bugün

bu ülkenin tek kurtuluşudur. açık ve net.
Bir siyasal partinin logosunda bulunan oklara karşılık gelen ilkelerdir.
Chpnin zerre umrunda olmayan ilkelerdir.
ilkeleri cumhuriyetçilik, halkçılık, devletçilik, milliyetçilik, laiklik ve inkılapçılıktır.
hiç zoe birşey değil kemalistim diye dolaşan insan 6 sözcüğü bile bilmiyorsa... anlamını bilmese bile adını bilsin..
1.demokrasinin ağ koydugunuz için olabilirmi

2.insan hakları 1 kişinin haklarına dönüşmüş olmasın her türlü hakaret etme hakkı ne biliyim israil tohumu ananıda al git felan her türlü hakka sahip yani.

3.hangi hukuk desem Ergenekon bolyozda sahte delilleri görmelerine rağmen siyasi baskı yüzünden susan hukukmu rezza için bir gecede çıkartılan yasayı uygulayan hukukmu ben ana yasa mahkemesini tanımam diyip hukuku kendine bağlayan ve daha sonra rahip olayında yargı bağımsızdır diyip bir lideri işine geldiği gibi kullandığı hukukmu

4.vatandaşın borçlarına gelince azrail kesilen her türlü kolluk kuvvetini seferber eden zabıtası polisi maliyesini kullanan bir iktidarın kendi yandaşlarına gelince yüzmilyonca vergi borcunu silip görmezden geldiği bir yerdesin ne eşitligi
Adamlar koskoca tv kanalına yüzmilyonlar ödedi 2 hafta sonra batıyoruz vergi affı talebinde bulundu kanala ödediği paradan daha fazla vegiyi sildirdi

5.eğitime gelince bu millet okudukça bizim partimiz oy kaybediyor ben cahil kesime daha çok güveniyorum diyen birini eğitimin başına geçirdiler.

Hey yavrum hey.
kılıçdaroğlunun sayamadığı ilkelerdir.
https://www.ensonhaber.co...ini-sordu-2017-03-08.html
(bkz: kanını taşıyandan başkasına inanma)
(bkz: nutuk)
bak bunu anlayabilseydim zaten böyle durmazdım yerimde.

bak mustafa kemal diye bir yiğit anlatmış 100 yıl önce. fakat öyle bi zihnim yok benim anlayacak.

bak savunurum her fikrini paşa'm, senin zihninin aydınlığı benim kör kuyularımı da aydınlatır, fakat ben yine anlayamam o kadar.

bak sen çok zekisin, ben O kadar değilim, affet paşa'm .
chpnin savunduğu ilkeler;
laiklik
chpnin karşı olduğu ilkeler;
milliyetçilik, cumhuriyetçilik, halkçılık, yenilikçilik, devletçilik

evet amk hepiniz atatürkçüsünüz.
Türkiye'nin çağdaşlaşma yönünü belirleyen, Atatürk Devrimleri'ne temel teşkil eden ve Türk milliyetçiliğini esas alan fikir ve düşünceler.
hepsi tarih olacaktır.
Doğru anlaşıldığında mantıklı olduğunu istemsizce düşündüğünüz ilkeler. Ama doğru anlamak çok önemli.
şimdi bazı konuları bazı zamanlarda bazı insanlara bilal'e anlatır gibi anlatmak lazım. evet artık literatürümüzde böyle bir anlatma tarzı var. güzel, akıcı, anlaşılır, kuşkusuz 7 yaşında bir çocuğun bile anlayacağı şekilde anlatmanın karşılığı sanırım. belki de 4-6 yaş aralığı bilemedim şimdi. neyse...

kastettiğimiz birileri kim;

hemen özetleyelim hedef kitle vatansızlar başta olmak üzere, dinciler (dindar insanlar demiyorum bak), laikçiler diyenler (ki laikçi ne amk), ulusalcılar diye ötekileştirenler, federasyoncular, özerkçiler ve şüphesiz hırsızlarla, yolsuzluk sevdalıları.

ne demişti atatürk cumhuriyeti kurarken ilkelerinde cumhuriyetçilik, laiklik, halkçılık, milliyetçilik, devletçilik, inkılapçılık.

hangi biri bu ilkelerin bu vatanın zararına?

laiklikdini siyaset için aracı kullananların en korktuğu şey. tayyip ve saz arkadaşları. cemaat 30 senedir devlete nüfuz ederken akp iktidarı 10 yıl boyunca devleti cemaate verdi. bakma şimdi çırpınıyorlar beyhude. yüce divan kapıda. kaçış yok.

