bugün

almanya'nın batısındaki düsseldorf kentinde bulunan düsseldorf uluslararası havalimanı'nın üçlü iata kodu.
Çıkmaması için tdb'nin -ben onun kodlaması ve açılımının yanlış olduğunu düşünmekte ve " türk muayenehaneci diş hekimleri birliği " olması gerektiğini savunmaktayım- üstün çaba sarfettiği sınav.

Sebep ise sınavla beraber hakeden kimseler uzmanlık yapması ve kendi çocukları ve akrabalarının şansının azalması.

Diş hekimliği fakülterinde işler şu anda ve yıllar sadece torpil üzerinden yürüyor..
kaç tane dönem birincisi gördüm uzmanlığa kabul edilmeyen ve onların yerine nerde nasıl eğitim verdikleri belli olmayan üniversitelerden adamları aldılar.
Öncelikle torpilinizin olması da yetmiyor. Çünkü herkesin iyi kötü torpili var. Torpil sıralaması yapılıyor ve ilk sıraları ortodonti ile cerrahi ve peşine protez gelirken liste aşağıya doğru sıralanıyor ve en sondada endodonti geliyor.

Tdb'nin bu yavşaklıklardan utanmamın yanında devletin ve tıpta uzmanlık kurumunun yavşaklığındanda utanıyorum. Danıştay iptalinden önceki duruma göre, tıp uzmanlık alanı olarak ağız-çene-yüz cerrahisi açıyorlar ve diş uzmanlık alanı olarak da diş-ağız-çene uzmanlığı açıyorlar.

Avrupa ve amerikada, türkiyede bilinmesede Oral and Maxillofacial Surgery denen diş hekimliği uzmanlığında bulunan bir cerrahi vardır.
bunu öncelikle tıpta uzmanlık kurulu ve peşine devlet biliyor ancak açmamak için gayret sarfediyorlar.Neden ?
Hastalar kimsenin umrunda değil, olay para..
(oral and maxillofacial)ağız-çene-yüz cerrahisi abd ve avrupadaki gibi diş hekimliği tabanlı olursa estetik cerrahlar yüz bölgesi için tercih edilmeyecek yüz cerrahına gidilecek.

Türkiyeyi türkiye yapan herşey hala türkiyede ve türkiyede değişen hiçbir şey yok.
kesin olarak çıkmıştır ve 26 nisanda resmi gazetede yayınlanmıştır. bildiride sınavın ösym tarafından yapılacağı ve yılda en az 2 kere olacağı duyruldu. yani tus gibi olacak. sınavın içeriği hakkında kesin bir bilgi yok. hepimize hayırlı olsun.
uzmanlık alanları şöyle;
ağız, diş ve çene cerrahisi 4 yıl
ortodonti 4 yıl
ağız, diş ve çene radyolojisi 3 yıl
pedodonti 3 yıl
endodonti 3 yıl
periodontoloji 3 yıl
protetik diş tedavisi 3 yıl
restoratif diş tedavisi 3 yıl
dustan önce yasalarda diş hekimliğinde uzmanlık sayılmıyordu protez cerrahi vs. umut edilir ki tıpta olduğu gibi uzmanlık yapmayan hekimlerin çalışmalarına bir sınır getirilmesin bu uygulamayla.
dr. sami ulus'un nav tarafından kısaltılıp gizli aşkına ithaf edilmiş kısaltmasıdır. * * *
çok çalışanın değil ortalama çalışıp iyi sallayanın başarılı olduğu sınav. çalıştıkça çeldiriciler size hitap etmeye başlıyor. halbuki o kadar ayrıntı çalışmasanız o şıkkın çeldirici olduğunu bile anlamadan basit düşünüp doğru cevaba ilerleyebilirsiniz.
açılımı diş hekimliği uzmanlık sınavıdır. getirilmesi geç bile kalınmıştır. fakültelerdeki aynı soyadlı asistan ve hocalardan, yapılan haksızlıklardan bizi kurtaracak sınavdır. tus kadar zor olmasa da, özellikle temel bilimler bölümü fakültelerde * ayrıntılı görülmediği için diş hekimlerini zorlar. şu ana kadar 2 adet yapılan dus sınavına göre değerlendirirsek yapılan bu sınavlar bilgiyi ölçer nitelikte olup bilenle bilmeyenin ayırt edildiği, adaletin getirildiği sınavlar olmuştur. dus sınavının diş hekimliği alanında birçok şeyi değiştireceğine inananlardanım. dus gelmeden önce doktora yapan, diş hekimi olmak için 5 senesini harcamış insanlar neredeyse parasız çalışarak meslekten yılmışlardı. fakat dus ile bu durum ortadan kalkmış, diş hekimliğinin önü açılmış, bütün diş hekimlerinin yararına bir uygulama olmuştur.
duş demek istemişler de sanki yanlış yazmışlar hissini veren yerden göğe kadar çok doğru bir kelimedir.
Bir ay sonra bugün.
bitse de kurtulsak dedirten sınav. son 20 gün.
(bkz: bi duş alıp yatıcam)
allah başka mesleklere bu çileyi vermesin diyorum.bu sınavı kazanana kadar yaş oluyor 25.kazanıca da 3-4 yıl süren bir eğitim.ardından yine iş arama.sokayım düzenine ösym.
aylar sonra birisine dua etme vesilesi olan sınav. kazananlar çene cerrahı falan oluyor galiba.
"sen beraber dus, verecek 150 dolar."