bugün

elektronik müziğin üstadı. o yıllara (1970-80) göre çok ama çok ileride müzik yapan muhterem şahsiyet. eserlerinden bazıları ;
(bkz: oxygene)
(bkz: miami vice)
(bkz: tubular bells)
tarihte ilk kez 5.1 ses sistemiyle verilmi$ olan Çin'de Saklı Kent'teki müthi$ konserin sahibi.
DVD'de anlatılana göre:
bu konserde Jarre'nin üzerine yüksek bir noktadan gelecek ı$ık planlanmı$.konser ortamı hazırlanırken ı$ığın geleceği yerde bir ağaç olduğunu farketmi$ler.ağacı kesmek isteyince yetkililer müdehale etmi$.o ağacın Saklı Kentte kutsal bir ağaç olduğunu öğrenmi$ler ve ağacın kesilmesi için 9 yerden izin gerekliymi$.konser ertesi günken Jarre rest çekerek "o ağaç kesilmezse konsere çıkmayacağım" demiş ve o gece 9 yerden de izin gelmi$.

(bkz: miş miş)
24 Ağustos 1948'de Fransa'da doğan Jean Michelle Jarre, ünlü bir Fransız bestecisi olan babasının etkisiyle küçük yaşlardan itibaren piyano dersleri almaya başladı ve eğitimine devam etmek üzere Paris Konservatuara girdi. 1970'lere geldiğinde, Fransız sanatçıların peşinden koştuğu yenilik akımına uyan Jarre, o dönemlerde pek de sık rastlanmayan elektro-akustik müziğin öncülerinden oldu ve o dönemden sonra ürettiği müziklerde genellikle elektronik müzik aletlerini kullandı.
Günümüzde, dünya genelinde verdiği konserler ve milyonları aşan hayran kitlesiyle New Age ve elektronik müzik tarzları arasında müzik yapan önemli isimlerin başında gelmektedir.

Albümleri:

·La Cage (Disques Dreyfus, 1974)

·Deserted Palace (Disques Dreyfus, 1975)

·Oxygene (Disques Dreyfus, 1976)

·Equinoxe (Disques Dreyfus, 1978)

·Le Chant Magnetique (Disques Dreyfus, 1981)

·Les Concerts En Chine (Disques Dreyfus, 1982)

·Synthesis (Disques Dreyfus, 1983)

·Zoolook (Disques Dreyfus, 1984)

·Rendez-vous (Disques Dreyfus, 1986)

·Live (Disques Dreyfus, 1987)

·Revolutions (Disques Dreyfus, 1988)

·Huston Lyon (Disques Dreyfus, 1989)

·Live (Disques Dreyfus, 1989)

·En Attendant Costeau (Disques Dreyfus, 1990)

·Images (Disques Dreyfus, 1991)

·Chronologie (Disques Dreyfus, 1993)

·Hong Kong (Disques Dreyfus, 1994)

·Jarremix (Disque Dreyfus, 1995)

·Oxygene 7-13 (Epic, 1997)

·Odyssey (Disque Dreyfus, 1998)

·Metamorpohese (Epic, 2000)

Kaynak : http://www.kimkimdir.gen.tr/kimkimdir.php?id=2455
ilk single ı 125 adet satan elektronik müziğin babası. çağın ilerisinde müzik yaptığı için olabilir belki. daha sonra çıkardığı oxygene albümü o zamana dek yapılmış en taşaklı elektronik müzik albümü olarak eleştirmenlerce yorumlanır. bu adamla ilgili sevdiğim şey ise Musique pour Supermarché adlı albümünden sadece 1 adet hazırlamış olması. sonra bu albümü 10 bin paund karşılığında bir radyoya satmış ve şartı sadece bir kere yayımlamaları imiş. yayımlandıktan sonra kayıt yok edilmiş bizim de elimizde sadece o radyodan kasete çekilen düşük kaliteli kopyalar kalmış
(bkz: popcorn)
fransız müzik adamı, tıpkı kraftwerk, mike oldfield, hot butter ve space gibi elektronik müzik çağını başlatanlardan, new age tarzını icra eder.
15 Haziran 2010 da kuruçeşme arenada müthiş bir konser veren zat. (bkz: 15 haziran 2010 jean michel jarre istanbul konseri)
jean michel jarre = duayen. elektronik müziğin allah'ıdır adeta. çok büyük müzik adamı çok..
Ahh ne mükemmel bir birlikteliktir bu.

https://www.youtube.com/watch?v=YKEx25PRA44

kesinlikle alın:

electronica 2 the heart of noise- yeni albümü.
Son zamanlarda dinlediğim en nitelikli albüme, Electronica 1 ve 2 'ye imza atmış müzisyen. iki albümde pek çok ünlü isimle beraber çalışmış. pet shop boys, Moby, Pete Townshend, Tangerine Dream, Massive Attack, John Carpenter, Primal Scream, Peaches, Yello, Cyndi Lauper ve dahası. Klasik Jarre albümleri gibi olmayan, daha genele hitap eden şarkılar içeriyor iki albüm de. Tabi ki jarre' yi tanıyanlar onun izlerini taşıyan notaları her daim duyacak.

2. albümde Edward Snowden' e selam çakmış üstat. citizenfour benzeri bir konuşma parçanın arasına girip çıkıyor. heart of noise' deki garip bas melodisi, uzaylı klavye tonları bulunduğunuz ortamdan kopmanıza neden olacak etkiye sahip. Sırf bu yeni tonlar yaratma arzusundan dolayı diyebilirim ki, üstat bizi ileride çok daha çılgın işlerle şaşırtacak.
Bazı müzik adamları sanatçı değil. Onlar birer dahi. 1940'larda 50'lerde doğacaksın ve 2018 yılında yaşayan ben senin müziklerini duyduğumda tüylerim diken diken olacak. bugün için bile geleceğin müziğini yapıyor olacaksın. Siz sadece bilim yerine müziği tercih etmişsiniz. Einstein bilimi tercih etmişti.
bir zamanlar trt programlarında, belgesel ve açıköğretim derslerinde fon müziği olarak aşina olduğumuz enstrümantal elektronik müziklerin sahibi olan fransız müzisyen.eserler arasında oxygene 2 ve oxygene 4 en bilinenidir.
Müzikleri müzik değil uyuşturucudur. Sık sık kullanırım.

Favorim oxygene ii...