması dikkat çekicidir.
bidattır. uydurmadır. kuranın "k" sinde geçmez .

aynısı hırıstiynalıkta aziz olarak geçer. özel seçilmiş kişilerdir güya.
Her asırda ümmetin önde gelenleridir.
Arapça yenilikçi.
bunlar gece lambasıdır. Güneş varken gece lambasının kendine bile faydası olmaz. Bizim güneşimiz ehlibeyt imamlarıdır.
geçen asrın müceddidi said nursi. bu asrın müceddidi de imam mehdi.
Uydurma bir ruhbandir..
her yüzyıla gelen islam'ı yeni asra göre anlatan bir kişi.
görsel
Yenileyen. Yenileyici. Hadis-i sahihle bildirilen, her yüz yıl başında dini hakikatleri devrin ihtiyacına göre ders vermek üzere gönderilen büyük âlim ve Peygamberin (A.S.M.) vârisi olan zât.
''Yenileyici, hadîste her asırda geleceği müjdelenen ve îman hakikatlarını asrın anlayışına uygun olarak anlatmakla görevlendirilen nurlu âlim.''

yazıyor bir de luggat.com'da.
Türkleri ilgilendirmeyen bir Arap saçmalığı.
imam-ı rabbani, hz. mevlana gibi şahıslar. hz. mehdi de bunun biri olduğu söyleniyor.
MÜCEDDiD: Yenileyen. Yenileyici. Hadis-i sahihle bildirilen, her yüz yıl başında dini hakikatleri devrin ihtiyacına göre ders vermek üzere gönderilen büyük âlim ve Peygamberin (A.S.M.) vârisi olan zât.

Ashab-ı Kütüb-ü Sitte'den imam-ı Hâkim Müstedrek'inde ve Ebu Dâvud Kitab-ı Sünen'inde, Beyhakî Şuab-ı iman'da tahriç buyurdukları: $Yâni: "Her yüz senede Cenab-ı Hak bir müceddid-i din gönderiyor." S.T.)(Her asır başında hadisçe geleceği tebşir edilen dinin yüksek hâdimleri; emr-i dinde mübtedi' değil, müttebi'dirler. Yâni, kendilerinden ve yeniden bir şey ihdas etmezler, yeni ahkâm getirmezler. Esasat ve ahkâm-ı diniyeye ve sünen-i Muhammediyeye (A.S.M.) harfiyen ittiba' yoliyle dini takvim ve tahkim ve dinin hakikat ve asliyetini izhar ve ona karıştırılmak istenilen ebatılı ref' u ibtal ve dine vâki tecavüzleri red ve imha ve evamir-i Rabbaniyeyi ikame ve ahkâm-ı ilâhiyenin şerafet ve ulviyetini izhar ve ilân ederler. Ancak tavr-ı esasîyi bozmadan ve ruh-u aslîyi rencide etmeden yeni izah tarzlariyle, zamanın fehmine uygun yeni iknâ usulleriyle ve yeni tevcihat ve tafsilât ile ifa-i vazife ederler. ş."

- osmanlıca ansiklopedik lügat.
her 100 seneye gönderilen islam tefsircisi.
her yüz yıla gönderilen islam tefsircisi.

bulunduğu yüz yıla göre islam'ı yorumlar.