cumhuriyetçilik. yahu adı üzerinde zaten. yoruma açık bir konu mu bu? değil.

halkçılık işte önemli husus bu. bu ülke son 13 senedir aynı parti tarafından yönetiliyor. halkçılık anlamında son 13 senede bu iktidar ne yaptı? halk o kadar dengesiz bir profile sahip ki zengin 13 senede çok zenginleşti, fakir çok fakirleşti, orta sınıf vardı bir dönem o da kalmadı. orta sınıf diye bir kavram yok şu anda. herkes geçim derdinde.

milliyetçilik bunu da tek bir partiye parsellemek ne büyük bir yanlış. yahu güneydoğu'da vatansever kürt gençleri yok mu? vatanı için şehit olan kürt gençler yok mu? bu ülkenin tüm insanları için geçerlidir bu kavram. etnik köken fark etmeksizin. ne bir partiye mal edilebilir ne de tek bir siyasi lidere. zira atatürk'ün ilkesi bu konuda sabittir.

devletçilik ve milliyetçilik konusunda bir şeyler yazmaya gerek görmüyorum zira son derece açık şeyler. ama bir copy paste yapalım "bilal'e anlatır gibi anlatmak ek ders" şeklinde...
devletçilik devleti sevmek anlamında değildir onu bir kavrayalım önce de. *
öğrenilmesi değil anlaşılması gereken, aslında uygulanamayan ilkelerdir. üstüne düşüldüğünde medeniyet dahil birçok kavramın kapılarını açar.
Milliyetçilik ve devletçilik. Her şeyden önce devletçi ardından milli benliğimize sıkı sıkı sarılı olmalıyız.
Hepsi önemlidir fakat aralarında milliyetçilik bi tık daha önemli.
atatürkçülerin bilmediği ilkelerdir.
temizlik kemalizmin yarısıdır.
Atatürk ilkeleri, Türkiye'nin çağdaşlaşma yönünü belirleyen ve Atatürk Devrimleri'ne temel teşkil eden fikir ve düşüncelerdir. Atatürkçü Düşünce Sistemi içinde birbirine bağlı bir bütün oluşturan Atatürk ilke ve Devrimleri, Türkiye'yi çağdaş uygarlık düzeyine ulaştırabilmek için bilimsel düşünceyi esas alan aklın ve mantığın çizdiği yollardır. Bu nedenle Atatürk ilke ve devrimlerinin temelinde yapıcı olup doğruya ve yararlıya yönelmek vardır.

Atatürk ilkeleri, başlangıcından beri Türk Devrimi içinden doğmuş ve onun uygulamalarına yön vermiştir. Atatürkçülük konularını araştıran bilim insanları bu ilkeleri Temel ilkeler ve Bütünleyici ilkeler olarak iki başlıkta toplarlar.

Bu ilkeler, Atatürk'ün devlet anlayışına hakim olan ulus devlet, tam bağımsızlık, ulusal egemenlik ve çağdaşlaşma hedefinden kaynaklanmaktadır.

Atatürk ilkeleri, önce dönemin tek partisi olan Cumhuriyet Halk Fırkası'nın program ilkeleri olarak benimsenmiştir. 1937'de çıkarılan bir kanunla 1924 Anayasası'na eklenen ilkeler, bu uygulama ile hukuken Türk ulusuna mâl edilmiştir.
Kemalizm e imanın şartlarıdır.
türkiye'yi var eden, ayakta tutan ve ileriye götürecek olan ilkelerdir.
bu ilkelerden taviz verildikçe türkiye cumhuriyeti'nin temelleri sarsılacaktır.
Türkiyenin olmasını sağlayan ilkelerdir.
atatürk'ün yaşadığı dönem de dahil, cumhuriyet tarihinin neredeyse hiçbir döneminde uygulanmamış, uygulatılamamış ilkelerdir. demek ki atatürk'ün dediği gibi "türk milletinin karakterine en uygun yönetme-yönetilme ilkeleri" değilmiş bunlar. atatürk kendi dahi buna inanmamıştır ki; ne kendisi ne de varisleri bu ilkeleri pratikte uygulama peşine düşmüştür. belli bir zümreyi "bakın biz batılılaşıyoruz" diyerek uyutma girişiminden başka bir şey değildir, bu göz boyamaktan, halkı uyutmaktan başka hiçbir etki doğurmamış ilkeler.
kısaca budur:

görsel