bugün

bu yaz mezun oldum ve 6 aydır işsizim. iş var iş var. 1000 tl yi bile size çok gören bir sistem. eğer arkada sağlam bir taşak yoksa hiç bulaşmayın.

edit: bazı entrylerde taşak konusu yapılmaya çalışılmış. bilinmeli ki şuan gündem olan çoğu kişinin iletişim mezunu diploması yoktur. bu mesleği yapmak için diploma koşuluda zorunlu değil zaten. kimsenin sikinde değil yani. o yüzden iletişim fakültesi mezunları ile şuan göz önündeki gazetecileri kıyaslarken iki kere düşünün.
öğrencileri hoşsohbet olurlar...
işsiz kalma ihtimaliniz çok yüksek olan bir bölüm fakülteyi bitirdiğim gibi iş bulmak istiyorum diyorsanız bu ülkede tıp okuyacaksınız arkadaş, garantisi yok iletişim mezunuyum tavsiye etmiyorum üniversite falan fark etmez türkiye'de bu mesleğin değeri yok ve iş imkanı çok kısıtlı.
okuduğum bölümdür , severim kendisini .
işsiz kalırsınız gelmeyin , banane !
ben kalmam , ama kalabilirimde sanane !
neyse boşver gel gel iletişim iyidir.
Okuduğum fakültedir, hem gazetecilik hem radyo televizyon sinema bölümlerini çift anadal yapıyorum. Başlığa girilen entry'lerin genelinde, işsiz kalındığı yazılmış elbette ki doğru olabilir ancak kendinizi geliştirip, birikiminizi ve zekanızı iş bulma konusunda harcarsanız işsiz kalmazsınız. Okuması çok kolay 4 yıllık tatil gibi demişler, bunu söyleyenler iletişim fakültesi okumadıklarını bariz belli etmişler. Yata yata okul okuyanlar her fakültede mevcut ancak iletişim bölümlerinin derslerini önemseyerek öğrenirseniz kesinlikle ufkunuzu açar. Ve kesinlikle bu dersler çerez değil. Severek okuyorsanız, dolu dolu geçecek 4 yıl demektir.
bu bölümden mezun olup torpilsiz iş bulan bir sürü kişi var . hepsi mağdurdur diye bir şey yok. olay kaç para aldığında , olay bundan ibaret yani kısacası. 5 sene okul okuyup ing bilen biri 900 tl alıyorsa skeyim torpili de fakültesini de iletişimini de.
üç beş kitap sayfası çevirmeyenleri, bir iki tiyatroya gitmeyenleri, yaratıcı düşünemeyen kendini geliştirememişlerin mezun olunca iş bulamama ihtimalinin yüksek olduğu fakülte. iyi ki de öyle.
Ülkenin kanayan yaralarından sadece bir tanesi.
Mezunlarının istihdamı azdır. Yeteneğiniz, kabiliyetiniz ve potansiyeliniz kayda değer düzeyde ise mutlaka gidin. Israrla gidin. "Onun yerine şuna git" görüşündeki insanların laflarına bakmayın. Zaten piyasadaki işsizliğin ana sebebi bu! insanları yeteneklerine göre değil, parası iyi olan sektöre yönlendirme çabası. Abi bırakın herkes kabiliyetine göre hedef belirlesin! O meslekte para yok, bu meslekte para yok diye diye ortalığı işletme mezunundan geçilmez hâle getirdiler. Firmalara bakıyorsun çaycısından güvenliğine herkes işletme mezunu. O kadar doydu ki Mesleğin vizyonu değişti.

Bugün ki aklım olsaydı zamanında iletişim tercih ederdim. istihdamının az olduğunu bile bile.
Yaşadığı dünya'dan dahi habersiz olan insanların gitmemesi gereken fakültedir. Bu fakülte idealleri olanlar içindir. Çalışmayan, çabalamayan, kendini geliştirmek için bir şeyler yapmayan asosyal insanlar için uygun değildir. Teorik derslerden ziyade uygulama derslerine ağırlık verilmesi ve bire bir işin mutfağında bulunmak, yani staj yapmak mesleki kariyer açısından son derece önemlidir. iletişim fakültesi insanlar arası etkileşimin yoğun olduğu istanbul, Ankara, izmir, Antalya gibi büyük şehirlerde okunmalıdır.
olanakları, sosyalliği, öğrenci profili gibi kıstaslar göz önüne alındığında, kesinlikle devlet üniversitesinde okunmaması gereken fakülte.. "abi biz her gün bir kısa film çekicez, on numara olacak" diyen tipler, yarın bir bakmışsınız, "mevcut iktidar partisinin uygulamaları cart curt.."demeye başlamış.
öyle sıkıntılı ve kasvetli havası var ki, sonunda sizi de sarıyor.. devlet okullarında bilhassa gazetecilik bölümünde, öğrencilerin hepsi ülkeyi kurtarma derdinde, ister istemez bunalıyorsunuz.

%25 burslu, %50 burslu murslu, gidin özelde okuyun.hakikaten ömür çürütüyor devlette.
turkiyede oldukca populer olan bir fakultedir.

issiz kalma potansiyeli bu derece yuksek lakin, talibi bu denli fazla bir fakulte zor bulunur. bu da yetmezmis gibi iletisim fakultesindeki abazan erkekler sorunsali da gormezden geliniyor, en cok da ona uzuluyorum.
Sanatçı ruhlu basımsız, kitap, sinema,tiyatro kültürünü benimsemiş iletişimin o kadarda kötü olmadıgını görebilen,ülkemizdekilerin bazılarına dayatmayla okutulması gereken fakülte. 2 sene okudum Halkla ilişkiler ve tanıtım hala devam ediyorum 2 yılımı kocaelinde okumuştum simdi iüden devam ediyorum. Devlete bağlı olmadığım iş alanımın oldukça geniş olduğu bir bölüm. işsizlik bölümün değil ülkemizin sorunu gençler.
uğruna; sosyal bölüm seçmiş belgemi uzattığımda "aa sözel mi seçiceksin? bence tm seç. son sene geçersen sosyale." diyen müdürle kıyasıya kavga ettiğim, yaklaşık 3 seneden beri girmeye yırtındığım, össye birkaç gün kala "bari özel olsun gene de gideyim bir yerlere." dediğim, sınavdan sonra "barajı bile geçemicemmmm" şeklinde şahsımı ağlama krizine sokan, sonuçlarının açıklanması ile istediğim yerin biraz daha üstünde bir puan alarak tercih imkanımın çoğalmasıyla kafamı allak bullak eden, sözel bölüm öğrencilerinin favori fakültesi. ilk tercihine ege üniversitesi'ni yazacak olan beni diğer tercihler için tırım tırım "en iyisi hangisidir ki?" diye araştırmaya yönlendirmiştir.

(bkz: sözlük yazarlarını göreve çağırmak)*
sözel çıkışlı öğrencilerin giripte mezun olduğunda devlete bağımlı olmadığı tek fakültedir. diğerlerinin hiçbiri devlet olmadan yaşayamaz.