bugün

dünyaca ünlü bir ney üstadı.
erguner biraderlerden biri.
yurtdışında daha ünlü olan neyzen.
istanbul kanatlarımın altında isimli filmin müziklerini tuluyhan uğurlu ile birlikte yapmıştır. kendisi ney'i ağlatırken bizi de ağlatmakta çok başarılı olan, fakat buna rağmen kendi ülkesinde belçika'da tanındığının yarısı kadar bilinmeyen, türkiye'nin belki de en başarılı neyzen'idir..
olağanüstü bir neyzen. sınavlar başlamıştır ve artık uykuyla vedalaşmanın vakti gelmiştir.3-4 saatlik uykuların yeteceği zaman artık bu zamandır. işte bu noktada bir öğleden sonra seansı yaparsınız kudsi ergüner le yaklaşık olarak bir saat sürer ama sonuç 6-7 saatlik bir uyku gibidir. gözleri kapatırsınız ve kudsi ergüner i dinlersiniz işte bütün huzura ulaştığınız an o andır.
ı'orient de ı'occident (tasavvuf dan flamenko ya) isimli albümü ile büyülemiş müzisyen.
bugün fransa' da hocalık yapıp müzikle uğraşan büyük ney üstadıdır.
albümlerini dinlerken sanki bir anda o müziğin içine düşersiniz, her tarafta ney sesi yankılanır, bir ürperti olur kısa süreli.*
7 nisan'da crr'de bir derviş ile * icrâ ettikleri o muhteşem meşkte* salonun yarısı bile dolu değil idi. chp zihniyetli olasım geldi o an; 'ulan bu millet de sanattan anlamıyor' nev'i, hemen geçti ama şükür; 'pop starlar var ya, sana ne' dedim, ol keyfi zâyi etmedim, sevgili işitsel estetik sözlük...
(bkz: renaud garcia-fons)
1978 ÇIKIŞLI MEDiTATiON ADLI ALBÜMÜNÜ UZUN UĞRAŞLAR SONUCU BULDUĞUM NEYZEN.

http://img247.imageshack....47/709/27495569lo5gv7.jpg

http://img522.imageshack....2/7837/51918634qe8tc1.jpg
Tedavülden kaldırılmak istenen bir müziği sevdim diyen ney üstadı, sanatı ile ülke gururumuz olan nadir üstatlardan biridir.dedesi süleyman ergüner, babası ulvi ergüner ve kardeşi süleyman ergüner olmak üzeri ailecek neyzendirler.
popüler kültürnün günümüz Müziğin popüler dalları üzerindeki etkilerine dair yapdığı tespitlerler müzik kültürünü konuşduran neyzen. Musikimizin üzerine yapdığı tespitleriyler zaman gazetesinde yer almış bir röportajına linkden ulaşabilirsiniz.
http://neyforum.net/post73978.html
insanı tasavvufa yönelten semai adlı bir parçası vardır. ders çalışırken çok iyi gider. hakkının verilmesi gereken, müziğin hakkını veren dünya çapında bir sanatçımızdır.
sonradan geri öğrendiğim mükemmel bir şahsiyet.sherif isimli parçası enfestir, geometri çalışırken hoş kaçar, sınav öncesi terapidir. ayrıca türkiye'de bilinmemesi normaldir, kaç insanımız ney dinler ki?
habertürk televizyonunda elif şafağı fena rezil etmiştir kendisi. aynen şu şekil:

Keşke Elif Şafak biraz Mevlana'yı öğrenip yazsaydı. Hiç olmazsa biraz faydalı olurdu. Siz tarihi bir şahıs üzerine bir roman yazıyorsunuz. Hiç olmazsa o şahsın hayatı hakkında bir iki kitap okur insan. Belli ki Elif Şafak Hanım, Amerikalı dostlarından ne duyduysa, onu alıp bir hakikat gibi romanında yazmış. Mesela Hakim Senai'nin kitapları, Kuşeyri Risalesi, bunlar tasavvufu anlatır. Mesela Kuşeyri Risalesinin ön sözünde der ki; "Bugün bazı insanlar sufiyim diye bir sürü yalanlar söylüyor, ilerde bu konuyla daha safiyane ilgilenecek insanlar olursa bu kitabı okusunlar da ne olduğunu öğrensinler." diye yazmış, 11. asırda. Bu böyle gittikçe yozlaşan bir konu, ama yozlaşmasını engellememiz gerekiyor.