bugün

normalden pahalıya meyve,sebze satan tüccar.
genellikle romanya ve bulgaristan'dan göç etmiş kimse
(bkz: manavim com)
sakarya'da yerli halka verilen isim.
hala cüneyt ve semih erden'in amcalarının olmaya devam ettiği kişi.
yoruklerin ilk yerlesik duzene gecmis kismina denir. ortada rum olduklari, hititlerin torunlari olup sonradan turklerle karistiklari gibi iddialar vardir*, bati anadoludaki kirsal ve yerli halkin onemli bir kismini olustururlar. yorukler ile kulturel yapilari hemen hemen aynidir. cekik goz yapilari dikkat ceker. Bursa da keles orhaneli gibi dag ilcelerinde cok sayida mevcutturlar.

bulgaristan gocmenlerine manav degil macir denir, manav bolgenin yerli halkina denir.
bir yerin yerleşik halkına verilen isimdir genellikle marmara bölgesinde kullanılır. *
ankara' ya gelince göçmenmisiniz sorusuna hayır manavız, bursa manavı diye cevap verdiğinizde yüzünüze böm böm bakmalarına sebebiyet verecek sözcüktür. *
sebzecilikle uğraşanların çoğu manavgatlı oldukları için bunlara manav denilirmiş.işte budur.
genellikle batı anadolu da yoğunlaşmış türk soylu topluluktur. yerleşik hayata geçmiş türkleri, osmanlı da yaşayıp yerleşik düzeni benimsemeyen ve osmanlı toprakları dışında kalan ama müslüman olan halkı birbirinden ayırmak için söylenmiştir.
çok sayıda üniversite mezunu barındırıyor içinde bu meslek.
tuhaf bir şekilde kendilerini kendi piyasalarının dışında bulan mezunlar, ağız birliği etmişçesine domatesin, patlıcanın etrafında buluşuyor.
(bkz: bir türk soyu olarak manavlık)
her küçük işletmeciden olduğu gibi bundan da korkulur. çünkü bir süper market gibi çok fazla şey satıp hepsinden azar azar bile olsa kar edip kendini geçindirme gibi bir rahatlığı yoktur. neredeyse hepsine maksimum karı koyup ev geçindirme çabası içindedir. vatandaşı kazıklamakta kendince haklıdır. ama 3 liralık şeftaliyi 6 liraya satması gerçekten de insanı rahatsız ediyor.
bir zahmet programının yaran bölümü.

link: http://www.youtube.com/wa...E5aV8&feature=related
bana, portakalın kalmamış olmasından mütevellit, mandalina veriim mi abi diye soran manav, greyfurtta mı kalmadı. oysa ki portakalı ikame edecek greyfurttur gibi. (- sulu mu abicim bunlar?) (- abim resmen meyse suyu, tak pipeti çek içine diyorum sana) (cebren ve hile ile resmen yaşanmıştır)
eskişehirliyim; yerlisiyim. bize manav derler...
eskişehirliyim denilince herkesin aklına tatar mısın sorusunu sormak gelir. öyle ya: neredeyse 100 yıldan fazla süredir, eskişehir'de kırım tatarları yaşar. (hatta sivas kongresi'ne katılan 40 delegeden 2'si eskişehir'den gelmiştir ve birisi kırım tatarıdır.)
macırları (muhacir'den bozma - yerel deyiş) meşhurdur; sobacılığı, kuzineciliği eskişehir'e onlar getirmişlerdir. ama bu arkadaş eskişehir merkezden bir manav olmakla 'övünür'. (nesiyle övünüyorsa işte...)
nam-ı diğer sebze marketi.
bir türk kolu.

anadolu'ya ilk yerleşenlerden hem de. bağla, bahçeyle filan çok uğraştıklarından bu ismi almışlar.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Manavlar
Meyve, sebze satan esnaftır.
görsel
Bahçeleri sulama işini yöneten su dağıtma görevlisi.
yörüğün yerleşik hayata geçmiş halidir.
emrah filmlerinde emrahın annesi olan malum kadının bakkaldan sonraki ilk durağıdır. manav her daim bakkaldan sonra gelmiştir. türkiye manavlar derneği'nin emrah filmlerine olan tepkisi bu nedendendir.
bursa, balıkesir, bilecik, sakarya ve kocaeli'nin yerli türk halkına verilen isimdir.

bir iddiaya göre yerleşik hayata geçen yörüklerin, islama dinine geçen rumlarla karışması sonucu oluşmuşlardır, ancak bu iddia temelsizdir. zira bu bölgelerdeki rumların kayda değer bir oranda islam'a geçiş yapmadıkları tapu ve vergi arşivlerinde rahatlıkla görülmektedir.
leyla ile mecnun'da meyhane göstergesidir.
ait olduğum türkmen sınıfı.