bugün

mail kutuma gelen kampanya ilanlarına baktığımda özellikle akdeniz otellerinin nasıl bir krizin içinde olduğunu daha iyi anlıyorum. 2017'de çok daha acı şekilde malesef devam edeceğini düşünüyorum.
görsel
Çok net ve acı bir şekilde girmiştir, kesin bilgi veriyorum size...

Herkes otelleri konuşuyor ama her şey otel değil. Antalya kaleiçi'nden örnek vereyim, 50 tane konaklama yeri varsa 5000 tane de dükkan var, hepsi turizmden geçinen. Bu dükkanların hiç birisi kirasını çıkaramadı, normal sezonda günlük 400-500 Euro ciro yapan adamlar 1 hafta siftah yapamıyor. Dükkanı kapatan mı dersin, ayakta durmak için ev, araba satan mı...

Sezonda adım atılamayan sokaklara insan girmiyor. Üstelik bu kriz 3 sene daha sürecek, tanıdığım bütün büyük turizmciler aynı şeyi söylüyorlar. Otellere bir şey olmaz, onların sahipleri 16338 tane ayrı iş yapıyor zaten. Ama esnaf, turizm çalışanları falan komple bitti. Emeği geçenleri de tebrik ederim, bu esnaf tayfasının kime oy verdiği belli.
1994 yilindan beri yaşanan en büyük kriz.
çomarların yol actıgı krizlerdendir. ustelik daha 4-5 tatil sezonu surecek en iyimser ihtimalle.
Son zamanlarda kimse konuşmuyor, kapatılmak isteniyor bu mevzu ama an itibariyle Antalya kan ağlıyor. Yavaş yavaş sezonun ortasında dükkan kapamalar başladı. Aylık 10-15 bin lira kira ödeyip, normal sezonlarda günde 3 bin lira ciro yapan dükkanlar şimdi boşaltıyorlar. Çünkü insan geçmiyor, turist yok, ki burası Antalya'nın göbeği, Kaleiçi.

30 yıllık oteller bile satış için her yolu denemekte. Yat limanına sıfır 40 odalı otel satıyor adamlar. Emlakçılar neredeyse her gün arayıp bize birbirinden prestijli yerleri teklif ediyorlar. Aceleciler Çünkü sezon bitince herkesin Çeki, seneti patlayacak, çok rezillikler yaşanacak. Biz de bunu bildiğimiz için bekliyoruz, ekim-kasım ayına pozisyon almak en iyisi.

Antalya'da turizm bitmiştir arkadaşlar. Burada dükkan kiraları çok fazla olduğu için idare edebilecek hiçbir işletmeci yok. Sadece kuyumcular ve halıcılar şanslı, onların müşterisi ağır olduğu için 1 satış yapsalar 1 ayı çıkartabiliyorlar. Konuştuğum kuyumcu ve halıcılar da şikayetçi ama bize bir şey olmaz modundalar. Ötekiler alacaklılardan kaçış için planları yapmaya başlamış.
göt yalattıran kriz.
98'den beri turizmin kalbinde olan birisi olarak bu başlıkta daha önce kriz Hakkında bilgiler vermiştim, şimdi onları güncelleyelim. (Antalya)

Esnaf komple bitmiş durumda. Mevcut esnafların yarısı artık dükkanlarını açmıyor. Dükkanı çevirebilmek için Evini, arabasını satmaya başlayan çok. Bugün şahit oldum; geçen sene sezon içinde günlük 800-900 Euro'dan aşağıya ciro yapmayan Adam 12 gün tüp dolduramadım, ne bulduysam onu yedim dedi. Bakın bu Adamın dükkan kirası yıllık 24.000 euro...

Hükümete karşı biraz kıpırdanmışlardı ama bu son darbe olayından sonra yine hepsi aynı noktalarına döndüler. Turizmcinin AKP'nin dış politika felaketini anlayıp, tepki koyması için daha 2 sene kadar bu krizin uzaması lazım. Velakin çok büyük turizmcilerle konuşuyorum, hepsi bu krizin 3 yıl süreceğini söylüyor.

