bugün

daha çok uyuşturusal maddelerin fazla kullanımıyla ortaya çıkan bir olay bu..eroin,sigara,hap gibi uyuşturucu maddelerin en sonunda gelinicegi nokta.

yalnız hayatımızda uyuşturucu bir madde olarak görmedigimiz şeylerede bagımlı olunabilir,uyuşturucu olmamasının halinde arko kremini fazla kaçırmak ya da damardan şokella almak,olmadı nescafe üç'ü bir aradayı burundan çekmek gibi madde bagımlılarının oldugunu biliyorum.
kişinin kendi isteği ile başladığı fakat kendi isteği ile ayrılamadığı bağımlılık türü..
hakikati sabun kopugu mutluluklarda aramaktir. insanlarin kendini mahvetmesi ve imamin kayigina binmenin en kestirme yoludur. insan ne olursa olsun kendine bombokta olsa dont worry be happy sarkiyi soylemelidir. madde bagimligi yuzyilimizin fazla hisseden bunyelerine yikici etki gosteriyor. cagimiz kocaman ice kapanis ve yalnizlik cagidir. ve kisi kendine yetmek icin maddeyi arkadas seciyor. sonuc ne mi oluyor ? altin vurusla bombok bir yerde merhumlar safina katilmak (yuzde 85) yahutta insan harebesi olarak yasiyorsun. en iyi ihtimal kendini kurtariyorsun amma velakin kendine yabanci olarak yasamaya ve katlanmaya calisiyorsun. niyet neydi akibet ne oldu ?
geneli kimyevi maddelerden oluşan keyif vericilere duyulan karşı konulamaz istek.
(bkz: bir rüya için ağıt)
(bkz: trainspotting)
insanın beynini göz ardı edip, hiçliğe doğru yol almasıdır.ona bahşedilmiş en kuvvetli güç olan aklı; umursamadan kullanma yetisini elden çıkarıp, üstüne iradesizliği de ekleyip kendini gerçek yaşamdan soyutlamasıdır!
(bkz: 15 senedir içiyorum bi bağımlılığını görmedim)
(bkz: türk usulü mahalle abileri)
psikolojik ve sosyal nedenlerle uyusturuucu vb maddelere asiri duskunluk.
(bkz: maneviyat bağımlılığı)
(bkz: alışveriş bağımlılığı)
http://www.duslersokagi.c...gitozgur/index.php?id=288
cocacola bağımlılığı büyük tehlıkedir. dünyada sanıyede 9000 şişe açılmaktadır.
(bkz: madde bağımlısı)
maneviyata bağlanmayanların tercihidir.
bazı maddeler psikolojik bazı maddeler ise fizyolojik bağımlılık yapar. Bazılarıysa hem psikolojik hem de fizyolojik bağımlılık yapar. Psikolojik bağımlılığı tedavi etmek fizolojik olanı tedavi etmekten daha zordur. Bir maddenin bağımlılık yapması için alınan miktar kişiye göre değişir ama psikolojik bağımlılık yapan maddelerin düşük dozajda alınması bile tehlikelidir.
(bkz: naparsın)
insan beyni eğer bağımlı olmayı kabul etmezse olmayacak durumdur.Bir maddeye bağımlı olmadan da öl desen ölür, zevk al desen zevk alır o beyin.
yemek bağımlılığı da uyuşturucu ile benzer bir sistematiğe sahiptir bünyede. Farkında olunup, kontrol altına alınması gerekir.
Sadece uyuşturucu ya da sigarayla sınırlı kalmayan; bilgisayar, telefon, giyim, aksesuar düşkünlüğüyle de ifade edilebilir bir durumdur.
sadece uyuşturucu vb. maddelerle oluşmayan durum şöyle ki; günümüz ilaçları başlarda sadece tedavi amaçlı kullanılıyor olsa da zamanla bağımlılık haline gelebilirler. bu ilaçlardan bazıları uyarıcılar,uyku verici haplar, ağrı kesiciler ve anti depresanlar olabilir.amfetamin olarak adlandırdığımız ilaç yasadışı kullanılabilir özellikte olup aralarından en tehlikelisidir. bu ilaçlar başlarda kişiye sahte mutluluk hali, uykusuzluk ve neşe verirken, zamanla algıda bozukluk, tepkisizlik gibi davranışları ortaya çıkarır. bir süre sonra kişi ilaçlar olmadığı zaman kendini boşlukta hissedebilir, intihara teşebbüste bulunabilir, krize girebilir ve ilacı bırakamadığı durumda sonu ölümle bile sonuçlanabilir. ayrıca sürekli olarak hayal görmeye başlar ve gerçeklikle bağlılığı kopar.

diğer belirtilere bakacak olursak;
sallanma, alınganlık ve müthiş derecede güvensizlik gibi davranış bozuklukları.
sağlık ve görünümde kötüleşme
işe devamsızlık.
iş kalitesinde azalma.
borçlanma, hırsızlık ya da ilaç borcunu kapatmak üzere işlenen diğer suçların üzerini örtme çabası. *
son olarak * (bkz : amfetamin)

edit:imla
yunanistan'da korkunç bir gerçeği gözlen önüne sermiştir. gerçekten okurken gözlerime inanamadım! aids hastalarına aylık 700 euro'luk hükümet yardımı yapıldığı için; eroin bağımlıları bilerek kendilerine aids bulaştırıp bu yardımdan yararlanıyorlarmış. 2011 yılında yunanistan'da aids hastalığına yakalananların sayısında % 1260 artış yaşandığı raporlarla açıklanmış,..

http://www.radikal.com.tr...11.2011&CategoryID=81
insanları kendisine bağımlı hale getirerek büyük felaketlere yol açan uyuşturucu maddeler; sakinleştirici ve keyif verici etkileri nedeniyle kullanılan ve bağımlılık yaratan tüm ilaç ve kimyasallarıdır. Maddelerin kötüye kullanımı, ilaç veya diğer kimyasal maddelerin doktor kontrolü dışında, başka amaçlarla kullanılmasıdır. Dışarıdan alınan ilaçların veya maddelerin ruhsal bağımlılık nedeniyle, kişide aşırı istek uyandırması, alışkanlık; kişinin ilaç veya maddeye, öne geçilemeyecek biçimde istek duyması ise tutkunluk olarak tanımlanır.
Psikolojinin bunda büyük oranda değil %100 oranda etkili.olduğuna inanıyorum.

Şimdi kacirildiginizi düşünün. Adam psikopat sizi öldürecek. Diyor ki seni öldürmeyeceğim süründürücem dünyada sigara diye birşey olmadığını düşünün.

Adam size hergün içinize çektiğinizde duman yuttugunuz iğrenç.birşey veriyor. Ne olduğu hakkında en ufak fikriniz yok. 10 yıl devam ediyor. Nefes darlığı , tat alamamalar başlıyor , ve adam sizi bırakıyor. Peki siz o günden sonra o içtiğiniz şeyi bir kez olsun içmek ister misiniz? Ağzınıza bile koymassiniz. Işte bunlar hep psikoloji.
(bkz: bruce k alexander ın fare parkı deneyi)
Ağız yolundan çay damar yolundan alkol istiyorum ihtiyacım var.
şeker, sigara, heröyin, bonz, meth falan işte. şeker de madde sayılır di mi?