bugün

bugün kriz tellallığı yapanlar doların son 2 yıllık serüvenine baksınlar.

dolar kuru gezi olaylarından önce 1.93 bandındaymış.

doların yükselmesiyle zengin olanlar kim ise sorumlusu da onlardır.

Demirtaş durduk yere birileri tarafından parlatılmadı, 17-25 aralık durduk yere birileri tarafından planlanmadı.

görsel
dikkat dikkat ekonomi profesörü rosava aranıyor

oysa böyle dönemlerde çıkar engin ekonomi bilgisiyle

tüm bunların akepenin kerameti olduğunu falan anlatırdı

anlaşılan şimdi kocaya kaçtı.

neyse tam olarak kriz diyemesek de siyasi ihtiraslar artı dincin beş para etmezliği

neticesi zamana yayarak, kimsenin işini gücünü bozmadan yapılması gereken işler

küüüt diye bir kaç günde olunca sıkıntı çıktı, bereket vatandaşı gerçekten de etkilemedi

zira zaten herkes bankalara gırtlağına kadar borçlu, elinde para olan çok az

bu nedenle millet geldi ipime gitti skime havasında

ancak kışın gaz maz, benzin menzin

zamlanınca biraz zırıldarlar o kadar.
ekonomik krizin sebebi türkiyede türklerin yönetimde olması. hdpli kadın mv dediği gibi bu ülkeden defolup gidersek terör biter.
HDP dışında partilerin de olduğunu bilmeyen angutların yorum sıçtığı.

Türkiye'de altmışın üstünde parti var 40'ı aşkını da seçime katılıyor kuş beyinli.
(bkz: krizle giden krizle gider).
olmayacak olandır. bu bombalama olayı her şeyi kapattı rahat olun.
13 senedir diğer ülkeler ekonomik kriz yaşarken Türkiye hepsini teğet geçirmişti.

Dolar artmıyordu, faizler iniyordu, enflasyon iniyordu. Ekonomi Dünyada 16.sıraya gelmişti. Hızlanmada Avrupa'da birinci, dünyada ikinci ülkeydik.

Taa ki gezi olaylarına kadar.. Gezi olaylarında türkiye'nin büyümesini engellemek, faizleri zıplatmak, enflasyonu tekrar çift hanelere getirmek isteyenler "ağaç" bahanesi ile birilerine gaz verip devletin üstüne saldı ve o günden beri ekonomide sıkıntı yaşanıyordu.

Ülke tekrar seçime gitti. Seçime giderken, hükümetin dışındaki tüm partileri destekleyerek, hükümeti indirme, ardından türkiyeyi bataklığa çekmek isteyen insanların oyununa gelen insanlar sayesinde şu an ekonomide çok daha ciddi sorunlar yaşanıyor.

Ticaretle uğraşan CHP'li olsun, MHP'li olsun herkes, Türkiye'nin geldiği noktanın çok ciddi farkındaydı. Ekonomi iyiydi, cepleri doluyordu. Fakat ideoloji işin içine girip, AK Parti bize baksın ama biz şurayı destekleyelim denildiğinde, hata yaptıkları söylendi.

Şu an tam da bu hataların görülme zamanıydı. Ticaretle uğraşan herkes, 2 aydır tıkanan ticaretin, yatırımların önünü açamadıklarını gördükleri için türkiye'de eski hükümet düzeninin var olması gerektiğini gördüler.

Acı bir tecrübe oldu, ama zor da olsa anladılar..
seçimden sonra ortaya çıkan belirsizlik durumuyla kendini iyiden iyiye hissettiren , Ak Parti'nin kıymetinin anlaşılmasına vesile olacak , öngörülen ve yakında gelecek olan krizdir.
kriz hiç bitmedi ki başlamış olsun. hele bir şu kredi kartları ve konut balonu patlasın o zaman görün siz krizi...
diplomasının yurt dışı geçerliliği olan burslu bir üniversiteye kendimizi attık attık atamadık sonumuz yunanistan.
Hem küresel güçlerin ekonomik kararları hem de ülke içi dinamikler nedeniyle bağıra bağıra gelmiş olan krizdir. Ancak daha bu başlangıç, özellikle ekim sonrası ciddi kur yükselişleri (bkz. fed açıklamaları) bekliyorum. Kehanet değildir, yatırım tavsiyesi hiç değildir ama para piyasalarında takılmış bir dostunuzun öngörüleridir. Ne alayım dersen dolara aban diyorum pariteye oynarım dersen euro düşer dolar yükselir, ona göre düşün derim.
fed'in faiz arttırımına başlamasından sonra etkisini daha da net hissedeceğimiz durumdur.
gıda ambalajı üreten bir firmada çalışıyorum ve son iki aydır işler jilet gibi kesildi. bunun sebebini ramazana yormak da doğru değil çünkü geçen yıl harıl harıl çalışıyorduk işleri yetiştirmek için. gıda tüketimi dahi düşmüşse kriz mutlaka vardır.
akp döneminde olmuş olacak olandır.
(bkz: 2015 ekonomik krizi/#26916913)

