bugün

gülmeyi ayıp zanneden, hayatın somurtmaktan ibaret olduğu yanılgısı içinde olup gülmeyi sevenlere bok atan tiplerdir.

Cem Yılmaz için de "ne var bu adamda bu kadar gülecek" der bunlar.

Ha şimdi biri çıkıp hayat sadece şaklabanlıktan ibaret değil diye hamaset edebiyatı yapmaya kalkabilir. Ben de derim ki henüz geç olmadan gülün.
şaklabanlık şaklabanlık diye miyklayan tiplerin ezeli rekabet içinde olduğu tiplerdir. nerde ne yapacağını bilen insanlarla bilmeyen insanların kavgasıdır bu.
kendini ağırdan satmak isteyen, içinizi bayacak olan, maskeyle dolaşan tipler de buna dahildir. mıy mıy yerler bitirirler insanı.
bu tur insanlar degisik sebeblerden oturu mutsuzdurlar. ya abazadirlar, ya kotu cocukluk gecirmislerdir, ya gizli ibnedirler, ya aletleri cok kucuktur... vesaire

gulen, mutlu olan insanlari kiskanirlar ve icin icin kil olurlar.

herkesin begenip guldugu bir olaya "ne var bunda gulecek" diye tepki gosterirler. ulan sen gulme, somurtmaya devam et. gulenede karisma. birak insanlar iclerinden geldigi gibi gulsun mutlu olsun. sana hic kimse "niye gulmuyorsun, bunda gulunmeyecek ne var" diyor mu ?

gulmek mutlu olmak saklaban olmak degildir. hayattan zevk almaktir.
karşımıza alıp, yeri geldiğinde en ciddi konuları da konuşabiliriz, yazabiliriz ama sürekli trtsözlük müşüz gibi tatsız, renksiz entryler yazamayız ya. burası özgür bir dünya, gel burada görüşünü yaz, baston yutmuş gibi dik duran ciddi yazılar için wikipedia ya da üye ol dememiz gereken tipler.
mıyklamak eyleminin ciddiyetlerine yakışmadığı tiplerdir. *
kara şövalye'deki joker'in hiç sevmediği tiplerdir. hemen "nedir bu ciddiyet?" diye uyarır.
80 yıllık ömürlerini renksiz bir dünyada geçiren kasıntı tiplerdir. Bu ciddiyet olayı babadan geçer çocuğa. sonra o çocuk büyür sığır olur. Bunda tabii ki çocuğun suçu yoktur. Ama iş işten geçmiştir. Bu ciddi sığırımız gülen insan görmeye tahammül edemez çünkü hayattaki her şeyi ciddiye almaya programlanmıştır. toplu taşıma araçlarında bolca görebilirsiniz bu kasıntıları. Suratlarından bok akar.
Abi Sen ne anlatıyon abla ya.
Yerine göre ciddiyet yerine göre espri. Bunu ayarlayabilmek gerek.