bugün

Ege düğünlerini seviyorum keşkekli falan. Olsa da yesek.
Düğün de düğün diye tutturuluyorsa, bari sikimsonik kapalı düğün salonlarının yerine, herkesin bir köyü kasabası vardır, gidip orada düğün yapılmalı.

Masalar kurulur, kazanlarda yemekler yapılır, rakılar içilir, aman şuram toz mu olmuş? demeden geçen bir düğün.

Belli oldu, butik düğün hayal, bari tam öze dönelim.
ilkokulda resim dersi ödevimizdi, öğretmen kır düğünü çizmemizi istemişti.
Flaman Rönesans ressamı Pieter Brueghel (baba) tarafından 1567 ya da 1568'de ahşap panel üzerine yağlı boya ile çizilmiş tablodur. Ressamın, köylü hayatını konu edindiği birçok janr resminden biri olan tablo, Viyana'daki Sanat Tarihi Müzesi'nde sergilenmektedir.

https://tr.wikipedia.org/...%C3%BC%C4%9F%C3%BCn%C3%BC
kim ne derse desin şu şehirli düğünündan 1000 kat daha eğlenceli ve zevklidir.
Muhafazakar klasik anadolu insanın köy düğünlerinde erkekleri alkol alır ama ortalık yerde içmezler. Silahlar atılır vs.
Adamlar bulmak için Facebook’ta mevlüd bulma grubu kurmuşlar.
Muhakkak bu konulu korku filmlerde ya damadın içine ya da gelinin içine cin giriyor. Bir köy düğününde de birisine cin girmesin yeter lan.
gelinle damatın kapısında sevişmelerini dinlemek de adettir derler.
Gereksiz ritüeller bütünü.
Güzel ortamlardır. Takip edin, hiç olmazsa yılda bir tanesine katılın.
Geniş bir alanda yapılan düğün.
neşeli, eğlenceli oluyor ama köyün gençleri şoparsa ve siz şehirden gelmişseniz hor ve iğreti bakışlara maruz kalabiliyor, hatta sataşmak için hedef bile oluyorsunuz. verilen yemekleri de yememenizi tavsiye ederim.
halaylarla geçen 2 gün 3 gece süren düğünlerdir. akşam gelen misafirlere tepside lokum, bisküvi, sigara ikram edilir. öğlen ya da hava kararmadan gelen misafirlere yemek ikram edilir. 3. gecenin sonunda herkes tek tek tebrik eder ve evine uğurlanır. evet gece 3-4lere kadar sürer bu düğünler. sabahın 7-8'inde başlar.
eğlenceli düğünlerdir. genelde kırda olur ve uzun uzun kalaslara oturarak oynayan insanlar seyredilir. bu köy düğünlerinde kısmet çok bulunur.
genellikle açık alanlarda olur. kalabalık bir davetli topluluğu olur. düğün yemeği ile de taçlandırılır.
Davullu zurnalı olan düğünlerdir. Salon düğünü ile kıyaslanacak olursa tercih edeceğim düğün şeklidir.
nikahtan önce gelin adayı çeşme başında soyulur, köylüler cinsel organını elleyerek bakire olup olmadığını kontrol eder. bu işlemin ardından bakire kızın beline kırmızı ip bağlanır. gerdekten sonra da cinsel organından çıkan kanla ıslanan çarşaf köylülere sergilenir.
kazanda kilo kilo etler pişer, soguk ayranlar dağıtılır.

Köyümü özledim dostlar.
davulun zurnanın bol olduğu, yemenin içmenin ise haddinin hesabının olmadığı sözlükçülerin hayalindeki düğünler arasında yer alır.
ferdi abim kralını yapmıştır. http://www.youtube.com/watch?v=q8fFo3TI0Dc
neşeyle köy havasının bir arada bulunduğu harika düğünlerdir. yaz geldi artık köyde düğünler başlar.
köyde yaşayan insanların yaptığı düğündür. sanmıyorumkı ıstanbulda yaşayan bırı hadı gıdelımde bı köy secıp orda duğün yapalım desin.
fütursuzca oynamaktır. davur-zurna veya amatör bi piyanist şantör eşliğinde gerçekleşir genelde. sıkıntılarını unutmak mı istiyorsun? ne duruyorsun; at kendini meydana.
vakti zamanında kasalarca rakı içildiği, kutularca mermi yakıldığı, ahırlarca hayvan kesildiği lakin şuan için sıfıra sıfır elde var sıfır hesabı yokluğun gün yüzüne çıktığı düğünlerdir. sağolsun tayyip bizi rakı içip günaha girmekten kurtardı.