bugün

2016 turizm krizi

Son zamanlarda kimse konuşmuyor, kapatılmak isteniyor bu mevzu ama an itibariyle Antalya kan ağlıyor. Yavaş yavaş sezonun ortasında dükkan kapamalar başladı. Aylık 10-15 bin lira kira ödeyip, normal sezonlarda günde 3 bin lira ciro yapan dükkanlar şimdi boşaltıyorlar. Çünkü insan geçmiyor, turist yok, ki burası Antalya'nın göbeği, Kaleiçi.

30 yıllık oteller bile satış için her yolu denemekte. Yat limanına sıfır 40 odalı otel satıyor adamlar. Emlakçılar neredeyse her gün arayıp bize birbirinden prestijli yerleri teklif ediyorlar. Aceleciler Çünkü sezon bitince herkesin Çeki, seneti patlayacak, çok rezillikler yaşanacak. Biz de bunu bildiğimiz için bekliyoruz, ekim-kasım ayına pozisyon almak en iyisi.

Antalya'da turizm bitmiştir arkadaşlar. Burada dükkan kiraları çok fazla olduğu için idare edebilecek hiçbir işletmeci yok. Sadece kuyumcular ve halıcılar şanslı, onların müşterisi ağır olduğu için 1 satış yapsalar 1 ayı çıkartabiliyorlar. Konuştuğum kuyumcu ve halıcılar da şikayetçi ama bize bir şey olmaz modundalar. Ötekiler alacaklılardan kaçış için planları yapmaya başlamış.