bugün

akp'nin ekonomide balonunun hava kaçırmada ivme kazandığını gösteren tüik verisidir. kişi başı milli gelir 2014 yılında 10404 dolara düştü. zaten her ferdin cebine yılda o kadar para kesinlikle girmiyor. bakanın teki kişi başına bu kadar para girmediğini "ayda 700 liraya da pekala geçinilebilir" diyerek itirafta bulunmadı mı ?

nüfusun yüzde birinin gelirin %54'üne sahip olduğu çarpıklıklar ülkesinde, bu kesime giden para emekçilere aktarılabilseydi, kişi başı milli gelirimiz gerçekten 10400 dolar olabilirdi.

öte yandan, ekonomi bakanı zeybekçi "2014 yılında kişi başı milli gelir 11500 doları aşacak" diye üfürümde bulunmuştu. aynı kişi, yıllık büyüme %4 olacak demişti, yüzde 2,9 da kaldı. ekonomiden değil, palavradan sorumlu ekonomi bakanı.

http://www.milliyet.com.t...detay/1894582/default.htm
Milli gelir P2-P1/P1 Şeklinde uzun bir hesaptan sonra hesaplanabilir. Bazı nedenlerden dolayı düşer bu nedenler ;

1- Ücret = emek
2- Faiz = Doğal kaynaklar
3- Kar = Sermaye
4- Rant = Sermaye

Bunların belli bir şekilde hesaplarsak o günün işsizlik ve enflasyon değerleriyle birlikte uzun bir işlem sonucu neden olduğunu çözebiliriz.

Üretim Faktörleri, işsizliğin arz ve talebi bu konuyu çok etkiliyor. Yaşasın Ekonomi, Yaşasın Merkez bankası ( Senyoraj ).