Şimdilik eyyorlamam bu kadar.
sikeyim turizm krizini, vatanı yakıyorlardı.
ahahahaha. yazarların belli bir tarihten sonra bahsetmediği kriz. noldu şekerim olmadı mı. seneye deneyin.

http://emlak.haber7.com/t...-simdiden-yuzde-400-artti
keşke her sene kriz olsa, tabi kriz buysa yersen...

not: antalya side.
kriz buysa işler iyi olsa her eve turist koyacaklar demek ki.

nerde lan dediğim kriz..
(bkz: nerde lan ibneler kriz)

torozom korozo.
Ulan tatili yurticinde yapinca para sanki türk'e gidiyor.

Git vak bakayim ege de akdeniz de işletme sahiplerinin kaçı türk kaçı şey..
bir egeli olarak izmir merkez dışında göremediğim krizdir. izmir her daim kriz.

lan kriz buysa iyi zamanı nasıl bu memlekette bu işlerin. her yer full. israilli bile var lan, iranlılar akın etmiş. her yer cenabet.

şeriat gelirse gümrüğe hamam yapacağız inşallah.
nerde lan kriz. her yer alman, rus, arap. azınlık bizler kaldık lan. evi satıp yaylaya çıkmak lazım birader. gerçi yayla turizmi diye bir şey de var ama.
Eskiden öyle fiyatlar çekerlerdi ki yerli turist gidemezdi yabancı turist gelmeyince fiyatlar ucuzladı ama hala yeterli turist yok bayram sebebiyle artış var.
Ruslar da akın akın türkiye ye gelmek için ambargonun kalkmasını bekliyordu zaten..

amk her allahin günü memeleketin başka bir noktasinda bomba patliyor.. kim niye gelsin. Havaalani patladi lan havaalani! Sen olsan gider misin? 30 40 uçak turiz gelince kriz bitecekmis. yav he he..
son duruma göre kriz bitti diyolar. amk bu ülkede bi şey düzgün gitmiyo. yine ucuz yırttı sığırcık esnafla turizm mafyası.
yabancı endeksli bir turizm politikasından dolay kriz vardır. senin nüfusun 80 milyona yaklaştı ona göre bir politika izle yerli turiste adam gibi davran gerekli indirimi yap her taraf kazansın. alışmış bu turizmci tayfa dolarla euro ile hesap geçirmeye şimdi ağlıyorlar. daha çok ağlarlar. evet.
Rusya'dan ad dileyip ayaklarına kapanmasına neden olan kriz. öttürdü hatta meletti herifler, hakkını vermek lazım...
bir turizmci olarak bildiriyorum turizm krizi falan yok arkadaşlar inanmayın. turizm diye bişey kalmadı çünkü.
Reyhanlı patlamasıyla ortadoğululaşma sürecine hız veren ülkede kaçınılmaz sondur. Marmaris, bodrum, antalya gibi bölgelerde otellerin hızla kapandığı görülmektedir. Kapsamlı bir ttil şirketinin 12 firmasının 11 ini kapattığı gerçeği acı vermiştir. Dolayısıyla 1300 kişinin işsiz kalması durumudur bu.
Her sene olacak başlıktır bu gidişle.Ülkem huzura kavuşsunda gelmeselerde olur ya.
Uluslararasi ilişkiler okumak isteyen biri olarak gerçekten bu bölümü okumalımıyım emin değilim. Malum ne uluslararası kaldı ne de ilişkilerimiz. Şuan türkiye öyle kötü bir noktaya geldiki bu ülkede çook uzun yıllar turizmin t'si olmayacak. Bombada patladı bunun tuzu biberi oldu. Şöyle düşünüyorum da bundan 6-7 yıl önce ne bomba vardı, ne de bu kadar şehit. Gerçekten güzelim ülkenin bok yoluna gitmesine üzülüyorum. Turistlerin keyifle ve güvenle geldiği bu ülkenin, 5 yıl da bu hale gelmesi gerçekten üzücü. Ben hiçbir partiyi desteklemiyorum. Lakin artık birileri istifa etmeli. bu ülkede bu kadar çok ölen, şehit olan varsa bombalar patlıyor, turizm krizi yaşanıyorsa elbet birşeyler yolunda gitmiyordur, yapamıyorsundur. Herşey kınamakla olmuyor. Ya görevini düzgün yapacaksın, ya da yapacakların önünü kapamayacaksın.