bugün

inşallah hiçbir zaman gerçekleşmeyecek olay.
bilgisayar oyunlarıyla beyni yanmış güruhun heyecanla beklediği olay.
başkanlık adı altında hilafet isteyenlerle buna karşı duracaklar arasında yaşanması çok muhtemel savaştır.

kimse burada olmaz diye rahatlamasın. meclis içindeki kavgaların yarın halka sıçrayacağı çok açık. başkanlık adı altında rejim değişikliği öngörülüyor ve şeriatçılar daha şimdiden 2. osmanlı naralarına başladı. açıkca buna karşı duracak kesimlere karşı da şiddetle karşılık verecekler.

yani ohalde anayasa değiştirmek isteyen kafanın amacı açık.
(bkz: iç savaş tellallığı)
son zamanlarda sürekli ve belli ki kasıtlı bir şekilde kaşınandır.

bu kaşıyanlar kim bilmem ama milletçe akıllı olmamız lazım.

bu işlerin sonu pek iyiye gitmiyor.
Bunun olmasını istemek orospu çocukluğudur.

Anca ingiltere'nin ekmeğine yağ sürersiniz, başka hiçbir şey değil.

islam'la da alakası yoktur. Sorun insanlarda. Küçük beynine yerleştir bunu gerizekalı.

Başlığı hortlatıp kaçman da ne tür bi mal olduğunun ayrı göstergesi.
Bazı kansızların asla gerçekleşmeyecek hayalidir.

"Söz konusu vatansa gerisi teferruattır."
toplumsal anlamda kullanılan dilin, siyasilerin sayesinde sivrileşip, ağırlaşması sebebi ile bu tür havadisler verecek, ağzından sular aka aka bu ülkenin her türden insanının birbirine girip ölmesini kahkahalarla izleyecek orospu çocukları vardır, olacaktır. hukukçu değilim bu yüzden vatan hainliği suçunun ne olduğunu sözlükteki bazı yamyamlar gibi bilemeyebilirim ama; ne burası ırak, ne burası suriye, ne burası ürdün, ne burası katar, ne burası iran. burası türkiye! bilmeyen ajan godoşların şunu iyi bilmesi lazım; biz, 1950'lerden bu güne yaşatmaya çalışıp şu anda koma halinde olan demokrasi çabamız ile sağa sola bölünüp yıllarca birbirinin gencini yoketmiş bir milletiz.
bu geride saydığım yamuk yumuk devletlerin rüyasında bile görmediği, yanından bile geçmediği demokrasiyi en azında hayal etmiş biraz yaşamış bir ülkede en fazla bir kaç linç olayı yapar, ne olduğu bilinmeyen ve bulunmayan kişilerce kahveler taranır, bir kaç gazeteci patlatılır.
ama en tehlikelisi islam dini adına hareket ettiğini zanneden aslında şeytana hizmet ettiğini bilmeyen şizofren lavukların yapacağı eylemler olacaktır. hadsiz, kişiliksiz, duygusuz bu kişilerin insan onurunu hiçe sayarak yapacakları canavarca eylemler sonucunda kaçabilecek insanlar kaçacak, geri kalanlar ise yapmayın etmeyin diyaloğuna başlayacaklardır. bu ülkenin insanı bu raddede vicdanı ile hareket edip savaşa dönüşmeden bu işi bitirir ama benim daha da korktuğu olay, bu işi sakalı olan bir ajan tarafında hem de herkesçe bilinen bir kişinin cinayetlere döndürme isteğinin kabul görmesidir ki en tehlikeliside budur. malum kişi ya da kişiler toplum tarafından tanıdık olan insanlar olunca otorite boşluğunu fırsat bilip kıymaya başlayacaklardır.
Kesinlikle olmayacak savaşdır. Aslında böyle şeyleri konuşmak ve dillendirmek bile kötü. Bu tür şeyler bazılarının temennisi bazılarının amacı olabilir. Bize dusen bunun olmaması için elimizden geleni yapmaktır.
şu silah bırakan suriyeli muhalifleri de ülkeye alırsak türklerle suriyeliler arasında çıkması muhtemel savaştır.
olmayacak olandır. izin vermeyiz. yüksekovadan selamlar. biz buradayız hevaller nerede. Mustafa Kemal öncülüğündeki bozkurtlar güney doğuda, aponun piçleri inlerinden çıkamaz oldu!
Felaket tellallığının lüzumu yok.
gidişat öyle gösteriyor. 2017 ortasında zuhur etmesi bekleniyor. vaziyet alın karışacak ortalık.
savaşma seviş. verdiğin savaş kızı ayarlamak için olsun efenim. saygılar.
Evet adim adim gelen savastir. Haber sitelerinde ve sozlukte 5 dakika gezindim karsima cikanlar soyle;
Kucukcekmece'de tekel bayine ates acildi,
Cubbeli fetvayi verdi yilbasi kutlayan buyuk harama girer,
Hristiyan alemi icin onmeli sayilan noel'e efeler esprili yaklasti, (espiride noel babayi darp edip basina silah dayamak.)

