bugün

mor olanıdır en güzeli.
mümkünse mutfak penceresi önünde, pişen yemeklerin buharıyla kendinden geçsindir.
aglamasındır. yalnızlıkların şahidi olsundur.
http://www.meneksem.net
otsu bir bitki ve bitkinin çeşitli renklerdeki güzel kokulu çiçeği.
bir kız ismi.
Latincesi Viola Odorata olup koyu mor çiçekli kokusu olan bir bitkidir. Kuzey Anadolu'da ve ormanlarda yetişir. Balgam söktürücü etkisinden dolayı bilhassa şurup halinde kullanılır.
tatlı hayat dizisinde asuman dabak'ın canlandırdığı karakter. evin hizmetçisiydi. ihsan yıldırım*la diyalogları müthiştir. *

--spoiler--
allah allah allah allah bu nasıl hizmet?
allah allah allah allah bu nasıl hizmet?
bu nasıl hizmet? bu nasıl hizmet?
hizmet değil bu. sanki ibadet.
--spoiler--
mor ve hercai olanı çok güzel olan bitkidir. insanın konuşası gelir baktıkça. çok savunmasız çok sevimlidir..
kücük mor ve güzel kokulu çiçeklerini yaprakları arasinda gizleyen, ormanlarda doğal (yabani) olarak bulunan, bahçelerde yer örtücü olarak üretilebilen, hercai meneksenin ve afrika meneksesinin asil atası. çiçekleri sevgi ifadesi olmakla beraber şekerleme olarak yenilebilir, buz kalıbında dondurularak (kalıbın her gözüne bir adet) cin tonik sunumunda harikalar yaratabilinir.
bir renk olarak da bilinir.

(bkz: menekse rengi)

http://tr.wikipedia.org/wiki/Menek%C5%9Fe_%28renk%29
mehmet akar ın bir kitabıdır (benefse). kitabı guzel yapan nokta gercek bır hıkayeden esınlenılerek yapılmıs olmasıdır *. konusu ise genc bir elemanın * petunya denen ulkeye hem okumak hemde okduktan sonra orda ogretmenlık yapmak ıcın gıdısını ve orada yasadıklarını anlatmaktadır. fakat kıtabı benım ıcın daha guzel kılan kıtapta nail diye bahsedilen kısıyle gercek hayatta tanısmıs olmam ve senede 1-2 kere de olsa gorusebiliyor olmamdır. ha bu arada hıkayede petunya diye bahsedilen ulke arnavutlukmus.
sevilen bir cicek ismi.
Farsça adı 'benefşe' olan 'menekşe çiçeği'nin renginden...
menekşegiller (violaceae) familyasından 10-40cm boyunda çok yıllık bir bitkidir. parfümden çaya kadar pek çok şekilde kullanılabilmektedir. faydaları:
idrar yolları enfeksiyonlarında iyileştirici etkisi vardır, egzama, akne ve öteki cilt sorunlarında iyileştirici etkisi mevcuttur. baş ağrısı, sinirlilik hali ve uykusuzluğa karşı olumlu etkileri vardır. göğsü yumuşatır, balgamı söktürür, soğuk algınlığı, anjin, boğmaca, öksürük ve bronşit durumlarında iyileştirici ve rahatlatıcıdır.
adana ilinin Yüreğir ilçesine bağlı bir köy.

ilçenin tüm köyleri için:

(bkz: Yüreğir)
guzel bir isim.
en sık satılan/bakılan çiçeklerdendir sanırım.

lakin benim bir sorunum var kendileriyle. 2 aydır elimde bir menekşe varz bana geldiğinde çiçekleri açmıştı ama benim elimde 1 hafta içinde bütün çiçekleri soldu. ne yaptıysam bir türlü toparlayamadım, bir türlü çiçek açmıyor o zamandan beri.
haftada 1-2 yaprağını koparmam gerektiğini okudum, koparıyorum da. sulama konusunda da çok abartılı davranmıyorum. ama yine de açmıyor.
bana bi yardım eli uzatın a dostlar. nasıl çiçek açacak bu kızancık?
florya ile küçükçekmece arasında kalan yer. sahili çok güzeldir.

özellikle güzel havalarda sahilindeki balıkçılar tercih edilesi. fiyat olarak biraz tuzlu gelebilir tabi. flamenko gitar, güzel bir deniz manzarası, hoş mezeler, balığınız ve rakınız... sanırım arada bir bütçeyi zorlamaya değer...
Arçeliğin mini süpürgelerinden birinin adıdır. 1800w olmakla birlikte çekiş gücü gayet ideal seviyededir. Üstelik küçük olması manevra kabiliyetini de artırıyor. Temizlik hastası titiz kadınları memnun etmeyeceği aşikar. Yeni evlenmiş kızlarımız için iş görür vaziyette. Rahat ettirir.
olur ya menekşe gibi güzel kokuyorsun demeyin sevgilinize fail olursunuz menekşeler kokmaz.
mavi olanını birine verdiğinizde "Sana sadık kalacağım." anlamına gelir.
Yabani menekşe şöyledir.
görsel
Beyaz olanına sahip olduğum menekşe türüdür. Afganistan menekşesi benimki. Biraz nazlı çiçeklerdir. Çok fazla güneşe gelemezler. Direkt güneşe maruz bırakmamak gerekir.
görsel
Kokusu olmayan, görüntüsü harika mı harika bir çiçek.
Güneşi de suyu da pek sevmeyen bir çiçek.

Pencerenin önünden sabah güneşini aldıktan sonra yeniden güneş görmeyen bir yere konulmalı, haftada bir-iki defa sulanmalı. Aksi takdirde ölüyor.