bugün

maçlardan önce mutlaka içilmesi gereken içki.
izmirlilerin çok iyi bildiği üzere izmirin resmi içkisidir.heryerde bira içilir belediye otobüsünde sahilde parkta evde heryerde...herzaman heryerde bira tabiriyle hatırlayabileceğimiz alkollü içki..birde göbek yapmasa mükemmel olur.yetkileileri bu konuda göreve davet ediyorum
(bkz: biranın ilk yudumu)
su evet evet bildigin su..
deniz kenarında içilmesi ile daha bir lezzetli ve anlamlı olan alkollü içecek. deniz kenarı bulunamadıysa duvar dibi de makuldür. hiçbir şey bulamadıysanız çıkın balkonda için.
sonuç: şu yaz sıcağında serin havada bira olmasa ne olurdu halimiz!!
(bkz: yaz aski)
(bkz: birayı kadınlara tercih etmek için 40 neden)
(bkz: kutsal sıvı)
içerisinde 45 promil alkol içeren gençliğin su gibi tükettiği,kimilerine göre içilmesi hamallık olarak nitelendirilen alkollu içki.
beni sarhos etmeyen ama almanlar ve hollandalıların sabah kahvaltısında bile ictigi artık onlar icin su niteligi tasıyan alkollü malt icecek.
yüksek mayalı olup türkiye'de bulunmayan bir çeşidi vardır. vücut geliştirme sporuna destek amacıyla tüketilir. kutu efes ile yüksek mayalı birayı birbirinden ayırt edemeyip antreman yapılan salona sarhoş gelenler vardır. 2 ay sonra gelişemediklerini görüp antreman yapmayı bırakırlar, hayatlarının kalanına da akşamcı olarak devam ederler.
limon suyu ile bambaşka bir hal alan maçlarda,konserlerde,ps2 oynarken süper giden içecektir...
keyif için içilmelidir zira kafa yapmak için hamallıktan başka bir şey değildir.en iyi mezesi kısa marlboro ya da tekel 2000 dir.sigara içmeyenler için tuzlu fıstık tavsiyedir.
rock konserlerinin vazgeçilmez içkisidir.fakat iğrençtir içilir içilir işenir başka da bi işe yaramaz ancak farklı modellerini denerseniz kafa yapar (extra,special).ayrıca tuvalet sorunu da aapayrı bir derttir.
Proleter içkisi.Kapitalist adam viski, entel adam şarap,eskitüfek takı, nihilist adam votka içerse,proletere de bira yaraşır.
reklam yapıp tavsiye etmek gerekirse ruffles peynirli soğanlıyla çok güzel olan,açık havada soğuk içilmesi tavsiye edilen arpa suyu.
barlarda espri yükü insanların 1-a şeklindeki geyiklerine maruz kalmış ama ses çıkarmamış yük olurum yapmayın içkidir.
böbrekleri hayvan gibi çalıştırdığı için böbrek taşı riskini baya bir azaltan az alkollü,sicak bir yaz akşamı buz gibi şişede kafalara dikmek gibisi olmayan içecektir.
kafa yapan arpa suyu
fakir metalcinin en yakın arkadaşı olarak görülen alkol.
Bira, çimlenmiş tahıllardan, özellikle arpadan yapılan ve kendine özgü kokusu ile tadını şerbetçiotundan alan alkollü bir içkidir
Biranın tarihçesi neredeyse tahıl tarımının başlaması kadar eskidir. Günümüzden 8000 yıl öncesinde Akdeniz'in doğu kıyılarındaki halkların ilk bira üretimini yaptıkları sanılmaktadır. Eski Mısırlılar, insanlara bira yapmayı tarım tanrısı Ostris'in öğrettiğini düşünürlerdi. Bunun yanı sıra Babil'de de bira yapılışı, bağcılık ve şarapçılığın yaygınlaşmasından önce Akdeniz'de de biracılığın bilindiği yazılı kaynaklardan anlaşılmaktadır.
Bugün büyük bira fabrikalarında binlerce varil dolusu bira üretimi yapılmaktadır. Ancak günümüz çağdaş üretim teknikleri Eski Mısır mutfaklarındakinden ve ortaçağ Avrupası manastırlarında uygulanandan çok farklı değildir. Hem ekmeğin hem de biranın bir rastlantı sonucu bulunduğu sanılmaktadır. Her ikisi içinde maya gereklidir, ve bu canlılar gözle görülemeyecek kadar küçük bakteriler olduğundan, o günkü teknoloji ile kimse ıslandırılarak çimlendirilmiş arpaya maya katıldışında köpüklü bir içkinin elde edilebileceğini kestiremezdi. Yapılan ilk biralarda şerbetçiotu yoktu, insanlar yüzyıllarca biranın içine çeşitli otlar katarak değişik tatlar aradılar. ilk şerbetçiotu ile bira yapılması 14. yüzyılda yapılmıştır.
Özellikle iklimleri bağcılığa elverişli olmayan kuzey ülkelerinde hızla şarabın yerini alan bira, bugün de Almanlar'ın, iskandinavlar'ın ve ingilizler'in geleneksel içkisidir. Günümüzde Almanya'da ve ingiltere'de özel adlar ile üretilen pekçok bira çeşiti vardır. Alman ve ingiliz biraları genel olarak mayalama yöntemleri ile malta katılan şerbetçiotu miktarı ile birbirinden ayrılır. ingiliz biraları üst biralama yöntemi ile üretilir ve alkol oranı %4-%6,5 'tir. Lager adı verilen Alman birlarında ise şerbetçiotu ve alkol miktarları daha azdır. Alt mayalama ile üretilen Alman biralarında %3-%5 oranında alkol bulunmaktadır. Ayrıca ingiltere'de "Ale" denen ve şerbetçiotu katılmadan yapılan biralar da vardır.
ilk olarak sümerler'in bira yaptığı ve mısırlı'ların da piramitlerin yapımında çalışan kölelere bira verdiği bilinir.
mutluluğun sıvı halidir.
ikinci şişesinin sonlarına doğru bana, lan iki birayla sarhoş mu oldum dedirten,düşük alkollü içkidir.*
bira sohbetlerin güzel içeceğidir ama yanındaki çerez ona anlam katar daha çok. özellikle deniz kenarında yanında patates cipsi de olduğunda güneşin alnında beyin kanamasına varmayacak bir baş dönmesi, hoş bir sersemlik yaratır. severim çok içerim ama hamallıktır be kardeşim bu bira. daha hafif bir alkollü içecekle daha mayhoş bir haz alabilirsiniz. doğruya doğru.
gece sahilde içilince ayrı bi tat veren içkidir.