bugün

müceddid

Peygamber Efendimiz[sav]Hatem-ül Enbiya olarak gelmiş ve bir rivayete göre 124 bin peygamberin son halkası olarak zinciri noktalamıştır.O[sav]ndan sonra başka bir peygamber gelmeyecektir.
Ama islamiyete daima dışarıdan eklemeler yapılmaya çalışılmıştır. işte isa Aleyisselamın veya Musa Aleyisselamın tahrif edilmiş dinleri.

Hz.Muhammed [sav]efendimiz kendisine verilen görevle Bu ululazim islam Peygamberlerinin dinlerini müslümanlıkla hem hitama erdirmiş noktalamış hemde mükemmelleştirmiştir.Kendisine vahyedilen Kitapta tüm ilahi vahiylerin yerine muhkem kitap olarak gönderilmiştir.
Efendimiz[sav]ile noktalanan peygamberlik görevinden sonra görev müceddidlerindir.Yani ilmiyle amel edilebilen peşinden gittiğinizde sizin doğru yola devamınıza vesile olan.
Bunlar devrin veya asrın müceddidleriyle bin yılın müceddidleridir.
Dört meheb imamımız bu müceddidlerdendir.Onlardan sonra yine yoldan sapmalar başladı. ve işte o zamanların müceddidleri imam-ı Maturidi[Rha]imam-ı Eş'ari durumu toparladılar bi'datları biiznillah ayıkladılar itikad imamlarımız oldular.
Ama Eski sapık inançlarından kurtulamayan kavimler ve Müslümanlığın gelişiyle hükmü kalmayan dinlerin mensubları tekrar müslümanlığı dejenere etmeye çalıştılar.
Bu sırada kilometre taşı müceddid-i Elfi sani imam-ı Rabbani[ks]dir Bin yılda bir gelecek müceddidlerin ilkidir. Daha sonra asrın müceddidleri gelmeye devam etmiştir.Aynı asırda birkaç müceddid de gelebilir.Ama aslolan Edile-i şeriyeden sonra geçerli olan imam-ı Rabbani[ksa]hazretlerinin mektubatı ve eserleridir onlar kaynak gösterilebilir.
Hacı Mahmut Ustaosmanoğlu [ks]Ehli sünnet alimlerinin fikir birliğiyle asrın müceddidi seçilmiştir.350 alimin katıldığı bir törenle bu ünvanı alimlerce kabul görmüştür. Asrın müceddidinin bizlerden biri olması dikkat çekicidir.