bugün

(bkz: murat acikogretim kurslari)
içinde hiç bir işin tam anlamıyla yürütülemediği yetkili diye soru sorulan kişilerin bile yetersiz davranışlar sergilediği öğretim sistemi "kurumu".öğrenciler bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete şeklinde bir şuursuzlukla öğrenimlerine devam ederler. kaydolanlardan çok azı bu kurumdan mezun olurlar.
5-6 nisan da vize sınavları uygulanacak olan uzaktan öğretim üniversitesi. girecek herkese kolay gelsin.
Vize sınav sonuçlarını finallere bir ay kala açıklayan, örgün eğitim veren bir üniversiteyle aynı miktarda harç alan, bu harçlara karşılık yaptığı tek hizmet olan verilen kitaplarda da bariz hatalar yapılan, sınavlarında dört yanlış bir doğruyu götürmediği için şans eseri iyi not almanın mümkün olabildiği Türkiye Usulü ''uzaktan eğitim sistemini'' uygulayan üniversite. * *
an itibariyle 2007-2008 ara sınav sonuçları açıklanmış olup şahsımın sıçtığı ders notlarıdır. yazıklar olsun aöf..
31 mayıs - 1 haziran tarihlerinde terleterek avrupa futbol şampiyonası öncesinde stresi sıfırlayacak nadide kurum. *
31 mayıs 1 haziran 2008 final sınavlarından sonra bir çok 1. sınıf öğrencisinin döküleceği sınav. bu sınavdan çok sonra silkelenmiş bünye açıköğretim sistemini üniversiteden saymayacak açıklamalarda bulunacak "öyle üniversite mi olur" sözleri ile küçük düşürmeye çalışacak, ve yine aynı zeka küpleri "çok iyi bir üniversite olsaydı bırakmazdım, okurdum." diyerek kendi beceriksizliğini örtbas etmeye uğraşacaktır.
kitaplarının ayrıntı konusunda birbiriyle yarıştığı aslında çok zor olmayan ama koca kitaptan sadece 30 sorunun çıkacak olması ve bunun da 7 ders için tekrarlanması dolayısıyle acık ögretımın aslında hiç kolay olmadıgının ve bundan sonra acıkögretım okuyan insanların cektıklerını daha iyi anlamaya yarayan kurum.
an itibari ile 2008 final sonuçlarını açıklayan kurum.
http://eogrenme.anadolu.edu.tr

gibi nefis bir hizmeti öğrencilerine sunarak özellikle sınav arifelerinde büyük rahatlık sağlayan kurum kendilerini gerçekten tebrik ediyorum büyük emek harcanarak yapıldığı daha girer girmez belli oluyor. *
öss sınavında baraj olan 145'i geçen herkesin tercih edebileceği ve (kontenjanlı 2-3 bölümü hariç) % 99,9'unun yerleşeceği anadolu üniversitesi ne bağlı fakülte...

ayrıca herhngibir üniversitenin herhangibir bölümüne yerleşmiş bir öğrencinin veya mezun olmuş bir öğrencinin 2. üniversite okumak amaçlı olarak başvurabileceği ve yine % 95'e yakınının başvurusunun kabul edildiği fakülte.

4 yıllık bölümleri:

- işletme fakültesi
- iktisat fakültesi

iktisadi ve idari bilimler fakültesi ile karıştırılmamalıdır. eğer "ben eskişehir gibi güzel bir kentte, anadolu üniversitesi gibi bir üniversite de işletme, iktisat, vb... bölümlerini bizzat okumak istiyorum" şeklinde düşünüyorsanız, anadolu üniversitesi iktisadi-idari bilimler fakültesi için öss'de ilgili puan türünde iyi bir puan alıp, bu fakültedeki bölümlerden birisini tercih etmeniz gerekiyor. eğer kazanırsanız bu şekilde bizzat eskişehir'de örgün olarak okuyabilirsiniz. eğer "yok ben evimde ailemin yanında hem anadolu üniv. öğrencisi olarak okuyup hem de çalışmak istiyorum" diye düşünüyorsanız ve öss'de de barajı geçtiyseniz, tercih listesinde tercih edip, ösym tarafından yerleştirildikten sonra(ki % 99 garantidir, kontenjanlı 2-3 bölüm hariç) yerleşirsiniz başvuru tarihlerinde en yakın aöf bürolarına giderek kayıt için başvuru yapabilirsiniz. Üstelik bir sonraki sene ÖSS'ye girdiğinizde de Oöbp'niz düşmez...

son yıllarda başlatılan uygulama ile 4 yıllık bölümlerde (hangi üniversite olduğu önemli değildir) okuyan veya bu bölümlerden daha önce mezun olmuş sahışların da "2. üniversite" okumak isterlerse, 4 yıllık bölümlere başvuru yapabilecekleri ve başvurulaın % 95'e yakınını kabul ettiği fakültedir. aynı şekilde herhangibir üniversitenin 2 yıllık meslek yüksekokulu veya yüksekokulu'nda okuyan öğrencinin de yine "2. üniversite" düşüncesi ile 2 yıllık bölümleri başvuru yapacağı ve yine % 95'inin başvurusunun kabul edildiği fakültedir.