Hergu boyle haberler cikiyor zaten, herkes denk geliyordur. Bu isin sonu iyi degil, benden soylemesi.
ordu içindeki perinçekçi avrasyalı subaylarla ABD NATO güdümündeki subaylar arasında bir yarılmanın başladığı, bunun da pek yakında bir çatışmaya dönüşeceği konusunda abd'li bazı yazarların analizleri var. bu gerçekleşirse, şüphesiz toplumda da karşılığını bulacaktır. bu da en hafifinden iç çatışmalar başlayacak demektir. savaş noktasına gelir mi, kestirmek zor. ama ihtimal kuvvetli görünüyor.
yakınımızdaki suriye iç savaşına yüzeysel bir şekilde göz atalım. nasıl başladı oradaki iç savaş?

bir adet diktatör
kuzeyde varlığını sürdüren bir terör örgütü (pkk, pyd, ypg)
bu terör örgütünün kaynağı olan ve iç karışıklıktan bir türlü kurtulamayan ırak ile sınırın belirsizleşmesi kontrolünün sağlanamaması
abd eliyle oluşturulmuş yapay bir terör örgütü (ışid)
diktatör esada karşı kışkırtılmış muhalif gruplar

senaryoyu yazalım. ışid ortaya çıktı ve nereden geldiği belli olmayan bu terörist grup bir anda büyüdü ve kontrol edilemez boyutlara ulaştı, yaptığı eylemlerle dünya gündemine oturdu. bölgede bir kürt devleti kurmak isteyen ve bu isteği kendisine abd tarafından vaatlerle fısıldanan pkk da harekete geçti ışidin oluşturduğu kaos ortamından faydalanarak kürt devleti kurma planını uygulamaya koydu. iki tane abd destekli terör örgütü. zaten mezhep çatışmaları olan bir ülkede kaos ortamı oluşturmak için yeter de artar bence. ha bu mezhep çatışması olayına şöyle bakmak lazım; iç savaşı bu ülkelere getiren abd hangi ülkede nasıl bir ayrışma varsa onun üzerinden yürür, halkı birinin diğerine çok üstün olmadığı iki ayrı parçaya böler bir şekilde adamların uzmanlık alanı bu suriyede mezhep olur başka bir ülkede başka bir etmen. sonuç olarak oluşturulan kaos ortamında bugüne kadar iktidardaki diktatör tarafından ezilen ve zulme uğrayan muhalifler de silahlanırlar ve yine abd eli vardır olayda. sonrasına az çok herkes vakıf al sana iç savaş ortamı. unutmadan ekleyeyim bizim gibi bir ülke dahi suriyedeki savaşı körüklemiş devlet bütünlüğünü sağlamak yerine oradan kendisine bir çıkar kovalamış bu süreçte, türkiye böyle bir iç savaşta olsa bize karşı batıdan yunanistanın, doğudan ermenistanın nasıl politikalar izleyeceğini bilmek için ermiş olmak gerekmiyor.

şimdi bu senaryoya bakalım ve bizde aynısı veya benzeri olur mu olmaz mı değerlendirelim.

bir adet diktatör var mı? var.
güneyde varlığını sürdüren bir terör örgütü? aynı terör örgütü zaten bizim baş belamız ve kurmak istedikleri kürt devleti bizim de topraklarımızı kapsıyor. üstüne üstlük ışid de türkiye ye tehdit oluşturan ve aktif olarak saldıran bir terör örgütü.
bu terör yuvalarının beslendiği ırak ve suriye ile olan sınırın ne durumda? içler acısı halde.
abd eliyle oluşturulmuş bir yapay terör örgütü daha? bunu oluşturmak zor olmasa gerek abd için. belki de hazırdaki fetöyü kullanır.
son olarak olaylar başladıktan sonra tayyip karşıtlarını kışkırtmak kalıyor. ülkede kaos ortamı oluşursa bunun olmayacağının garantisini de kimse veremez. bu kışkırtma eylemi ben size silah vereyim siz de fırsattan istifade tayyip i indirin şeklinde değil çocuklaşmayın. direkt bu muhaliflere gelen ve kaynağı mevcut yönetimmiş gibi gösterilen bütün ipuçlarının bunu işaret ettiği saldırılar bu ortamı oluşturabilir.
bütün bunlara engel olacak güçlü bir ordun veya istihbaratın da yok bu da bonus suriyede bu durum nasıldı bilmiyorum yazmadım o yüzden ama bizde böyle.