üç ay önce böyle yazmıştım. bakın, daha seçim gecesinde jöleli ne anlatmış:

http://webtv.radikal.com....t-buluttan-ilk-yorum.aspx

ve evet, yunanistan'dan beter olacağız.
an itibariyle meydanı boş bulan uluslararası devletler, düğmeye basmışlardır. hadi bismillah, elinize kuvvet:) (#27994099)

--spoiler--
" uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu fitch ratings, genel seçim sonucunun türkiye'de siyasi ve ekonomik politika belirsizliğini artırdığını belirtti.
fitch ratings'den yapılan açıklamada, kesin bir sonuca işaret etmeyen genel seçim sonucunun türkiye'nin yakın vadeli belirsizliklerini artırdığı vurgusu yapıldı.

fitch açıklamasında, "seçimin sonucu ekonomik politikaya ilişkin gerilimi artırabilir. bu durum politika oluşumunun nasıl etkileneceğine bağlı olarak kredi profiline ilişkin risklerin artmasına neden olabilir" değerlendirmesinde bulundu.
--spoiler--
kriz çıksın akp' ye gene gelsin diye kuduran akp' liler bunların ülkeyle işi gücü yok, bunlar istiyor ki ülke batsın herkes akp' yi haklı görsün işte akp zihniyeti budur.
eğer yut dışında güven verecek, dış politikayı toparlayacak iç politikada ve ekonomide istikrarı sağlayacak bir oluşum olursa krizin önüne geçilebilir.
Koalisyon hükümetinin kurulması durumunda herkesin yeni hükümeti suçlayacağı ekonomik kriz.

Kriz geliyorum demişti zaten, bunu seçim sonuçlarına bağlamayın canlarım.
ak parti varken bu ülkede kriz falan çıkmaz kafanız rahat olsun. 3-5 çapulcu istediği kadar uğraşsın yine de çıkmaz. güçleri yetmez bir defa.
çıkması için zorlanan, dört gözle yolu beklenen, günlerini görsünler bakalım denen kriz.

ülke insanı olarak bazı kelimelerinin canına okuyoruz. ikide bir her şeye kriz demeye başladık. neredeyse kaldırımda sulanmayan bir çiçek bile ekonomik krizin göstergesi. o kadar alakasız kullanıyoruz yani..

şimdi kısaca ne demek istediğimizi anlatalım. mesela kalp krizi. evet sapına kadar bu "kriz"dir. bırakın yarını, yarım saat sonra ne olacağınız belli değildir. havada uçağın motorlarının aniden durması gibi. ancak süzülebileceğiniz kadar gidebilirsiniz, pist buldunuz buldunuz bulamadınız Allah rahmet eylesin.

Evet kardeşlerim kriz böyledir. Beklenmeyen anda gelen yıkıcı şok dalgası ve sessizlik. sonra ise panik ve kaos hoş geldin.

yemeksepeti.com yaklaşık 600 M $'a ve Ülker'in bir şirketi deli rakamlara y-a-b-a-n-c-ı-l-a-r-a satılıyor. bu satışlar "taşınmaz" Beyfendi. Canın sıkılınca bavuluna atıp götüremeyeceğin şeyler.

Diğer nokta ise işsizlik, hani kriz sonrası panik oluşur dedik ya işte o zaman işsizlik inanılmaz boyutlara ulaşır(her dört çalışandan birinin işini kaybetmesi gibi).
var mı böyle bir durum? cevap verelim, yok. Peki olsun diyen var mı, onları da sol framede bolca okuyoruz.

sen dişlilerin yavaşlamasını, enflasyonu "kriz" diye yutturmaya kalkarsan böyle olur işte. kriz çıkmıyor diye kıvranır durursun.

iyi krizler efendim..

tarihi edit: işsizlik konusuna tüsiad el attı sayın seyirciler. baktı top kendisine gelmiyor, topa doğru koşmaya başladı. akılları sıra kendi çıkartacakları işciler ile ekonomik kriz havası yaratamaya çalışıyor, gezi-2'yi senaryoya koyuyorlar. ama halktan gereken cevabı 7 haziran'da alacaklar.
Türkiye dışında yaşanan krizdir. Ne hikmetse kriz bize uğramaz. Teğet geçer paralel geçer ama bize gelmez. Ne müthiş bir ülkeyiz de biz idrak edemiyoruz.

Cb nın gözünden Türkiye'ye bakmamız lazım sanırım krizleri görmemek için.
paralel ihanetçilerin ve teröristlerin iple çektiği krizdir. Yav bari kendini, babanı düşünmüyosun bari bizi düşün. biz buna izin vermeyeceğiz.
rte bile dediğine göre yarından itibaren müritleri "kriz var sorumlusu gezi tü kaka" diye gezmeye başlayacaklardır.

rte mothership gibi bir şey zaten. ana kumanda gemisi. vızır vızır uçuşan fighter'lar ona bağlı.

(bkz: independence day)
tünelin sonunda kocaman bir aydınlık görülüyor fakat bu aydınlık gün ışığı değil, üstümüze gelen trenin farlarının ışığı..