bugün

Tekrar cikmak şartıyla mümkündür.
mümkündür. tek ihtiyacınız olan fotoğraf makinesi.
geçmişe de geleceğe de aynı evren için de yolculuk etmek mümkün değildir. ancak paralel evrenler arası yolculuk mümkün olabilir tabi paralel evren varsa.
mümkün olmayacağı konusunda hemfikir olsam da, insanların mekanları değişiyor, o insanlar o yerlerinde olmayacak açıklaması amiyane tavırla sığ bir açıklamadır. bunu diyen hala yaşam döngüsü nedir kavrayamamıştır. ya da ben mi yanlış anladım? geçmişe gidince, geldiğin tarihten varlığı seninle ilişkili kişiler gelecekte asla var olmayacaktır mı denmek istenmiş? e zaten geçmişe gittiğin an farklı bir uzay-zaman oluşturuyorsun delikanlı.

(#32227683)
bence mümkün değildir çünkü geçmiş sana da geçirmiş oluyor ve etkisi halen daha süren bir şeyin varlığı bile insanı korkutuyor. ayrıca geçmişe gidip kendini sikerek öldürsen bugün olabilir miydin?
işte bilim insanları bu paradoks üzerine çalışıyor.
diğer her şeye görece olarak mümkün olan ama kendisine göre hiç bir zaman mümkün olmayacak durumdur.
mümkün değildir. çünkü insanların mekanı değişiyor, sen kalkıp da milyonlarca yıl önceye gitsen o insanlar o yerlerinde olmayacak. saygılar.
(#23370620)
bence yok ve olmasında. geçmişi istemiyorum, geleceği de istemiyorum. eğer istediğimiz gibi yolculuk etseydik zamanda, bulunduğumuz anın tadını çıkaramazdık. hayat süprizlerle doludur * anı yaşamak varken... karnesini sadece 5 getirmek için uğraşan veletler gibi geçmişe gidip hatalarımızı düzeltmeyi istememeliyiz. !
mümkünse siktir olup yavuz selim, kanuni, attila dönemine felen gidelim de asıl türklük nasıl yaşanırmış görelim rahata erelim.
(bkz: dedeler paradoksu) *
(bkz: fringe)
teori de mumkun, pratikte bunu yalanlayan binlerce paradox var.
Büyükbaba Paradoksu'nu hatirlatmak isterim.
böyle bir durum olamaz kardeşim bunun olması için geçmişin tekrardan bir yerlerde aynı sırayla yaşanması lazım ki yok yani olmaz olamaz .
geçmiş, şuan ve gelecek sadece bir kez var.
geçmişe gidemeyiz malesef.
zaman da yolculuk filmi izleyip izleyip gaza gelmeyin.
hele bazı filmlerde iki ampulle geçmişe gidenler var o daha bi garip yazzıh ya.
rüyalarda neden olmasın?
ayrıca

(bkz: zaman makinesi ya icat edildiyse)
kapalı mekanları ve sesi ne yapacağız cidden?

ses dalgaları da ışık gibi o kadar uzağa gider mi?

gitse bile arada milyon yıllık senkron kayması oluşacak.

ama en azından evrim, savaşlar, soykırımlar hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlar.

hatta ay bölündü mü bölünmedi mi ona bile bakarız. *

geleceğe yolculuk konusuna gelince, zaten mevcut yaşantımızda sürekli geleceğe yolculuk etmiyor muyuz?

fazlasını ne yapacaksınız?

birbirimizi asıp kestiğimiz, ikilik yaratan konuların hepsi geçmişte.

bir bakıp gelsek fena mı olur?
bu konuda en net bilgiyi stephan hawking vermektedir. onun dışında ise ortak yargının zaten mümkün olmadığı yönündedir.

şimdi geleceğe gitmek için hangi yöntemi kullanacağımızı biliyoruz. ama bu yöntemi uygulayamıyoruz. o yöntem ney? ışık hızına ulaşmak. ama geçmişe gitmek için ışık hızı bir anlam ifade etmiyor. bunun yöntemi de bilinmiyor ve bilindiği kadarıyla da yok.

ama zamanı bir boyut içinde ele elırsak, bu boyutta 4.boyut olursa, biz 3.boyutun içinde ileri,geri,yukarı,aşağı,sağ üst çapraz,sağ alt çapraz,sol üst çapraz,sol alt çapraz olmak üzere hareket edebiliyoruz. 4.boyutu biliyoruz ama içinde yaşayamıyoruz. aynı şekilde 4.boyut kavramını yani zamanı anlayıp, zaman boyutu içinde yaşamayı başarabilirsek, aynı şekilde de zamanda da ileri,geri v.s hareket edebiliriz.

ama benim düşüncem böyle bir şeyin mümkün olmadığı yönünde.

edit: ayrıca geçmişe müdahale etmek paradokslar doğruacaktır. eğer şu anki geçmişimize müdahale ediliyorsa o zaman biz geleceğimize hiç bir zaman ulaşamayacağız. gelecekteki biri de geçmişi değiştirecekse değiştirdiği geçmiş ona hiç ulaşamayacağına göre ona bir fayda sağlamayacaktır.

ayrıca (bkz: büyükbaba paradoksu)
Beyin yakan soru asdadadsdf.

Fizikçi miyiz amk ?

Bence görsen bile gördüğünün geçmiş olduğunu anlamazsın.
Uzayın ebesinin amındaki noktasının tarihini bilmiyoruz çünkü.
Uzayda bir ayna olsa da o aynadan dünyanın geçmişini görsek belki istanbul surlarına atılan toplara " haa istanbulun fethi " diyebiliriz.

Ayrıca yakınlaşsak sadece görüntüyü daha büyük görürüz galiba. Yani biz mikroskopta bakterilere bakarken bakterilerin geçmişini görüyor olmamız gerekirdi buna göre.

bilemedim. Daha aydın arkadaşlara bırakıyorum.
elbette. aç bi şarkı.
Geçmişte ne işim var lan gidebilsem geleceğe giderim.
Beynimizle mumkundur. Hatiralar anilar gecmise yolculuktur. Tabi bir seyleri hatirlamak, gecmise yolculuk yapmak ya dusundukce guldurur yada uzundurur. Onun disinda bir sey beklenmemelidir.
yazdıklarımı iplemeden, geçmişe gidip orada bulunmak ve dedesini vurup paradoks yaratmak isteyen yazarların bana kulak vermesini istediğim konu.

bakın gençler 3. kez açı değiştirip başka şekilde anlatıyorum.

daha da anlamazsanız kalp kırar, can sıkarım.

şimdi buradan ebesinin nikahındaki yıldızlara baktığımızda o yıldızların milyonlarca yıl önceki hallerini görüyoruz ya.

belli bir teknoloji ile bu görüntüleri yakınlaştırıp, orada milyonlarca yıl önce yaşanan olayları gözlemleyebilir miyiz?

bu da anlaşılmazsa agucuk, gugucuk yapıp bebek sever gibi seveceğim sizi.

üzmeyin beni.