bugün

yüce önderin maşası ke-mal ka tarafından havuzlu villa yapması yasaklanmak istenen sektördür.

bırak adamlar yapsın para kazansın ke-malım kimse senin etro'nun satışını yasaklamayı düşünmüyor.
Türkiye’de son 10 yılda Ak Parti iktidarı dünya ekonomisinden gelen ‘rahat ve bol para’yı inşaat sektörüne kanalize etmeyi tercih etti. Bu, siyasi bir tercihti.

Son günlerde ortaya saçılan tapelerde de görüyoruz ki son dönem zenginlerinin bilgi çağı şirketlerinden, sanayi yatırımcılarından değil de müteahhitlerden oluşması bir rastlantı değildi. Ak Parti övündüğü bölünmüş yollar yerine fabrikalar kurabilirdi, kurmadı. Kentsel dönüşüm ile şehirlerimizde depreme karşı daha sağlam binalar yapabilrdi, rantın öne çıktığı binalara öncelik vermeyi tercih etti. Sanayi yatırımlarını koordine etmek yerine ulaşıma öncelik verdi. Hızlı tren, 3. köprü ve yeni havaalanı yapılması ekonomik değil siyasi bir tercihin sonucuydu. Düne kadar bu tür konular sadece rant üzerinden konuşulurken artık HES’lerin içine ettiği derelerimiz, AVM çılgınlığının bozduğu sosyal yapımız ve elbette dağa taşa apartman dikme merakındaki hırsızlarımızı da pardon hırslarımızı da konuşmaya başlamamızın bir geçmişi var. Cüneyt Özdemir/Radikal

Ak Parti döneminde köşeyi dönen, zenginleşen firmaların tamamının inşaat firması olduğunu görüyoruz. Bugün ortaya saçılan fezlekelerde sadece yolsuzluk ve rüşveti değil Ak Parti iktidarının eko-politik açılımına da tanıklık ediyoruz. Pek çoğu devlet bankalarının kredileri ile iş bitiren bu işadamları, devletten para ve rüşvet karşılığı imtiyazlarla ya da bizzat devlet ihalelerine girerek zenginleşen şirketleri ve bunların oluşturduğu rantın siyasilerle paylaşımına tanıklık ediyoruz. Bu süreç Türkiye’de bir inşaat balonunu oluşturdu. Bu yüzden yarın bir gün Ak Parti iktidarının gitmesi demek beraberinde onca gazeteci olmayan gazetecimsiyi veya iktidarın eteğine tutunarak son 10 yılda yükselen bürokratları değil başta inşaat sektörü olmak üzere pek çok işadamını da beraberinde götürecek. Efendisi ile yükselen efendisi ile çökecek.

Son zamanlarda dikkat ederseniz iktidara yönelik toplumsal itirazların pek çok konu başlığı dönüyor dolaşıyor şehir yaşamına dayanıyor. Belki bir yeşil partimiz yok ama Gezi Parkı'nda dünyanın en büyük yeşil ayaklanmasını başarmış bir ülkenin evlatlarıyız.
içinde bol miktarda sigortasız kürt ve suriyeli barındıran sektor.
devletin gelişmesine hiç bir katkısı olmayan sektördür. (bkz: ülkenin ekonomisinin inşaata dayalı olması) ihtiyaçtır ama ülkemizde arge, araştırma, eğitim- öğretime inşaattan daha fazla değer verilmesi gerekir.
iyi yapılmış bir dairenin metrekaresinin 1000-1100 tl arası mal olduğu sektör.
Ultra lüks yapıldığı zaman bu rakam 1500 tl'ye kadar çıkar.
bundan sonea dikkat edilmesi gereken sektör.

rte e bile son iki açıklamasında inşşat sektörüne giydirdi.
geçen açıklamasında beb dikey değil yatay mimariden yanayım dedi.

dün de müteahitlerler yolsuzluk yapıyor,her yer beton dedi boğazı korumalıyız,boğaz yasası geri gelmeli tarzı bişeyler dedi.

son zamanlarda araplarda kurtaramadı daire satışlarını.

kısacası rte bile inşaat a sataşıyosa vay sektör çalışanlarının haline.

bir patlarsa rahat 10 yıl toparlanamaz.
inşaat müh./mimarlık düşünen arkadaşlar bunları dikkate alsınlar.

makine müh,elektrik müh. geliyorsa onları yazın.
Türkiyedeki en risksiz iş sektörü. Tek yapmanız gereken binayı inşa ederken yıkmayın -inşaat bittikten sonra yıkılabilir- bi de inşaatta işçi ölmesin. Bu ikisi olmadığı sürece sırtınız yere gelmez. He bir de sermayeniz olacak tabi, inşaat haricinde teşvik primi olarak. Bunlar varsa arkanıza yaslanop internetten para sayma makinesi sipariş edebilirsiniz.
AKP'nin bütün yalan dolanlarınü cesaret kaynağı olan, her şeyin toz pembe görünmesine sebep bu sektörde bile işler çatallaşıyor.

http://www.hurriyet.com.t...irket-iflas-etti-40418700
Yavaş yavaş ağlamaya başlayan sektördür.
Bu mektup az önce geldi;

görsel
sen 2+1 veya 1+1 dandik ucube evleri 300 500 bine ver

sonrada onsoot soktoro botto botocok..

ha ziktir..

zamaninda kazandığınız paraları yiyin amk..
içinde bulunduğum sektördür. eğer müteahhit maket üzerinden yani henüz inşaat bitmeden daire sattıysa son gelen zamlardan etkilenmemesi imkansızdır. nitekim çoğu öyle yapıyor. aslında parası olanların işine geliyor bu durum. çünkü metrekaresini '' mevkine göre'' 3500- 4000 tl alıyor ve inşaat tamamlanınca 7500- 8000 satıyor. şu anda müteahhit firmalar krediyle ayakta durmaya çalışıyor. bir çoğu iflasın eşiğinde..
ekonomiyi şu ana kadar ayakta tutan bu sektördü bu da durursa piyasalar olumsuz yönde etkilenir.