2. yıllık bölümleri:

-iktisadi ve idari Programlar Bölümü
Adalet Mesleki Eğitim Önlisans Programı
Bankacılık ve Sigortacılık Programı
Bilgi Yönetimi Programı
Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı
Deniz Kuvvetleri Meslek Eğitimi Programı
Dış Ticaret Programı
Ev idaresi Programı
Halkla ilişkiler Programı
Hava Kuvvetleri Meslek Eğitimi Programı
ilahiyat Programı
Jandarma Meslek Eğitimi Programı
Kara Kuvvetleri Meslek Eğitimi Programı
Muhasebe Programı
Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Programı
Polis Meslek Eğitimi Programı
Sağlık Kurumları işletmeciliği Programı
Sosyal Bilimler Programı
Turizm ve Otel işletmeciliği Programı
Yerel Yönetimler Programı
-ingilizce Öğretmenliği Programı
-Okulöncesi Öğretmenliği Programı
-Sağlık Programları Bölümü
Laborant ve Veteriner Sağlık Programı
-Sınıf Öğretmenliği Lisans Tamamlama Programı
-Teknik Programlar Bölümü
Tarım Programı
-Uzaktan Öğretim Bölümü
-Yaygın Eğitim Programları Bölümü

görüldüğü gibi sadece bilindik programlarda okuyan normal öğrenciler için değil, asker-polis-jandarma gibi birimlerde çalışan personelin lisans tamamlama programları ile kademelerini, derecelerini, rütbelerini, konumlarını arttırabilecekleri fakültedir.

yani sırf "askerden kaçma" veya "üniversite okuyor görünme" olaylarına meze olmayı haketmeyecek fakültedir. şu anda eskişehir'in büyükşehir belediye başkanı prof. dr. yılmaz büyükerşen in yıllar evvel kurduğu ve bugün bu noktaya gelmiş sistemdir. yılmaz hoca'nın ileri görüşlülüğü burada belli olmaktadır. onun sayesinde bugün her evde en az bir üniversiteli var...
açıköğretim okuyan arkadaşla girilen diyalog:

-: yaa derse çok geç kaldım...
+:?? trt4'e mi?
-: ne alakası var yaaa
+: bişi soracağım trt4'De yoklama alıyorlar mı uhahahaha
-: bi sittir yaaa
eğer örgün programla birlikte okuyorsanız ve dersleriniz tutmuyorsa * * istatistik sizin için bir kabustur.
sınav sorularının cevapları istisnasız;

6'sı a
6'sı b
6'sı c
6'sı d
6'sı e

şeklinde yapan/yaptıran kurum. tabi 30 soruluk olanlarının. yoksa benim gibi 26 soruluk dersin sınavında böyle yaparsanız e şıkkına 2 tane soru kaldığını son 10 dakika kala fark edersiniz.
(bkz: açın öğrenin fakultesi)
herhangi bir heyecan ve öğrenme açlığı vaat etmeyen fakülte.
not: aofliyim ben de.
dışardan eğitim veren,öğrencilerinin kendi çabalarıyla ders çalıştığı bi sistemi olan,örgün okuyan öğrenciler ve bilinçsiz vatandaşlar tarafndan küçük görülen,aslında okulu bitirdiğinde örgün üniversitelerden hiç bir farkı olmayan ve şu gerçeğini savunduğum türkiyede diplomasının dünyaca geçerlilik özelliği olan 7 üniversiteden biridir.
iktisat fakultesi 1. sınıfının öğrencisi olduğum sistemdir. ayrıca internet sitelerinde eöğrenme portalı adı altında oldukça faydalı işlevleri kullanılabilmektedir. örneğin sesli kitap bölümünden tüm ders kitaplarının mp3 formatını alıp dinlenilebilir. bakmakta fayda vardır.
(bkz: açıköğretim fakültesinin 1 sınıfı geçememek)
başka bi üniversitede herhangi bi bölümde okurken sınava girmeden 2. üniversite olarak okuyabileceğiniz fakültedir. mesala tıp okurken diğer yandan da işletme okuyabilirsiniz artık ne işe yararsa?**
30-31 mayısta final sınavları vardır.
askere bi süre daha gitmek istemeyen erkeklerin son çaresi.
küçük görülmesine rağmen mezun olunduğunda örgün öğretimden hiçbir farkı olmayan aynı anda hem çalışmak zorunda olup hemde örgün üniversite defterini kapamak zorunda kalanların tercihidir. malesef ülkemiz insanlarının önyargılı davranışları sebebiyle özel sektörde -diğer örgün i.i.b.f'leri gibi- iş olanakları torpil ve benzeri araçlarla sınırlandırılımış ancak kamu sektöründe geniş bir iş olanağına sahip bölümlerin olduğu üniversitedir. kpss, ales, kpds gibi sınavlara asılıp bir yere kapak atma çabasındadırlar çoğunluğu. bazıları hariç tabi.
özel sektörde örgün eğitim veren fakülte** mezunlarına göre ayrımcılığa uğramalarının sebebi, örgün fakülte mezunlarının yarısından daha az sayıda ders almaları* ve ciddi bir üniversite öğrenimi görmemiş olmaları gösterilebilir. pek de haksız bir sebep sayılmaz...

şahsen bir personel alacak olsam aöf mezunundan ziyade 2 yıllık meslek yüksekokulu mezununu tercih ederim. istanbul, izmir gibi büyük üniversitelerin bulunduğu yerlerde yüksekokullarda ciddi ve kaliteli eğitim veriliyor.
iktisat derslerinin zorluğu le bilinen işletme bölümüne sahiptir. çalışılmadan geçilmesi düşünülmeyecek kadar zor olan dersleri barındırır.