felaket tellalığı değil bu çok çok uzak bir ihtimal veya komplo teorisi de değil. bu coğrafyalarda defalarca yaşanmış ve yaşanmakta olan şeyler. türkiyeye yapmak istemeyeceklerini kim garanti eder? abd nin veya batının bizi destekleyeceğini bu şekilde karışmamıza izin vermeyeceğini savunacak biri var mı?

ya da şunu sorayım iktidar yanlılarıyla karşıtları birbirlerine nefret kusuyorlar mı? sağlıklı bir şekilde olayları tartışmak yerine yapılan tek şey karşılıklı olarak bok atma uğraşları mı? gezi olayları sırasında veya 15 temmuz darbe girişiminde kısmen de olsa ülke içinde bir kaos ortamı varken iki tarafın birbirine şiddet içerikli saldırıları oldu mu? sırf siyasi görüşünden ötürü insanlar birbirlerine satırlarla saldırmaya kalkıştı mı bu ülkede? toplum ahlakının kaybolduğunu gösteren iğrenç olaylar ardı arkası kesilmeden yaşanmaya devam ediyor ve birileri tarafından savunuluyor mu bu iğrençlikler?

türkiyenin gerçekleri bunlar, salak salak algı yaratma uğraşı diyeceğinize şapkanızı önünüze koyup düşünün. ülkenin düştüğü bu durumdan kurtulmasının çarelerini arayın, çıkış yolu bulmaya çalışın. bir tane ben söyleyeyim mesela insanları kutuplaştırmayın, nefretle hareket etmeyin ve karşıt görüşte nefret uyandıracak söylem ve eylemlerde bulunmayın. bunu yapan siyasileri de uyarın herkes kendi seçtiği siyasiyi uyarsın ki koltuğunu kaybetme korkusuyla bu uyarıya kulak verebilsinler. bu ülkede terör eylemi olduğunda halkın tutumu önceden nasıldı? öyle bir birlik beraberlik olurdu ki hiçbir gücün bu ülkede emellerine ulaşamayacağını düşünürdünüz ama şimdi terör eylemleri farklı tepkiler uyandırıyor evet önceki gibi nefret uyandırıyor ama sadece terör örgütlerine karşı değil siyasi olarak kendinden olmayanlara karşı da nefret uyandırıyor. iktidar yanlısı karşıtlara, iktidar karşıtları da yanlılara nefret duyuyor terör eylemlerinden sonra. üzerine düşülmesi gereken konu budur bence.
izliyoruz bakalım baya heyecanlı geçiyor.

eksiler evet.
Bazı kesimlerin ellerini ovuşturarak beklediğidir. O iç savaş falan güçsüz ülkelerde olur bizim gibi güçlü ülkelerde değil. Evet.
her bomba patlaması sonrası dile getirilen korkunç senaryo.
adım adım yaklaşmakta olandır.

hdp'ye yapılan operasyon tuz biber oldu adeta..
gene başlamış iç savaş çığırtkanları.

ne zaman ülke adına olumlu bir gelişme olsa, birilerinin işleri sarpa sarsa bu laf ortalarda dolanır. örnek isterseniz; apo itinin idamının tartışıldığı zamanları düşünün. sosyal medyada dahi azınlıkta olan bir kitle neyin yaygarasını koparmaya çalışıyor?

şunu aklınıza sokun: hdp teröristleri değil gözaltına alınmak; yarın idam edilse ülkede '' yaprak '' kıpırdamaz. o günleri de görürüz Allah'ın izniyle.

ha sıra sosyal medya ve üniversitelerdeki kımıl zararlılarına da gelecek, az sabredin öncelik lider kadroda.
iç savaşı neyle yapıcan kodumun salağı? terörist mi kaldı doğuda iç savaş çıkartıcak? hepsi geberdi zaten hendek olaylarında. kalanlar hdpden ve pkktan nefret ediyor saysan 1000kişi çıkmaz doğuda destekleyen artık
Kasımda iç savaş başkadır dedi Zübük .
Milletçe izliyoruz.