bugün

tdk'ya göre doğru yazılışı 'her şey' olması gereken teyze çocukları kelimelerdir.
90'lı yıllara kadar bitişik yazılması sorun teşkil etmeyen bu kelimecik, 90'lı yılların ortasında türk dil kurumunun insiyatifiyle ayrı yazılmaya başlamıştır. lakin , 'her şey'in ayrı yazılmasına günümüzde sadece moderatör amcalarımız tarafından dikkat edilmektedir. başta gazeteler olmak üzere çoğu tv kanallarında da 'herşey' yazılmaya devam edilmektedir.*
tdk'nın önüne gelen her bitişik sözcüğü delicesine ayırma arzusu sonucu kafaları karıştıran karşılaştırma. artık sözgelimi eşcinsel sözcüğü bile ayrılmıştır ve son derece anlamsız bir hal almıştır. Örnekler çoktur.

şahsi kanaatim ise herşey'in bitişik yazılması gerektiğidir. Çünkü bir bütünü kapsamaktadır, her bir şeye ayrı ayrı anlam yüklemek yerine bütüne toptan bir anlam verilmeye çalışılmaktadır.
(bkz: şey sözcüğü her zaman ayrı yazılır)
(bkz: ortaokul lise günlerinden akılda kalanlar)
(bkz: her şey güzel olacak)
neden bütün şey ler ayrı yazılır ı akla getirir.
herşey, sanki biraz daha isyan içeriyor, mutsuz bir kelime gibi. insan her şey'i herşey olarak algıladığında o kadar kafası dağılmıştır ki, nasıl yazacağına önem vermiyordur. her şey yazanın ise tuzukuru biraz. *
her şey çok güzel olucak.

bir sonraki ders için;

(bkz: olucak)
Bunu karıştıranlar için bir formül var.

"Her şey ayrı mı yazılırdı yaaa" diye düşündüğünüzde şunu aklınıza getirin: iki şey, üç şey dört şey diyebiliyor muyuz? Eveeeeeet, diyebiliyoruz, o zaman her şeyi de ayrı yazmak gerekir.

Peki hiçbiri ayrı mı yazılır birleşik mi? iki biri üç biri (üçün biri diyoruz ama o konu dışı eheh), dört biri diyebiliyor muyuz? Diyemiyoruz. o zaman birleşik yazılır.
(bkz: herşey ayrı yazılır)
insan elemede bir numaradır.
Her,şey ayrı yazılır.
Bir edebiyatçı olarak noktayı koyuyorum canlarım şey her zaman ayrı yazılırdır.
Bitişik olanın kazandığı düellodur.
(bkz: Zalım dünya)