bugün

ap: avrupa parlamentosu
04.09.2006 tarihinde STRASBOURG kentinde Hollandalı Parlamenter Camiel Eurlings tarafından hazırlanan ve oylanarak kabul edilen rapordur.bu rapora göre sözlük yazarlarının iki-üç göbek öteden akrabaları;

Ermeni soykırımını yapmışlardır. hatta bu soykırımlar öylesine hunharca yapılan ve objektif olarak bugün bile kabul edilen soykırımdır ki türkiye'den aydınlar tarafından da kabul görmüştür. (bkz: orhan pamuk) (bkz: baskin oran)bu nedenle azınlıkların bugün yaşayan yakınlarına türkiye cumhuriyeti devletinin kabul edilebilir bir özürü beklenmektedir.

türkiye cumhuriyeti'nin kurucu nesilleri ve o dönemki devlet yöneticilerinin (bkz: ataturk ve silah arkadaslari)* bilgisi dahilinde yapılan sistemli soykırımlar sadece ermenilere değil Pontus Rumlarına da yapılmıştır. bu durum türkiye cumhuriyeti'nin bugün evrensel bir değer olan insan haklarına olan saygısı yönünde ciddi şüpheler uyandırmaktadır. türkiye cumhuriyetinin resmi kanallarla bu gerçeği kabul eden beyanları onların avrupa birliğine giriş sürecindeki yürüme hızını olumlu yönde etkileyecektir.

ancak unutulmaması gereken bir diğer husus da yine aynı dönemde Süryanilere yapılan soykırımdır. türkiye cumhuriyetibu dönemde gerçekleşen sistemli soykırımı kabul etme yönünde atacağı adımlar avrupa birliğinezdinde olumlu ve yapıcı olarak
karşılanacaktır.

evet, bizler öyle barbar insanlarız ki değil fevri hareketler devlet politikası olarak ne ermeni koyduk bu memlekette, ne rum ne süryani. bugün o kişilerin torunları olarak yaşayan kişiler de aslında türktürler. biz onları mozaik -ne mozaigi ulan mermer mermer- renklensin diye sistemli bir devlet politikasıyla ermeni, rum ve süryani yaptık.

şimdi sırada kürtler var. onları da tek tek kılıçtan geçirince yüreğimizin yağı eriyecek kızgın kumlardan serin sulara atlarmış gibi rahatlayacağız. ne yapalım? bizi böyleyiz ! zaten biz avrupa birliğine üye olmak için gerekirse kendi komşumuzu da doğrayan insanlarız. vahşiyiz. avrupa birliği de hayvan terbiyecisidir, bizi ehilleştirsin diye bu kadar yırtınıyoruz.

şimdi tam zamanıdır bir slogan atmanın. sözlük olarak harekete geçmeli ve
(bkz: suryani soykirimi yapmadık diyelim kampanyasi)
(bkz: rum soykirimi yapmadık diyelim kampanyasi)
(bkz: ermeni soykirimi yapmadık diyelim kampanyasi)
şeklinde kampanyalarla sesimizi avrupa parlamentosuna duyurmalıyız.

ha unutmadan bir kampanya da
(bkz: ruhban okuluna evet diyelim kampanyasi)
şeklinde olmalıdır. zira parlamento bizlerden bu konuda azınlıklara hoşgörü göstermemizi istiyor. evet batı trakya'daki pomak türklerive bulgaristan türkleriher türlü siyasi ve dini haklarını kullanırken kendi müftülerinin kendileri seçerken, türkçe öğrenmeleri, kuran okumaları, erkek çocuklarını sünnet ettirmeleri serbestken bizlerin ruhban okulunu açalım ama milli eğitim bakanlığına bağlı olsun şeklindeki tezi maalesef terbiyesizliktir.

açmanız gereken bir sürü kampanaya var biliyorum ama yazarların bir kampanya daha açması gerekmekte.

(bkz: ermenistan ile barisalim kampanyasi)

zira raporda: Ermenistan ile diplomatik ve iyi komşuluk ilişkilerinin başlatılmasında Türkiye'nin ön koşulsuz olarak gerekli adımları atması ve bu ülkeyle sınır kapısını bir an önce açması isteniyor. evet ermenistan bizlere bunca dostluk gösterirken, karabağdaki müslüman türklere bir eli yağda bir eli balda bir hayat sağlarken bizim bu kadar namussuzca davranmamız ancak barbarlığımızdandır.

affınıza sığınarak sözylüyorum ki:son olarak sözlüğün bir kampanya daha açması gerekmektedir.

(bkz: rum gemileri turk limanlarina serbestce girsin kibris rumlarindir kampanyasi)

zira avrupa birliğiannan planına evet diyen kuzey kıbrıs türk cumhuriyetiüzerindeki söz verdiği tüm ambargoları kaldırdığına göre bizlerin de Kıbrıs (Rum kesimi)mine hakettiği değeri vermemiz gerekiyor.

bu arada son bir uyarı bu raporda hazırlanışta ve kabulünde emeği geçen yeşiller partisi parlamenteri Cem Özdemire de faydalı çalışmalarının devamını dileyen e-maillerinizi atmayı unutmayın.

evet sözlük ahalisi ! bir iki üç deyince koşuyoruz. ilk hedefiniz avrupa birliğidir ! ileri !
rapora gore turkler ermenilerden rumlara pontuslardan alevilere kadar herkese "soykırım" yapmış, milletlerin soylarını kırmıştır.. okudukça bir sonraki Ap raporunda kızılderili soykırımınında turkler tarafından yapıldığını iddia edicekmis gibi bir his uyandırır.