bugün

darwin evrilemeden öldü .

bilakis devrilerek öldü .
evrimi pek anlayamamış yazar sorusu.

üçü de değildi.
evrimcilerin ölümden evrim kadar bahsetmemeleri ne kadar komik .

sanki kaçış var da ölümden bahsetmeyince gelmeyeceğine de mi inandılar naptılar .

evrim gibi bir saçmalığa inanan neden buna inanmasın ki .

masa yok diyosun gözlerini kapatıyosun hop masa yok gibi .
saçmalığa dair bir soru olacaktır .

cevabı da buna mukabil saçma olacaktır .

birkaç bilimsel terimle süslenmiş bir leğen dolusu saçmalık .

daha düne kadar kuatum mu big bang i bilmiyordunuz len .

ama her şeyi biliyor gibi konuşmayı iyi biliyorsunuz nasıl olcak .
teorik olarak değil, pratik olarak evrilen bir şey gördünüz mü hiç? evrilirken başka bir canlı türüne dönüşmek gerekir ki, bu dna nın değişmesi oluyor, hiç dna sının dönüşümü bilimsel olarak kanıtlanmış ve başka bir türe dönüşmüş bir örnek var mı? Eğer varsa bitki de evrimleşip hayvana dönüşebilir mi, ya da tam tersi, şartlar gereği, doğal seleksiyon gereği? Neden yıllardır laboratuar ortamında doğal seleksiyona zorlanıp yapay olarak evrimleştirilen bir örnek yok? Tamam, binlerce yıl gerekiyorsa, şimdiden başlatılan laboratuar deneyleri var mı, sonraki nesilerin devam ettireceği demek istiyorum?
"çok cahilsin keşke biraz okusan" şeklinde yanıtlanabilecek sorulardır. özellikle sonuncusu...

cahil herif "o var mı, bu var mı?" diyor!

sorularının hepsinin cevabı umduğunun tam tersi a cahil! fakat zahmet edip şurada kanıtlarıyla bir tarafına sokar mıyım? hayır tabi...

sözlük köşesinde size ilim bilim öğretecek halimiz yok. sorularının cevabını gerçekten merak etseydin biraz araştırırdın boş beleş herif...
Cinsiyet ayrımı ---> Lise Biyoloji müfredatı. Evrim mevrim bilmeye gerek yok.

DNA değişmesi ---> Sizlerin, benim DNA mız bile annelerimizin ve babalarımızınkinden farklıdır. DNA kendini kopyalarken bu çift sarmal, bir enzim yardımıyla açılır ve başka bir enzim yardımıyla kopyalanır. Kopyalayan enzim bir fabrika misali %100 doğru kopyalayamayabilir. Yanlış eşleşmeler de olur. Bunlara mutasyon denir. Bu yüzden tüm özelliklerinizi anne ve babanızdan almayabilirsiniz. Kendinize has özellikleriniz de olabilir. Ancak yine aynı sebepten dolayı nadir görünen hastalıklar, bozukluklar, deformasyonlar da görülebilir.

Bitki de hayvana dönüşebili- Ne? ---> Yok hayır. Hayvan ve bitki hücreleri ta en baştan çok farklı yapıdadır. Bir anda onca değişikliğin yok olmasını ve uzun zamanla oluşmuş farklı bir hücreye dönmesini beklemek anlamsız.

4-A sınıfından merve arkadaşımızı kimsenin umrunda olmayan bilgilerle kafamızı s*ktiği için teşekkür falan ediyoruz ve yerine alıyoruz. Sağlıcakla falan kalın.
En üstteki soruya doğru cevap Prokaryotlardır.
Evrimde en üstteki soruya bir cevap yoktur çünkü evrim daha emekleme aşamasındadır. Canlılığın ortaya çıkış ve varsa gelişim evreleri hakkında daha başlangıç seviyelerinde açıklamalar getirmektedir. Tüm evrim sürecini a'dan z'ye bir alfabe olarak ele alırsak şu durumumuzda a'ya bile tam olarak vakıf olabilmiş değiliz.

dipnot:cinsiyet ayrımını bilmekle evrim arasında herhangi bir bağlantı yoktur. Tek bağlantı sanılan türlerin cinsiyet farklılılarıdır fakat eşeyli üreyen canlıların türünü devam ettirebilmeleri için başka bir canlıya ihtiyaç duymaları ve ihtiyaç duydukları canlının da aynı ihtiyaca sahip olması gibi iki farklı türdeki tek kompleks yapı hakkında en ufak bir açıklama getirilememiştir.
Bu bahsedilen 3 hücre tipi de ökaryottur. ilk oluşan hücre muhtemelen prokaryot yapıdaydı.
bitkiler nasıl oluştu .
Canlilar, ayni tur icerisinde farklilasmayi hedeflerler. Size en farkli gelen sey en cezbedici seydir.
Esmerseniz sarışınlar, sarışınsanız esmerler, düz saçlıysanız kıvırcık saçlılar size farklı ve çekici gelir.
Çünkü genetik olarak güçlü ve çeşitlilik arzeden kombinasyonları seleksyon ödüllendirir. Bu sebeple akraba evlilikleri verimsiz döller üretir.
Bu bilgi bir kenarda dursun.
---
Tek hücreli canlıların çoğalması aynı DNA nın kendi içerisinde farklı çaprazlamalar yapması ile ancak bir noktaya kadar çeşitlilik yaratabilir. Bu sebeple zaman içerisinde canlılar yukarıda bahsettiğim sebeple çeşitliliği arttırmak adına aynı tür içerisinde farklı DNA ların da yardımını alarak üreme eğilimine gitmişlerdir. Mayoz bölünme, hermafroditizm gibi olgular bu eğilimin sonucudur. Sonuç olarak farklı cinsiyetlerin oluşumu gerçekleşmiştir. Ancak bu durum da, hücrenin üreme sırasında dışarıdan DNA almasına sebep olduğu için farklı parazitlere ve istenmeyen mutasyonlara da zemin hazırlamıştır. Her şeye rağmen mutasyon çeşitliliği sağladığı için evrimsel olarak yararlı bir unsur olacaktır.