(bkz: buralar karışacak vaziyet alın)

kanımca '' kanal istanbul'' projesi sırf bu yüzden yapılmak isteniyor. çünkü maliyeti bile hesaplanamıyan, eko sisteme bu kadar zararı olan bir proje niye hayata geçirilmek istenir ki?
'' ben bir fayda göremiyorum. bilen varsa yeşillendirsin de ikna olalım''
ufak çaplı inşaat firmaları bu krizden çıkamaz.olan emekçilere olur ne yazık ki...
müteahhit çocuklarındaki lüx arabaların sebebi, sağlam paralı sektör.
ekşide meşhur bir bakınız var ya ilk kez onu kullanıyorum büyük keyifle;

(bkz: svihs)
önüne geçilmesze önüne geçilmeyecek sektörlerden birisidir.
zor durumda olduğu iddia edilen sektör.

https://www.dunya.com/kos...com&utm_campaign=feed
istanbul da belki epey kötülediler ama kocaeli, sakarya gibi yerlerde hala bir hücum var.
sebebi de orada daire fiyatları insanı ölçülerde. 350 000 tl ye dubleks havuzlu daireler var.
mimarlarinda hic ruh yok. yaptiklari evler bildigin kutu gibi. estetik görünüse cok uzaklar. neyse sektore gelelim. uzun vadede getirisi fazla olmayan bi sektor. insaat yerine sanayi ve ar-ge projelerine girseydik suan cok farkli bir turkiyede yasayabilirdik.
istanbul’da can çekişen sektördür. Çekler geri dönüyor. Erteleme talepleri tavan yaptı. Vade farkı kes 30 gün sonra takasa ver istekleri an itibariyle talep ediliyor.
Maliyetin görece az ancak aracı kişi ve kurumların kar payının çok yüksek olması sebebiyle müteahhit, belediye, arsa sahibi, malzemeci, emlakçı, yapı denetim firmaları, banka gibi pek çok paydaşın şimdiye kadar pastadan hatrı sayılır miktarda pay götürdüğü ancak son fiyatın nihai kullanıcı için artık ulaşılamaz bir noktaya varmasından dolayı satışların durduğu sektör.

Kanımca burada devletin en büyük yanlışı son kullanıcı Lehine çözümler üretmek yerine teşvik, hibe, vergi indirimi gibi araçlarla sermayeyi elinde tutan aracıları hoşnut etmeye çalışmak olmuştur.

Bu da bir yerde ters tepti. Gözleri doymadı. imara açılan araziler fahiş fiyatlara satıldı, emlakçılar önce ceplerini doldurdu sonra adettendir sırasıyla evlerini, sosyal muhitlerini ve karılarını değiştiler.

Aslında daha akılcı bir çözüm bulunabilirdi. Sonuçta devletin elinde TOKi gibi bir silah vardı. Konut fiyatlarını stabile etmek için manipülasyona açık lokasyonlarda projeler üretip ibreyi vatandaştan yana çevirebilirdi. Ancak çok sayıda vatandaş yerine az sayıdaki yandaşın yanında bir politika izlediler.

Türkiye ekonomisi üç başat aktörün sayesinde ayaktadır. Bunlar turizm, inşaat ve tekstildir. Tekstil çok şükür ki bitti zaten. Artık öyle bir kaygımız yok ancak hacimli paranın döndüğü inşaat sektörü de biterse o zaman kallavi bir kriz kapıda demektir.

Şimdiye kadar çok yanlış adımlar atılmış olsa da Halen geç değil.
Son dönemlerde iyiden iyiye sarpa sarsıdığı bilinen bir dönem. Sermaye sıkıntıları nedeniyle çoğu inşaat işi yarım kaldı.
Kafalar bir milyon.
bu faizlerle ayşe teyze mehmet amca nereden ev alacak tabi durur sektör. o kadar toplu parası peşinatı olan da parasını zaten inşaata gömmez finans alanında değerlendirir.
(bkz: svihs)

Başka diyecek sözüm yok.
inşaat ya Resulallah...
her zaman her yerde gerekli bir sektör olmakla birlikte artık ülkemizde bazı kesimlerle birlikte anılmaya başlamış ve karikatürize olmuştur. ülkemizde bir balon olduğu söylenmektedir. nitekim o balonun patladığı da görülmez. zaten inşaat sektörü türkiye'de patlarsa ekonomik kriz gelmiş diyebiliriz. talep azalınca arz da azaltılır ve dengelenir. nitekim bazı lüks konutlar için talebi yaratan kesimin arzı yaratan kesimle aynı profilde olduğu görülecektir. yani zaten gariban kesim bu sektörün ne arzında nede talebinde yer almaz.