bugün

Diş fırçasına ve diş macununa daha bu kadar daha diş arasında var dediğini düşündüğüm gereç. Kullandıktan sonra ben demin dişlerimi fırçlamadım mı? bunlarda ne diyebilirsiniz?
bıçak yerine peynir, kek vs. gıdaları düzgün kesmek adına kullanılabilecek fantastik ürün. tabii ki kullanılmamış olduğundan emin olmalısınız.
Ülkemizde alışkanlık haline dönüşemeyen, diş hekimlerinin ısrarla tavsiye ettikleridir.
Pratik olmayışı, fiyatının yüksek olmasından dolayı alışkanlığa dönüşemiyor sanırım.
kullanmanın hiçbir yararı yokmuş.

http://www.cnnturk.com/sa...m&utm_campaign=buffer
oral-b naneli tek geçerim.
bunun yerine ağız çalkalama sularını kullanın diyecektir isviçreli bilim adamları. kimbilir belki de o ürünlerin satışına ivme gerekiyor olabilir.
https://www.youtube.com/watch?v=OERgFPAgT8g

http://m.wikihow.com/Floss
dişler için en gerekli temizlik aracı. fırça ve macundan bile önceliklidir hatta. kullanınca dişlerinizin öncekine göre daha bir beyaz olduğunu bariz bir biçimde görebilirsiniz.

pratik bir kullanımını henüz keşfettim. ipin dolandığı işaret parmağına ipi dolamadan önce peçete sarılır ip bunun üzerine dolanır. bu sayede işiniz bittiğinde parmağınız morarmamış olur ve kullanılmış ip peçete üzerinde kalır.
Türklerin o ne dediğini duyar gibiyim. Sigara paketindeki jelatindir.
Diş ipi ilk olarak Amerikalı diş hekimi 'levi spear parmly' (1790-1859) tarafından hastalarına mumlanmış ipek ipliği olarak kullanımı tavsiye edilmiş olsa da, Diş aralarının bir iplik ya da kürdan benzeri bir çubukla temizlenmesi aslında Spear Parmly’nin öncesine dayanır ancak Parmly, bu işi kolayca gerçekleştirecek araçları ve yöntemi icat etmiştir. Parmly, sadece diş ipi kullanımını icat etmekle kalmamış diş ipi kullanımının faydalarını da çeşitli ortamlarda ile getiren ilk kişi olmuştur.

Diş ipi veya kürdanın kullanımına dair izlere ilk olarak prehistorik çağda yaşayan insanların diş kalıntılarında rastlanılmıştır.

2009 yılının mart ayında bilim adamları, Tayland'ın başkenti Bangkok yakınlarında 'lop buri' de yaşayan sayısı 50 olan bir makak kolonisinin insan saçlarını diş ipi olarak diş temizliğinde kullandıklarını gözlemlemişlerdir. Makaklar Bu diş temizleme ritüelini genç bireylere de aktarmışlardır. Anne makak, eğer diş temizleme işlemi yavrusu tarafından gözlemleniyorsa. Daha özenli ve detaylı şekilde bu temizleme işlemini yaptığı gözlemlenmiştir.

görsel
Kullanmanızı tavsiye ederim. Çok faydalı.
Diş ipini elime alınca temsili ben :

görsel
Disin arasina sertce sokmaya calismamak lazim bi anda girdiginde dis etini kanatabiliyor sakin uygulamak gerek.
Bağımlılık yapan temizlik aracı. hak ettiği değeri görmemesi can sıkıcı.

Not: Küflenmiş dişleri olanlara herhangi bir çağrışım yapmamış olabilir.
su tesisatçılarının kullandığı teflon bantdan farkı olmayan ip. markete gidip 15 - 20 lira bayılmayın. nalburdan 5 liraya 10 metreliğini alın.
Dişi dikmeye yarar.
dip ipi dışında her türlü şey için kullanılan ip çeşidi. pastacılar özellikle pasta kesmek için kullandığını duyduğum da çok tuhafıma gitmişti.
diş sağlığı açısından, diş macunundan daha faydalı olduğunu düşündüğüm ürün. hatta sırf bu yüzden reklamlarının çok fazla yapılmadığına dair bir komplo teorim bile var. diş ipi kullandıktan sonra dişlerinizi karbonatla fırçalarsanız, daha sağlıklı dişlere sahip olabilirsiniz diye düşünüyorum.

bu arada bütün markaları denedim en çok oral b'ninkini beğendim.
Oral-b olanları tavsiye edilir. Diş taşı, tartar vs oluşumunu engeller, diş fırçalarının ulaşmadığı araları temizler.
türkiye de %99.98 lik kismin kullanmadigi diş bakim zimbirtisi.
bazı markaların anlamsız derecede pahalı olduğunu düşünüyorum. diş sağlığı açısından neyi ne kadar farklı olabilir ki? diş ipi yani.
gece yatmadan dişlerinizi fırçalayın, fırçalamayın;

sabah uyandığınızda ağzınızda değişik bir tat ya da nefesinizde koku hissediyorsanız bunun en büyük olasılıkla sebebi diş ipi kullanmamak. günlük diş ipi kullanımı ve tabii sonrasında ağız gargarası birlikteliği ile o tadın tamamen gittiğini görüyorsunuz. resmen hayat kaliteniz artıyor.

günlük hayatta da insan kendisinde olan ağız kokusunu anlayamıyor. yani anlasa idi herkesin çevresinde nefesinin kokusundan rahatsız olduğu insan sayısı bu kadar olmazdı... diş hekimlerinin ağız kokusunu tespit etmek için önerdiği yöntemlerden birisi;

--dilin üstünü arkadan öne doğru bir kaşıkla sıyırarak kaşığı hem hemen, hem de bir iki dakika sonra koklamak.
bir diğeri de;
--balmumuyla kaplanmamış bir ipi dişler arasından geçirip koklamak!

yani koku en çok diş aralarından, dolayısı ile de dilden geliyor.

diş hekimi demişken, yıllardır düzenli 6 ayda en kötü senede 1 diş muayenesine gittiğim halde diş ipinin konusunun geçmemesi diş ipinin neden az kullanıldığının sebebini benim için açıklıyor. o yüzden;
diş ipi kullanın, kullandırın!
Kısaca diş ve diş etlerinin mına koyan hede.
kullanmayı bilirseniz, dişlere ve diş etlerine zararını değil faydasını göreceğiniz zımbırtı. görsellere de yüklemişler zaten, kürdanlılarını deneyiniz. nasıl kullanılacağı konusunda ve hatta dişinizi bile nasıl fırçalamanız gerektiği konusunda ise bir diş hekiminden yardım alınız. zaten dişlerinizde yapısal bir sorun olduğu için kullanamıyorsanız, ortodontik ya da farklı bir tedavi de önerir hekiminiz. hayat o kadar zor değil ya, biraz kafanızı çalıştırın.
diş ipini bim'den alanların tabii ki de faydasını göremeyeceği, aksine koptuğu ve diş arasında kalarak hasara sebep olduğu için kullanamıyorum diş etini mahvediyor gibi bok atacağı en iyi diş temizleme aparatıdır. sensodyne alırsanız pişman olmazsınız