Sürekli sevgili aramaları.
Emekli öğretmen gibi konuşmam gerekirse eğer, okumuyorlar azizim, araştırmıyorlar, sorgulamıyorlar.
Pek genç sayılmam ama,
Benim problemim dünyada bu kadar kötülük var ve ben engelleyemiyorum.
Açlık, cinsel istismar, fiziksel istismar, çocukların öldürülmesi, hayvanlara işkence yapılması, tecavüz...
Sürekli düşünüyorum ve bunları kaldırabilecek bünyeyi kendimde bulamıyorum.
Psikolojim bozuldu.
Dünya bana çok pislik biryer olarak geliyor.
insanlık ölüyor.
Teknoloji ve sosyal medyadır efendim. Ve gençliğin bunu sorumsuzca kullanması; ailelerin bilinçsiz, eğitimin yetersiz olması. Ve bunların sonucu olarak da gittikçe ahlâksızlaşması, akıllarının sadece bel altına çalışmasıdır. Lakin bunun için gençlik suçlanamaz. Bundan sorumlu olanlar eğitimciler, veliler ve bilinçsiz kullanılan teknolojidir. Ayrıca diğer nesillerin elinde de aynı imkanlar olsa diğer nesiller de böyle olurdu. Bu gözler yeni nesil çok bozuk deyip 15 yaşındaki kızlara sosyal medyadan yavşayan 50 yaşındaki karaktersiz pedofililer de gördü.
Zamanlama hatası yapmışlar yanlış zamanda gelmişler.
Ülkede eğitim,öğretim sisteminin bozuk olması elbetteki gençlerin üzerinde olumsuz etkisini göstermektedir.boşuna gençlere kabahat bulmamak gerekir.taktir edilir ki bunun çözümünü gençler uretemez.dolayısıyla çözüm üretmesi gerekenler işini yapsın.
kesinlikle sosyal medyadır. sosyal medya gençleri bir çukura alıp birbirleriyle sidik yarıştırmasına sebebiyet veriyor. birileri çukurda kalıp aşağılık kompleksine giriyor, birileri yukarı çıkıp dünyaları ben yarattım havasına giriyor. lakin kimse de sosyal medyada özünü korumakta başarılı olamıyor.
Akılları 1karış havada olmaları, apolitik ve bencil olmaları, sadece kendilerine müslüman olmaları gibi sebepler sayılabilir. Böyle olmayan aklı başında olan çok az sayıda genç var malesef.
Bolluk içinde yokluktur.
Bilgisiz ve duyarsız yetişiyor olmaları.
Umarım mutludurlar...
Tek dertlerinin sevişmek olması.
gençlerin bu durumunun asıl sebebi teknoloji ve beraberinde getirdikleridir. daha ilkokula çağındaki çocuklar bile akıllı telefonla okula gidiyor. internet ortamı her şeye açık olduğundan her türlü veriye kolayca ulaşabiliyorlar. 90 lı yılların çocuklarının 17 - 18 yaşında öğrendiklerini şimdiki çocuklar 10 - 12 yaşlarında öğreniyor.

çevresinde ve internette gördüğü popüler kişilere özenip, onlar gibi olmak, tanınmak istiyorlar. gençler arasında "fame olmak" diye bir tabir var.

bilgiye ulaşmak günümüzde oldukça kolay. zamanında kütüphaneye gider ansiklopedilerden ödev araştırırdık. şimdiki nesil ise akıllı telefondan tabletten ödev araştırıyor. internetten her türlü bilgiye ulaşıyorlar, ama ulaştıkları bilgi ne kadar doğru? bu durum araştırmaktan sorgulamaktan çok inanmayı beraberinde getirdi.

araştırmaktan, okumaktan, sorgulamaktan aciz, içi boş, entelektüelliği sıfır (0 - sıffır) aptal (koyun) bir nesil yetişiyor.

işte bunların en önemli sebebi gelişen teknoloji.
sen problemlerini çözebildin mi de gençliğin problemlerine geçtin arkadaşım? şeklinde cevap verilmesi gereken sorudur.
internette hala AKN saçmalığı olması.
40 yaşında adamım, uzun uzun yazarım. Gerek yok. En büyük sebebi her şeye çok çabuk, çaba sarfetmeden ulaşmalarıdır.